پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کاهش موارد ابتلا به کرونا در خراسان شمالی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
کاهش موارد ابتلا به کرونا در خراسان شمالی

معاون کل وزیر بهداشت از کاهش قابل توجه مبتلایان کووید 19 در استان خراسان شمالی خبر داد.

به گزارش ایسنا ایرج حریرچی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در حاشیه جلسه ستاد مقابله با کرونا استان خراسان شمالی اظهار کرد: استان خراسان شمالی یکی از استان‌های موفق در کنترل بیماری کووید - 19 طی پنج ماه گذشته بوده است و با اقدامات مناسبی که استانداری، دانشگاه و کلیه اقشار انجام دادند، روند بروز و شیوع در این استان نسبت به استان‌های دیگر به طرز قابل توجهی پایین‌تر بوده است.

وی ادامه داد: سیاست ما و کل کشورهای دنیا این است که تا زمان کشف واکسن موثر میزان ابتلای مردم و عوارض و مرگ و میر ناشی از کرونا را به تاخیر اندازیم اما نکته مهم این است که در این جنگ همه جانبه با ویروس کرونا، کوچکترین غفلت، خلل و سستی می‌تواند باعث حمله مجدد ویروس شود.

حریرچی ضمن بیان اینکه در استان خراسان شمالی طی سه هفته اخیر موارد افزایشی مبتلایان به بیماری کووید - 19 ملاحظه شده بود، گفت: هشدارهایی به این استان اعلام و با تدابیری که در استان گرفته و تاکید شد، اقداماتی نظیر محدودیت تماس اجتماعی، افزایش تست‌های تشخیصی و اقدامات مراقبتی انجام شود تا بتوانیم بر این مشکل فائق شویم.

معاون کل وزیر بهداشت ضمن اشاره به اینکه میزان فوت در کل کشور به تمام علت‌ها روزانه 1000 الی 1050 مورد است و سالانه حدود 380 هزار فوت در کل کشور ثبت می شود، گفت: هموطنان توجه داشته باشند زمانی که گفته می‌شود یک روز 220، 229 یا 180 مورد فوت در اثر بیماری کووید 19 در کشور داشته‌ایم یعنی حدود یک پنجم موارد فوت کشور را اکنون بیماری کووید 19 ایجاد کرده که درصد بسیار قابل توجهی است.

وی ادامه داد: نکته بعدی این است که مواظب کودکان و نوجوانان خود باشید. آنان هم خودشان حساس هستند هم می‌توانند دیگران از جمله والدین و پدر بزرگ و مادربزرگ‌های خود را مبتلا کنند.

معاون کل وزیر بهداست اضافه کرد: موضوع مهم دیگر این است که تاکنون هیچ داروی گیاهی یا سنتی که موثر بر درمان بیماری کووید 19 باشد در دسترس نداریم بنابراین داروهایی که در مراکز غیررسمی و گاهی در مراکز دیگری به فروش می‌رسد را به هیچ‌عنوان استفاده نکنید همچنین داروهایی که خارج از شبکه درمان باشد کاملا غیرقانونی است بنابراین از آن‌ها استفاده نکنید چراکه بیشتر آن‌ها تقلبی هستند.

حریرچی در پایان تذکر داد: تنها تست تشخیصی بیماری کووید - 19 تست از ته حلق است و تست‌ها، دستگاه‌ها و ادعاهای دیگر فعلا برای ما ثابت نشده بنابراین به هیچ‌عنوان از آن‌ها استفاده نشود.

انتهای پیام