کاهش سریع نرخ باروری در هرمزگان نگرانکننده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه روند نرخ باروری استان هرمزگان طی چند سال اخیر از میانگین کشور بالاتر بودهاست، گفت: کاهش سریع نرخ باروری در هرمزگان نگرانکننده است.
به گزارش خبرآنلاین، «حسین فرشیدی»، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه میانگین سنی جمعیت استان هرمزگان در سال 1365 میزان 20.83 بود اما در سال 1395 به 27.1 رسیده است، افزود: جوانی جمعیت از اهمیت ویژهای برای کشور برخوردار است. برای دشمن بهترین چیز این است که ایران یک کشوری با جمعیت 30 میلیون نفری با سهم 50 درصدی کهنسالان و از کار افتاده باشند. وی با اشاره به اینکه استان هرمزگان یکی از جوانترین استانهای کشور است، اظهار کرد: شاخص سالخوردگی جمعیت استان هرمزگان از میانگین کشوری پایینتر است اما برخی استانها از وضعیت خوبی برخوردار نیستند که نشان دهنده رشد منفی جمعیت در بخشی از کشور است.
فرشیدی با بیان اینکه روند نرخ باروری استان هرمزگان طی چند سال اخیر از میانگین کشور بالاتر بودهاست، اضافه کرد: در سال 1395 از 2.8 به 2.1 در سال 1399 رسیدهایم که نشان دهنده کاهش سریع و وحشتناک نرخ باروری در استان هرمزگان است. وی اظهار کرد: اگر همین روند پیش برود، تا سال 1415 نرخ رشد جمعیت منفی خواهد شد و تا 20 سال آینده ایران دارای جمعیت کهنسالی خواهد شد که برای تامین نیروی انسانی خود باید متوسل کشورهای دیگر شویم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: افزایش سن ازدواج، توسعه اشتغال زنان، گرایش زنان به تحصیلات عالی، توسعه شهرنشینی و... از جمله عوامل کاهش سریع میزان ناباروری است. فرشیدی با اشاره به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بیان کرد: تمام نهادهای دولتی و حاکمیتی باید به صورت هماهنگ برای تحقق این قانون دست به کار شوند.
48
کد خبر 1633989