دوشنبه 5 آذر 1403

کسب قهرمانی مسابقات چرتکه در رقابت با 17 کشور جهان / مسئولان شیروان کوچکترین حمایتی نکردند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کسب قهرمانی مسابقات چرتکه در رقابت با 17 کشور جهان / مسئولان شیروان کوچکترین حمایتی نکردند

یلدا آقاسیان، 13 ساله اهل شهرستان شیروان است که در رقابت های جهانی چُرتکِه 2021 با حضور 17 کشور جهان موفق به کسب جایگاه نخست و قهرمانی جهان شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک از شیروان، چُرتکِه وسیله آموزشی برای افرادی که مشکل بینایی دارند و همچنین برای هر کسی که می‌خواهد اصول محاسبات را بیاموزد مفید است. امروزه با پی بردن به نقش چرتکه در آموزش محاسبات به کودکان و حتی نوجوانان، و محاسبه ذهنی آنان، آموزش چرتکه گسترش چشمگیر یافته است و مسابقات جهانی کودکان برای محاسبه با چرتکه برگزار می‌شود. بیشتر مورخان معتقدند که چرتکه برای اولین بار در زمانی بین سال 2700 تا 2300 سال قبل از میلاد در بین‌النهرین باستان در زمان اولین تمدن‌های بابلی ها آنچه امروزه به عنوان عراق شناخته می‌شود، ظهور پیدا کرده است. اعتقاد بر این است که سومری‌هایی که در بین‌النهرین جنوبی زندگی می‌کرده‌اند، اولین چرتکه شناخته شده را با حرکت سنگریزه در نخلستان‌ها روی لوح‌های سنگی ایجاد کرده‌اند. کودکان در سراسر جهان به این روش محاسبه روی آورده اند و در استان خراسان شمالی نیز تعدادی از کودکان و دانش آموزان توانسته اند در مسابقات جهانی مقام کسب کنند. یلدا آقاسیان، قهرمان چرتکه جهان در سال جاری از شیروان یکی از همین افراد است که در ادامه گفتگوی خبرنگار پایگاه خبری عصراترک در شیروان را با این نوجوان می خوانید. یلدا آقاسیان، 13 ساله و در حال حاضر دانش آموز کلاس پایه هفتم بوده و تقریبا یک سال و نیم است که وارد کلاس های چرتکه شده و با علاقه ای که از خود نشان داده دوره هایچرتکه را گذرانده است. این دانش آموز در گفتگو با خبرنگار عصراترک، گفت: جدای از بحث علاقه برای اینکه در درس ریاضی هم بتوانم سریع تر عمل کرده وجمع و تفریق ها و ضرب و تقسیم ها را سریع تر انجام دهم، وارد چرتکه شدم. یلدا آغاسیان اظهارکرد: ریاضی درس شیرینی است که اگر دانش آموزان آن را درک کنند و با فهمیدن پیش بروند و دوست داشته باشند حتما درس شیرینی برای همه می شود.

قهرمان جهان در رشته چرتکه از لحظه اعلام قهرمانی اش گفت: آن لحظه خیلی خوشحال شدم، با مادرم با هم بودیم، بعد از خدا، مادرم خیلی برایم زحمت کشیده است، خودم هم تلاشم را کردم، مربی ام خانم فریدی وقت بسیاری برای آموزشم گذاشتند تا من به این عنوان دست یافتم.

آقاسیان ادامه داد: در این دوره از رقابت ها 17 کشور از جهان شرکت کرده بودند و رقبای اصلی در مسابقات چرتکه همیشه کشورهای چین، ژاپن و مالزی هستند که واقعا هم در چرتکه قوی اند.

وی از نحوه راهیابی اش به مسابقات جهانی گفت: قبل از این مسابقات، شرکت کنندگان در سه مرحله در سطح های مختلف شرکت می‌کنند منم اول در سطح شهرستانی سپس استانی و در نهایت در مسابقات کشوری شرکت کردم و امتیاز لازم را برای حضور در مسابقات جهانی کسب کردم.

