یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403

کدام کشورها تاکنون اسکار را تحریم کرده‌اند؟

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
کدام کشورها تاکنون اسکار را تحریم کرده‌اند؟

مراسم اسکار به عنوان پرآوازه‌ترین مراسم در صنعت فیلم از زمان برگزاری تا به امروز همواره مورد انتقادات متعددی بوده و از سوی نام‌های حقیقی و حقوقی تحریم شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در روز‌های گذشته خبر تحریم اسکار از سوی آکادمی فیلم روسیه در صدر پرحاشیه‌ترین اخبار فرهنگی جهان بود. بر این اساس آکادمی فیلم روسیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد هیات رئیسه این آکادمی تصمیم گرفته است هیچ فیلم ملی برای جوایز اسکار در سال 2022 نامزد نکند. این تصمیم بر این اساس گرفته شده بود که اسکار امسال تحت الشعاع جنگ روسیه با اکراین قرار گرفته است. این تصمیم درحالی گرفته شده است که روسیه تاکنون چهار جایزه اسکار را دریافت کرده است؛ جنگ و صلح (برنده اسکار 1968)، درسو اوزالا (برنده اسکار 1976)، مسکو اشک‌ها را باور ندارد (برنده اسکار 1980)، آفتاب سوخته (برنده اسکار 1994). در حقیقت در طول تاریخ جوایز اسکار از سال 1929، سینماگران و بازیگران روس در مجموع 177 بار نامزد کسب این جایزه در شاخه‌های مختلف شده‌اند و 39 بار نیز مجسمه طلایی اسکار را به خانه برده‌اند.

وقتی ایران اسکار را تحریم کرد پیش از این نیز این مراسم در سال 2013 از سوی ایران و در اعتراض به ساخت و نمایش فیلم توهین‌آمیز برائت از مسلمانان - فیلم موهن به پیامبر اکرم (ص) - انجام گرفته بود. اعتراض ایران در سال 2013 به جشنواره اسکار در حالی بود که در آخرین دوره برگزاری جوایز این مراسم موفق به دریافت جایزه با فیلم جدایی شده و در رقابت با یک فیلم صهیونیستی برای اولین‌بار افتخارآفرینی کرده بود.

تحریم اسکار از سوی فیلمسازان آمریکایی تحریم اسکار محدود به کشور‌ها نیست و در سال‌های گذشته «مایکل مور» کارگردان برنده اسکار نیز پس از «اسپایک لی» مراسم اسکار 2016 را به سبب تبعیض نژادی در اعلام نامزد‌ها بایکوت کرده بود. داستان از این قرار بود که پس از این که آکادمی علوم و هنر‌های سینمایی اسکار برای دومین سال پیاپی در سال 2016 هیچ بازیگر غیرسفیدپوستی را برای کسب جوایز شاخه‌های گوناگون نامزد معرفی نکرد، موج بایکوت مراسم اعطای جوایز این رویداد سینمایی روز به روز افزایش یافت. مور کارگردان برنده اسکار در گفتگو با «The Wrap» عنوان کرده بود که مقصر نامزد‌های تماما سفیدپوست جوایز اسکار، مشکل هالیوود با تنوع نژادی و بویژه فرهنگ فیلم اقلیت‌های قومی در لس‌آنجلس است. این شکل باید از سیستم استودیو‌های فیلمسازی رفع شود که همواره یک سیستم سفیدپوست و مرد محور بوده است. مایکل مور در سال 2010 پس از اینکه متوجه شد تمامی 150 عضو شاخه مستند جوایز اسکار سفیدپوست هستند از پذیرش ریاست این بخش امتناع کرد و گفت نمی‌خواهم در قرن 21 نماینده گروهی تماما سفیدپوست باشم.