شنبه 3 آذر 1403

کتاب «پیشرفت‌های علمی و فناوری ایران» در بنگلادش منتشر شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کتاب «پیشرفت‌های علمی و فناوری ایران» در بنگلادش منتشر شد

کتاب «پیشرفت‌های علمی و فناوری ایران» توسط انتشارات مولتیلینگ در بنگلادش منتشر شد.

کتاب «پیشرفت‌های علمی و فناوری ایران» توسط انتشارات مولتیلینگ در بنگلادش منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «پیشرفت‌های علمی و فناوری ایران» به شمارگان هزار نسخه، 180 صفحه قطع وزیری توسط انتشارات مولتیلینگ بنگلادش و با حمایت رایزنی فرهنگی ایران در این کشور به چاپ رسید. در این کتاب حرکت روبه جلوی علمی جمهوری اسلامی ایران و دستاوردهای علمی کشور تا سال 2019 برای مخاطبان بنگلادشی تبیین شده است.

در مقدمه این کتاب آمده است: پس از انقلاب اسلامی، ایران برخلاف عقب ماندگی علمی و فناوری در دوران ستمشاهی، به پیشرفت‌های علمی چشمگیری دست یافت که برخی از اهم این دستاوردها عبارت‌اند از: گسترش سطح سواد و ارتقای علمی مردم، فناوری نانو، فناوری هسته‌ای، فناوری فضایی، فناوری سلولهای بنیادی. با پیروزی انقلاب تحولی بزرگ در همه عرصه‌ها شکل گرفت.

در این تحول، حرکت علمی کشور نیز سهمی مهم دارد. توجه و تأکید ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر لزوم پشرفت سریع علمی کشور موجب شد تا اکنون ایران در زمینه فناوری و تحقیقات سلول‌های بنیادی جزء 10 کشور برتر جهان باشد و در حوزه فناوری نانو نیز رتبه ششم دنیا را داشته باشد. در حوزه هوا - فضا نیز طی سال‌های اخیر در حرکتی جهشی با ارسال ماهواره و فرستادن موجود زنده به فضا؛ ایران موفق شد در میان 9 کشور صاحب چرخه کامل فناوری فضایی در دنیا قرار گیرد. دستاوردهای ایران در عرصه هوا فضا فصل مهمی از موفقیت‌های علمی ایران است. ایران در زمینه پروژه‌های صنایع فضایی به پیشرفت‌های بزرگی دست یافته که موجب شگفتی است.

در بخشی از این کتاب آمده است: امروزه دو درصد از تولید علم جهان متعلق به ایران است و بیش از 200 دانشمند ایرانی در سطح دانشمندان برتر جهان هستند. تعداد پژوهش و پژوهشگران درزمینه‌های مختلف گسترش‌یافته است، بیش از 115 فرآورده علمی ثبت کرده‌ایم.

در زمینه تعداد مقالات، اکنون ایران رتبه اول علمی در منطقه و رتبه شانزدهم را در جهان و رتبه 17 طبق آمار 2017 در بیشترین ارجاعات علمی را کسب کرده است. در ثبت اختراعات نیز ایران پس از انقلاب تا سال 1392 با ثبت افزون بر 26196 اختراع علمی، موفق به دریافت رتبه شانزدهم شده است. این کتاب در 14 فصل و عنوان تدوین شده که دارای تصاویر، نمودارها و جداول متعددی است و همین موضوع بر جذابیت این اثر افزوده است.