سه‌شنبه 6 آذر 1403

کدام منطقه تهران بیشترین ابتلا و تلفات کرونایی را داشت؟

وب‌گاه منیبان مشاهده در مرجع
کدام منطقه تهران بیشترین ابتلا و تلفات کرونایی را داشت؟

رییس ستاد مقابله با کرونای شهر تهران اعلام کرد: داغ‌ترین و پر تلفات‌ترین نقطه در خصوص مبتلایان به کرونا پایتخت مربوط به منطقه چهار در شرق تهران است.

بیشتر بخوانید:

به گزارش منیبان؛ علیرضا زالی، رییس ستاد مقابله با کرونای شهر تهران در شصت و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به پر تلفات ترین نقطه کرونایی پایتخت گفت: منطقه چهار با یک میلیون و 100 هزار نفر جمعیت همواره داغ ترین نقطه از لحاظ ابتلا به کرونا و مرگ و میر بوده که البته یک تناسب همیشگی بین تراکم جمعیت و ابتلا به کرونا وجود دارد، علاوه بر جمعیت تهران روزانه یک میلیون نفر به صورت شناور در طول ساعات اداری در شهر حضور دارند که مقتضیات درمانی و بهداشتی آنها به شهر اضافه می شود و سیستم درمان پایتخت باید پاسخگوی آنها باشد.

او با بیان اینکه تکانه های کرونا در تهران در شرایط فرود است و فرازهای نگران کننده بیماری بطور قابل توجهی کاهش پیدا کرده افزود: امروز را نباید پایان سناریوی کرونا دانست و این تفکر یک اشتباه راهبردی خواهد بود.

رییس ستاد مقابله با کرونای شهر تهران اظهار کرد: بحران هایی همچون کرونا که در تهران اتفاق می افتد به دلیل خصوصیت بیولوژیک تهران، تراکم جمعیت تهران مشکلاتی را ایجاد می کند و تهران در این زمینه یکی از متراکم ترین نقطه ها در کل کشور است.

او با بیان اینکه حاشیه شهر نشینی یکی دیگر از مسائل مهم در این زمینه است، افزود: بخش زیادی از تهران محاط با پدیده حاشیه شهرنشینی است و مسائل و مراکز بهداشتی و درمانی در این مناطق با چالش جدی روبرو است، افزایش حاشیه نشینی در سال های اخیر یکی از دغدغه هاست که باید مورد توجه قرار بگیرد.

زالی ادامه داد: سکونتگاه‌های غیررسمی نیز یکی دیگر از مسائل است و پیک جمعیت فعلی شهر تهران 10 تا 13 درصد است، رعایت پروتکل های بهداشتی در این منطقه وضعیت مناسبی ندارد.

او با اشاره به اینکه متناسب با نیازهای این جمعیت زیرساخت های بهداشتی و درمانی رشد چندانی نداشته افزود: رشد تعداد تخت ها نسبت به دیگر شهرها بسیار کمتر است و بالغ بر 82 درصد پایگاه های سلامت ما غیر ملکی است که نگرانی زاید الوصفی را ایجاد می کند که البته خوشبختانه نگاه مشفقانه مقام معظم رهبری در راستای تقویت شبکه را شاهد بودیم که امیدواریم در این زمینه با هم افزایی امور را جلو ببریم.

رییس ستاد مقابله با کرونای شهر تهران با بیان اینکه 118 بیمارستان تهران درگیر کرونا بودند که 67 درصد خدمات در بیمارستان های دانشگاهی ارائه شد گفت: ارتش جمهوری اسلامی در کمتر از 24 ساعت در محل نمایشگاه بین المللی تهران یک بیمارستان مجهز صحرایی ایجاد کرد و یا در جنوب شرقی تهران نیروی زمینی سپاه بیمارستانی را تاسیس کرد که تا 15 روز از لحاظ نیروی انسانی، لجستیکی و دیگر بخش ها می توانست حتی نان خود را تامین کند که این موارد جزو رکوردهای بین المللی به شمار می رفت که چندان به آن پرداخته نشد.

او در خصوص میزان مراجعه به مراکز درمانی نیز گفت: پنج میلیون و 400 هزار نفر از آغاز کرونا به بیمارستان ها مراجعه کردند که کرونای این افراد محرز بوده همچنین دو میلیون و 700 هزار نفر به مراکز بهداشتی و 90 مرکز جامع سلامت مراجعه و 572 هزار نفر در بیمارستان ها بستری شدند و خدمات درمانی دریافت کردند.

زالی با بیان اینکه بیماری به دلیل فقر و عدم دسترسی پشت درب بیمارستان ها نماند، تاکید کرد: گاهی روزانه دو هزار و 800 بستری داشتیم، بالغ بر 91.5 درصد از کسانی که خدمات بیمارستانی دریافت کردند با حال عمومی خوب مرخص شدند که شاید در طول پیک چهارم و پنجم پایین ترین میانگین مرگ و میر کشور در تهران بوده است.

او با اشاره به تزریق 26 میلیون دز واکسن در تهران نیز گفت: 10 میلیون و 800 هزار نفر دز اول، 9 میلیون و 700 هزار نفر دز دوم و پنج میلیون و 200 هزار نفر نیز دز سوم واکسن خود را دریافت کردند.

رییس ستاد مقابله با کرونا شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یک پزشک در راس مدیریت شهری قرار دارد از افتخارات ما به شمار می رود افزود: یکی از ابتکارات آقای زاکانی این بود که در نخستین ساعت استقرار خود در شهرداری با یک ابتکار خردمندانه آقای نصیری رییس سازمان مدیریت بحران را به عنوان نماینده تام شهرداری در زمینه کرونا انتخاب کرد که با حضور و اختیاراتی که داشتند تحول بزرگی در مدیریت شهری در زمینه سلامت ایجاد شد که بعد ویژه آن در واکسیناسیون بود.