کاهش قدرت خرید ایتالیاییها با افزایش قیمت مواد غذایی
این گزارش نشان میدهد که در ماه نوامبر، میوههای تازه نسبت به ماه قبل با 4.4 درصد افزایش قیمت، شدیدترین تورم را تجربه کردند و پس از آن روغن زیتون با افزایش قیمت 3 درصدی در رده دوم لیست اقلام با بیشترین تورم ماهانه قرار گرفت.
دادههای اتحادیه ملی مصرف کنندگان ایتالیا همچنین نشان می دهد که قیمت کره و شیرینی در این کشور نسبت به ماه قبل بیش از 2 درصد افزایش یافته است.
ماسیمیلیانو دونا، رئیس این اتحادیه، طی اظهاراتی گفت: این دادهها حاکی از شکست (سیاستهای) سه ماهه ضد تورمی است. به دلیل قیمتهای پرنوسان و بی ثبات عملاً هیچ تخفیفی برای میوههای تازه وجود نداشت.
وی افزود: این واقعیت قابل توجه است که غذای کودک با 2.9% افزایش قیمت در طول ماه و 12.8% نسبت به نوامبر 2022 در رتبه سوم قرار دارد با وجود اینکه محصولات مخصوص کودکان در پروتکل (دولت) به طور خاص ذکر شده است.
آلتروکنسومو، یک اتحادیه مصرفکنندگان دیگر، قبلاً گزارش داده بود که استانداردهای زندگی برای خانوادههای ایتالیایی در حال کاهش است، زیرا مواد غذایی در سوپرمارکتها هر هفته گرانتر میشوند.
این سازمان خاطرنشان کرد که بسیاری از مصرف کنندگان یا اقلام ارزان تری می خرند یا محصولات خاصی را از لیست خرید خود حذف می کنند.
دونا در ادامه افزود: مایه شرمساری است که پاستا، نماد غذاهای ایتالیایی، با وجود قیمتهای نجومی، همچنان به افزایش قیمت ادامه میدهد.
نظرسنجی انجام شده توسط کنفدراسیون عمومی صنعت ایتالیا Confindustria پیش از این در سال جاری میلادی نشان داد که هزینه خانوارها برای خرید مواد غذایی در سال 2022، 3.7 درصد و در سه ماهه چهارم سال 2022، 8.7 درصد در مقایسه با سه ماهه اول 2021 کاهش یافته است.
وی این گزارش را "نگران کننده" خواند و اظهار داشت که "ایتالیایی ها به دلیل تورم سرسام آور رژیم غذایی اجباری دارند."