کاهش نسبی دما و بارشهای سیل آسا مهمان نواحی شمالی کشور
صادق ضیائیان مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی کشور در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه در امشب در نواحی شمال و شمال غرب کشور شاهد افزایش باران خواهیم بود گفت: بهتدریج با نفوذ جریانات شمالی به سواحل دریای خزر در مازندران، گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی رگبار، رعدوبرق، وزش باد همراه با کاهش نسبی دما پیشبینی شده است.
وی افزود: در استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز، دامنههای زاگرس مرکزی و استانهای گلستان و خراسان شمالی نیز افزایش ابر، وزش باد و رگبار پراکنده پیشبینی میشود. شدت بارشها امروز برای شمال آذربایجان شرقی، اردبیل و غرب گیلان است.
او بیان کرد: فردا پنجشنبه در شمال غرب، دامنههای زاگرس مرکزی، دامنههای جنوبی البرز افزایش ابر، رگبار پراکنده و در سواحل دریای خزر و خراسان شمالی بارندگی، وزش باد و کاهش دما ادامه خواهد داشت. در شرق گیلان و غرب مازندران بارشها شدید است.
ضیائیان بیان کرد: روز جمعه و شنبه هفته آینده در شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و ارتفاعات البرز مرکزی افزایش ابر گاهی رگبار پراکنده و رعدوبرق انتظار میرود.
وی افزود: روز یکشنبه آینده در این مناطق بارندگی بهصورت ضعیفتر ادامه دارد و در شرق و شمال شرق کشور وزش باد و کاهش نسبی دما روی میدهد.
او گفت: تا روز جمعه در شمال شرق، شرق، بخشهایی از مرکز و استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز مرکزی در برخی ساعات وزش باد شدید و گردوخاک پیشبینی میشود. از اواخر چهارشنبه و روز پنجشنبه خلیج فارس و دریای خزر مواج است.
**بارش شدید و خیلی شدید پیش روی شهرستان شمالی کشور
وی افزود: از امشب تا پیش از ظهر پنجشنبه بارش شدید تا خیلی شدید، وزش باد شدید تا خیلی شدید، رعدوبرق و تگرگ استان را فرا می گیرد.
او بیان کرد: این سامانه شهرستان های «آستارا، تالش، رضوانشهر، بندرانزلی، رشت، شفت، فومن، صومعه سرا، لاهیجان، لنگرود، ماسال، رودبار، رودسر، املش، آستانه و سیاهکل» اعلام شده است.
مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی اظهار کرد: این سامانه اثرات مخاطره آمیزی همچون بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه ها، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها، آبگرفتگی گسترده در برخی معابر، انسداد برخی از راه ها به ویژه راه های روستایی در ارتفاعات و دامنه ها و احتمال تخریب پل ها در پی دارد.
وی افزود: از دیگر اثرات مخاطره آمیز فعالیت این سامانه در گیلان شامل «خسارت به محصولات باغی و زراعی، زیرساخت ها مانند خطوط انتقال برق و آب و...، تخریب تاسیسات و سازه های واقع شده در حریم رودخانه ها و مسیل ها، تخریب سازه های موقت و سبک، اصابت صاعقه و....» است.
او یادآور شد: توصیه می شود در محدوده زمانی فعالیت سامانه نسبت به عدم توقف و تردد در بستر و حاشیه رودخانه ها و مسیل ها، بازگشایی کانال ها و آبروهای درون و برون شهری، آمادگی کامل دستگاه های اجرایی و امدادرسان، بازگشایی دهانه پل ها، اجتناب از فعالیت های کوهنوری، خروج شهروندان از تفرجگاه ها و سکونتگاه های واقع در حریم و بستر رودخانه های منطقه اثر سامانه، مدیریت زمین های کشاورزی و پناه گرفتن در مکان های امن و سرپوشیده هنگام وقوع رعدوبرق و تگرگ» اقدام شود.
خبرنگار: محبوبه کباری
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی