یک‌شنبه 30 دی 1403

کاهش چشمگیر ذخیره آب سدهای تهران

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
کاهش چشمگیر ذخیره آب سدهای تهران

اقتصادنیوز: محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، گفت: تهران چهارمین سال خشکسالی را پشت سر می‌گذارد و حجم مخازن سدهای آن نیز به 402 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، گفت: این استان چهارمین سال خشکسالی را پشت سر می‌گذارد و حجم مخازن سدهای آن نیز به 402 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

محسن اردکانی روز سه شنبه در نشست مجمع روابط عمومی‌های آبفا استان تهران که در سالن اجتماعات شیخ صدوق حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، بیان داشت: یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب در شهر تهران و یک میلیارد و 500 میلیون مترمکعب آب در استان تهران توزیع می‌شود و در مجموع سهم 23 سهم درصدی از توزیع منابع آبی را به خود اختصاص داده‌ایم. وی عنوان کرد: در سال 1399 حجم مخازن پنج‌گانه تهران یک میلیارد و 139 مترمکعب بود که این میزان در سال‌های 1400 و 1401 به ترتیب به 500 و 520 میلیون مترمکعب رسیده و در سال جاری نیز به 402 میلیون مترمکعب کاهش یافته است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطرنشان کرد: در گذشته همه اولویت‌ها در حوزه مدیریت عرضه آب وجود داشت، اما اکنون و با کمبود منابع، باید اولویت‌ها را به سمت مدیریت تقاضا هدایت کنیم. اردکانی با اشاره به اینکه سرانه مصرف آب در استان 250 لیتر بر ثانیه است، خاطرنشان کرد: با توجه به بالا بودن سرانه مصرف آب در کشور، باید روی مدیریت تقاضا و توجه به سه رکن آن تمرکز و فعالیت کنیم. وی تأکید کرد: در کنار استفاده از ابزارهای قانونی و استفاده از شیرهای کاهنده در مدیریت و کاهش مصرف، افزود: رکن بسیار مهمتر در این حوزه، رکن فرهنگی است، اگرچه در حوزه اطلاع‌رسانی برای کاهش مصرف و مصرف بهینه آب، دستگاه‌های متولی آنگونه که باید به وظیفه خود عمل نکرده‌اند. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران ادامه داد: آب موضوعی فرابخشی است و همه بخش‌ها و دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی موظفند در حوزه مصرف صحیح، برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و تولید برنامه کرده و در حوزه آموزش گام‌های اثربخشی را بردارند. اردکانی از دستگاه‌های متولی حوزه فرهنگی خواست تمام قد پای کار بیایند چرا که امروزه موضوعی مهمتر از آب در کشور وجود ندارد و باید با تعامل در موضوع مدیریت تقاضای آب، فرهنگسازی کرده و بهره‌وری را از منابع محدود موجود افزایش دهیم. وی با اشاره به اینکه متغیرهای جبران وضعیت خشکسالی تقریبا ثابت هستند، گفت: متغیر نیروی انسانی باید خلأ کمبود آب را پر کرده و انتقال فرهنگ بهینه مصرف را در جامعه جاری کنیم، در این راستا پویش‌هایی در راستای ارتقاء فرهنگ عمومی راه‌اندازی شده است.

همچنین بخوانید