دوشنبه 5 آذر 1403

کاهش بیماری کرونا در کشور به معنای قطع زنجیره آن نیست

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
کاهش بیماری کرونا در کشور به معنای قطع زنجیره آن نیست

متخصص بیماری عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه کاهش بیماری کرونا در کشور به معنای قطع کامل زنجیره آن نیست، گفت: مردم تا جایی که می‌توانند فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

عارفه بابازاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خیلی از اطلاعاتی که در مورد ویروس کرونا وجود دارد براساس مشاهدات بوده است یعنی مطالعاتی که در کشورهای مختلف در مورد بیماری‌های عفونی خاص حاصل شده در غالب یک مقاله اورجینال مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: هر چه جلوتر می‌رویم شناخت ما نسبت به این بیماری بیشتر شده و فضای بالینی جدیدی از رفتار این ویروس بر ما مشخص می‌شود.

متخصص بیماری عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه عموما در خانواده‌های این ویروس ایمنی پایداری وجود ندارد، تاکید کرد: ما باید سعی کنیم با رعایت کردن نکات بهداشتی زنجیره این ویروس را قطع کنیم.

بابازاده گفت: هر ویروس ناشناخته‌ای که در وهله اول در دنیا فراگیر می‌شود طبیعتا به علت ناشناخته بودن در جامعه شدت بیشتری خواهد داشت اما همین ویروس در مرحله دوم اگر شیوع پیدا کند مردم به علت آگاهی‌هایی که از قبل از این بیماری دارند، می‌توانند با رعایت کردن نکات بهداشتی شدت این بیماری را در جامعه کاهش دهند.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا معمولا 15 تا 20 درصد علائم سرماخوردگی را دارد، خاطرنشان کرد: در اوایل شیوع این بیماری خیلی از مردم فاصله‌های اجتماعی و حتی توصیه‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کردند و از وقتی که این بیماری وضعیت بیمارستان‌ها را بحرانی کرده و مرگ و میرهای ناشی از آن افزایش پیدا کرد مردم توانستند تا حدودی موارد بروز این ویروس را کاهش دهند.

بچه‌ها هم مبتلا به کرونا می‌شوند

متخصص بیماری عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه بچه‌ها هم به این بیماری مبتلا می‌شوند، گفت: در اوایل شیوع این بیماری برخی‌ها گفته بودند که بچه‌ها درگیر مبتلا به کرونا نمی‌شوند اما باید گفت بچه‌ها هم مبتلا به کرونا می‌شوند در صورتی که شدت این بیماری در بدن آن‌ها نسبت به افراد بزرگسال کمتر بوده است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن‌ها خانم‌های باردار، در مقابل این بیماری افراد پر ریسکی هستند اما در این ایام مشاهده نکردیم که این بیماری در بدن آن‌ها شدت داشته باشد.

متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: این بیماری در گروه‌های خاص مثل بیماران زمینه‌ای (افراد فشارخون بالا، دیابتیک و کسانی که داروهای سرکوب کننده ایمنی) مصرف می‌کنند بیشتر دیده می‌شود که شدت بیشتری در بدن آن‌ها خواهد داشت و این بیماری به سیستم ایمنی فرد هم بستگی دارد.

بابازاده در خصوص اینکه آیا این بیماری با شروع فصل گرما از بین می‌رود یا خیر توضیح داد و گفت: صحبت‌هایی که در این خصوص می‌شود بیشتر مربوط به ویروس‌های تنفسی است و اینگونه ویروس‌ها عموما در فصل سرما گردش دارند و در پایان فصل سرما در یک دوره‌ای به خاموشی می‌روند و همه این بحث‌هایی که گفته شد جز احتمالات بوده و همچنان قطعیت صد در صدی در آن‌ها وجود ندارد بنابراین همچنان این بیماری باید در بین مردم جدی گرفته شود.

انتهای پیام