شنبه 3 آذر 1403

کانکس جای دانشجو نیست / فرسودگی ساختار تربیت معلم را ترمیم کنید + فیلم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
کانکس جای دانشجو نیست / فرسودگی ساختار تربیت معلم را ترمیم کنید + فیلم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در سال‌های اخیر مسئله کمبود معلم از یک سو و نبود زیرساخت لازم برای تربیت معلم از جمله فقدان فضای آموزشی به تناسب جمعیت دانشجومعلمان، باعث شده وضعیت پیش روی نظام آموزش و پرورش با چالشی جدی روبرو شود. دغدغه دیگر فعالان حوزه تعلیم و تربیت محتوای آموزشی و ساختار نظام تربیت معلم است که همواره مورد تاکید رهبری نیز واقع شده است. رهبری در سی و چهارمین...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در سال‌های اخیر مسئله کمبود معلم از یک سو و نبود زیرساخت لازم برای تربیت معلم از جمله فقدان فضای آموزشی به تناسب جمعیت دانشجومعلمان، باعث شده وضعیت پیش روی نظام آموزش و پرورش با چالشی جدی روبرو شود. دغدغه دیگر فعالان حوزه تعلیم و تربیت محتوای آموزشی و ساختار نظام تربیت معلم است که همواره مورد تاکید رهبری نیز واقع شده است.

رهبری در سی و چهارمین اجلاس آموزش و پرورش، با اشاره به مسئله جذب و تامین معلم تاکید کردند: باید بگونه‌ای برنامه‌ریزی و ظرفیت‌سازی شود که معلمان سراسر کشور، فقط از مسیر این دو دانشگاه وارد آموزش و پرورش شوند و مجلس شورای اسلامی نیز باید در تصویب طرح‌ها به گونه‌ای عمل کند که خارج از مسیر این دو دانشگاه، ورودی به آموزش و پرورش وجود نداشته باشد.

ایشان، در نظر گرفتن صلاحیت‌های دینی، اخلاقی و سیاسی را در جذب معلمان مورد تأکید قرار دادند و گفتند: باید در جذب معلمان یک گزینش صحیح و خردمندانه انجام شود و اجازه ورود نیروی بی کیفیت به آموزش و پرورش داده نشود.

به همین منظور گفت‌وگویی داشتیم با آقایان گلزاده و شهبازی، دو تن از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از استان البرز تا گوشه‌ای از مشکلات آنها را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

وعدهای نافرجام

عرفان گلزاده، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های فرهنگیان سراسر کشور در ابتدا با اشاره به بحران کمبود نیروی انسانی گفت: حل این بحران در گرو تعیین راهکارهای بلند مدت است. از سویی دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی باید تنها راه ورود و جذب معلمان باشد، از طرفی مسئله کمبود معلم باعث شده تا ظرفیت این دو دانشگاه افزایش پیدا کند.

وی افزود: دانشجومعلمان از نیمه دوم سال تحصیلی به دانشگاه وارد می‌شوند و با افزایش ظرفیت شاهد حضور دو برابری دانشجویان ورودی جدید در بهمن ماه پیش رو خواهیم بود در حالی که زیرساخت لازم و سرانه فضای آموزشی کافی به این ظرفیت جدید تخصیص داده نشده است.

گلزاده با اشاره به نقش دولت در تامین زیرساخت مورد نیاز گفت: رویگرد ساده دولت قبل نسبت به این مسئله باعث مشکلات عدیده فعلی شده است. در حال حاضر شاهد کلاس‌های بدون معلم هستیم و راهکار مشخصی از طرف دولت ندیدیم. وی گفت: فرسودگی مراکز تربیت معلم و هیئت علمی‌های ضعیف از جمله مواردی هستند که امیدواریم برای دولت هم مسائل مهم و جدی باشند.

گلزاده گفت: در شرایطی که برخی مراکز تربیت معلم به علت فرسودگی کد تخریب گرفته‌اند و در برخی دیگر شاهد خوابگاه‌های کانکسی و سایر مشکلات رفاهی و زیر ساختی هستیم؛ علی‌رغم بر زمین ماندن وعده‌های متعددی چون تخصیص واحد‌های بلا استفاده‌ی پیام‌نور و علمی کاربردی به مراکز تربیت معلم. متاسفانه همچنان در این زمینه از سوی دولت شاهد عملکرد جدی و حتی ارائه‌ی برنامه عملیاتی نیستیم.

وی افزود مشکلات دانشگاه فرهنگیان در مراکز تربیت معلم مختلف استان به استان متفاوت است. برای مثال در استان البرز شاهد خوابگاه کانکسی دانشجومعلمان دختر هستیم که نه در شان دانشجو است و نه معلم. ریشه اصلی برای حل مشکلات ایجاد تحول در نگاه دولت و مسئولان نسبت به نظام آموزش و پرورش است.

وی افزایش کیفیت و محتوای کتب درسی، افزایش ظرفیت سرانه فضای آموزشی، اصلاح وضعیت هیئت علمی و اصلاح سیستم صلاحیت سنجی معلمان را از مصادیق ایجاد این تحول در نگاه دولت دانست.

شان معلم و دانشجو این نیست! 

علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای اداری استان البرز که با حضور منصوری، معاون اجرایی رییس جمهور برگزار شد اظهار داشت: البرز با 6 هزار کمبود معلم روبروست، و تنها دانشگاهی که می تواند این کمبود را جبران کند، از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.

کانکس جای دانشجو نیست / فرسودگی ساختار تربیت معلم را ترمیم کنید + فیلم 2