کرونا تهدید یا فرصتی برای شناخت ظرفیتها
اگر چه کرونا بسیار سخت است و تاکنون نیز جان بسیاری از مردم را گرفته، شاید فرصت بسیار مناسبی برای به رخ کشیدن دانش علمی پزشکان ایرانی باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیرافلاک، روزهای آغازین اسفندماه سال گذشته بود که ویروس کویید 19 یا همان کرونا با مبدایت شهر ووهان از کشور چین به سرعت شیوع پیدا کرد.
چندی نگذشت که به واسطه سرعت بالای انتشار این ویروس و البته نظرات کارشناسانه پزشکان از سرتاسر دنیا نقاطی از کره خاکی زمین را فرا گرفت. البته کشور ما نیز از شیوع و گستردگی این ویروس مستثنی نبود و بخشهای از کشور را فرا گرفت.
متخصصین و ویروس شناسان کشور مهمترین راه مبارزه با این ویروس را قطع زنجیرهای انتشار ویروس کرونا دانستند و بارها از طریق فضای مجازی و شبکههای اجتماعی و البته رسانه صدا و سیما این مهم به مردم گوشزد شد که البته مورد استقبال چندانی از مردم قرار نگرفت و گوش چندانی شنوای این خطر بسیار بزرگ نشد.
روزهای پایانی اسفندماه کمکم رنگ و بوی بهاری به خود گرفت، تردد و رفتآمدهای گاها بی مورد در سطح شهر به خوبی نمایان بود و بدین واسطه نیز آمار واگیر و همچنین درگذشتگان این بیماری روز به روز در حال افزایش بود.
حال زمان آن بود که مردم با احتیاط بیشتری نکات بهداشتی را رعایت کنند، بسیاری از مردم با لغو آیینهای عزاداری، عروسی و اهدای هزینههای خود به خیریات، نخستین گام جدی در راستای مبارزه با ویروس کرونا را برداشتند اما بسیاری از مردم یک گوششان دربود و دیگری دروازه و اینبار راهی سفرهای نوروزی شدند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان نوروزی خود با مردم و خطاب به ملت ایران فرمودند: با توسل به ایمه معصومین و تلاش همه جانبه پزشکان، متخصصین و خود مردم میتوانیم بار دیگر از این آزمایش الهی سربلند بیرون آییم.
ایشان، همچنین افزودند: دولت مردان آمریکا خود در مهار و کنترل این بیماری و ویروس درماندهاند و نباید چشم انتظار رسیدن کمکهای پزشکی از آنها باشیم.
ایشان، تصریح کردند: کشور آمریکا که همواره دروغ را بر زبان دارد و خود متهم به ساخت این ویروس است، قابل اعتماد نیست ممکن است دارویی را منتشر کند که باعث ماندگاری طولانی مدت این ویروس در جهان شود.
اما به گفته سخنگوی وزارت بهداشت تا 19 فروردین، روند مبتلایان در کشور افزایش داشته و به 62 هزار و 589 نفر رسیده است و در استان لرستان نیز دکتر محمدرضا نیکبخت رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان آمار مبتلایان را 923 نفر و آمار فوتیها را 81 نفر اعلام کرد.
همچین تعداد 94 نفر مبتلا به کووید 19 در مراکز درمانی استان تحت مراقبت های پزشکی و درمانی هستند و از ابتدا تا کنون تعداد 748 نفر که در لرستان مبتلا به کووید 19 بوده اند پس از درمان به بهبودی کامل دست یافته اند.
اما در پایان باید گفت شاید، بتوان نیمه پر لیوان را هم دید اگر چه کرونا بسیار سخت است و تاکنون نیز جان بسیاری از مردم را گرفته، شاید فرصت بسیار مناسبی برای به رخ کشیدن دانش علمی پزشکان ایرانی باشد.
بدون شک سخنان مقام معظم رهبری همواره کلید راهگشایی برای برطرف نمودن مشکلات کشور بوده است و اگر همه ما در راستای مبارزه با ویروس کرونا در کنار هم باشیم، توصیههای بهداشتی را رعایت کرده و فرمایشات مقام معظم رهبری را رهنمون زندگی خود داشته باشیم می توانیم بر این مشکل نیز فارغ آییم.
نصرالله صیاد انتهایپیام /