سه‌شنبه 6 آذر 1403

کتاب «رساله محبت» به چاپ هفتم رسید / نُه کلام در باب معارف الهی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کتاب «رساله محبت» به چاپ هفتم رسید / نُه کلام در باب معارف الهی

کتاب «رساله محبت؛ به‌انضمام نُه کلام در باب معارف الهی» تألیف آیت‌الله محمد شجاعی توسط انتشارات سروش به چاپ هفتم رسید.

کتاب «رساله محبت؛ به‌انضمام نُه کلام در باب معارف الهی» تألیف آیت‌الله محمد شجاعی توسط انتشارات سروش به چاپ هفتم رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «رساله محبت؛ به‌انضمام نُه کلام در باب معارف الهی» تألیف آیت‌الله محمد شجاعی توسط انتشارات سروش به چاپ هفتم رسید.

عشق در تداول عامه عبارت است از هیجان و شوق مستمر و غلبه محبت نسبت به محبوب که اوج آن وصال با محبوب است، اما در اصطلاح حکماً و عرفای اسلامی، مخصوصاً در ایران، غالباً مرادف و معادل وَد و حتی حُب به کار می‌رود و آن را عبارت می‌دانند از میل طبیعی شدید به آنچه مطلوب و لذت‌بخش طبع است و سبب آن ممکن است خودپرستی یا جلب نفع باشد یا علاقه به خیر و جمال و نیکی، یا حتی توافق و تناسب روحانی و معنوی؛ و آنچه منشأ عشق الهی شمرده شده است همین توافق روحانی و معنوی است.

در اندیشه اسلامی حتی ایمان حقیقی از جنس محبت است: ایمان حقیقی وصف دل و شأن آن است، همچنین عبادت اصلی و علم و ادراک نیز در اصل وصف دل و شأن آن است. محبت آثار و آدابی دارد و ریشه‌های آن را در شریعت و آئین‌های عبادی و معارف اسلامی می‌توان جست‌وجو کرد که در این کتاب به آن پرداخته شده است.

این کتاب با تبیین مضامینی در زمینه ایمان حقیقی، عقل، علم و ادراک به بررسی تحولات قلبی انسان، حالات آن، محبت و آثارش در فرهنگ اسلامی می‌پردازد. نویسنده ایمان حقیقی را مربوط به دل‌ها دانسته و با اهتمام به آموزه‌های قرآنی، وصف و شأن آن را از آیات به اثبات رسانده و آن را ویژگی اصلی مؤمنان معرفی کرده است.

آنچه قرآن در این زمینه بیان می‌کند و اسراری که در این آیات نهفته است، چیزی نیست که بتوان در گفته‌ها و نوشته‌ها آورد، زیرا علاوه بر این که حقایق نوری و مقاصد عالیه قرآن کریم در این حوزه مانند زمینه‌های دیگر، از ما پوشیده است، آن مقدار هم که فهمیده می‌شود، ممکن نیست همه آن به گفته و نوشته بیاید، برای این که این قسمت به افرادی اختصاص دارد که از مکاشفات و مشاهدات صحیح برخوردارند، یعنی یافتنی است و گفتنی و شنیدنی محسوب نمی‌شود. قسمتی هم بسیار دقیق و عمیق است و برای اکثر اشخاص قابل فهم و هضم نیست و قسمتی نیز که می‌شود گفت و فهمید، احتیاج به شرح و بسط طولانی دارد.

مؤلف در بخش اول کتاب در شش فصل از جمله «ایمان حقیقی، وصف دل و شأن آن است»، «عبادت اصلی، وصف دل و شأن آن است»، «علم و ادراک، در اصل، وصف دل و شأن آن است»، «تحول دل و حالات و آثار و آداب»، «محبت» و «آثار محبت و آداب آن»، به تبیین جایگاه دل در ایمان پرداخته است و در بخش دوم با بیان نه کلام «معارف در مخاطره دو عامل»، «ضرورت تبیین صحیح معارف»، «تصویر ناصحیح معارف و تبعات آن»، «غیب روزه و ضیافت الهی»، «عبودیت»، «آیت خواب و آیت‌های موجود در آن»، «کتاب یا صحیفه عمل انسان»، «خواب دنیا و غفلت از عالم عهد» و «حذف‌ها و تعبیرهای سوال برانگیز» به بیان معارف الهی می‌پردازد.

چاپ هفتم این کتاب در 309 صفحه وزیری، شمارگان 500 نسخه و قیمت 155 هزار تومان عرضه شده است.