یلدا آقاسیان قلعه بیگ درباره برنامه اش برای آینده اظهارکرد: دوست دارم همین رشته چرتکه را ادامه بدهم شاید بتوانم در آینده مربی این رشته شده و تا آخر در این رشته فعالیت بکنم.

مادر این دانش آموز موفق هم در گفتگو با خبرنگار ما گفت: زمانی که احساس کردم بچه ام بیشتر به رشته چرتکه علاقه دارد سعی کردم با قدرت از او حمایت کنم.

وی افزود: با توجه به اینکه مستاجر هستیم و ساختمان چرتکه هم به صورت استیجاری هست این جابجایی محل آموزش چرتکه و منزل ما بسیار سخت بود اما به هر طریقی که بود دخترم را در کلاس ها سر وقت حاضر می کردم و همانجا منتظر می ماندم تا کلاسش تمام شود.

خانم اسماعیل زاد در مورد قهرمانی فرزندش در مسابقات جهانی مالزی در رشته چرتکه گفت: اصلا فکرش را نمیکردم و تا این حد انتظار نداشتم، لحظه اعلام نتایج نتایج، احساس غرور کردم که نام کشورم توسط دختر من در جهان برده شده است.

مادر یلدا گفت: مسابقات این دوره به علت پاندمی کرونا بصورت آنلاین برگزار شد، روزی که مسابقه داشت رفتیم کافی نت تا با سیستم مجهز و اینترنت قوی رقابت را انجام بدهد تا کسی مزاحم اش نشود بخاطر همین مالک کافی نت را قانع کردیم تا در این مدت مشتری نپذیرد.

یلدا آقاسیان از نحوه برگزاری مسابقات گفت: مسابقه به صورت آنلاین برگزار شد هر سال به صورت حضوری بود ولی امسال به خاطر کرونا آنلاین برگزار شد اما در دو مرحله برگزار شد در مرحله اول باید به 100 سوال در 6 دقیقه پاسخ می دادیم و در مرحله دوم به 100 سوال در 2 دقیقه باید پاسخ می دادیم.

قهرمان جهان در باره هزینه های این مسابقه گفت: با توجه به اینکه رقابت به صورت آنلاین برگزار شد هزینه این دوره جهت شرکت در رقابت 120 دلار معادل 3 میلیون تومان بود که توسط خانواده پرداخت شد و اگر دوره به صورت حضوری برگزار می شد 10 میلیون تومان هزینه در برداشت و تا هزینه رقابت را پرداخت نمی کردیم سایت برای ورود به رقابت باز نمی شد. وی در مورد چرتکه گفت: چرتکه همان وسیله قدیمی است که در قدیم کسبه با آن کار می کردند و یک وسیله برای محاسبات ریاضی است و برای چهار عمل ریاضی یعنی جمع، تفریق، ضرب و تقسیم می باشد. یلدا ادامه داد: مادرم چه در مسائل درسی و چه در چرتکه همیشه مثل یک دوست کنارم است با من مشورت کرده و راهنمایی می کند، در یک سال و نیم هفته ای دو روز مرا به کلاس می برد. وی گفت: مادر من مثل برخی از خانواده ها نیست که اصرار می کنند تا فرزندشان به یک رشته ای که علاقه ای به آن ندارند برود. یلدا گفت: شب یلدا بود که قهرمانی من در جهان در بین 17 کشور اعلام شد قبلا که فقط کلاس می رفتم از هیچ کس جز خانواده ام توقع حمایت نداشتم اما از زمانی که قهرمانی ام در سطح بین المللی اعلام شده مسئولان شهرستان تبریکی نگفتند و بنری که در سطح شهر برای تبریک نصب شد با هزینه خانوادگی بود. مادر یلدا آقاسیان در این باره گفت: وقتی که دخترم چنین مقامی در مسابقات کشوری کسب کرد و هیچ مسئولی از ما یادی نکرد خیلی دلم شکست، من 26 سال سابقه فرهنگی دارم تا حالا به یک مدیر نگفتم یک تشویقی به من بدهد اما برای فرزندم انتظار داشتم. شایان ذکر است یلدا آقاسیان در کنار چرتکه حفظ قرآن کریم را شروع کرده و در حال حاضر 20 سوره از جز 30 را حفظ بوده و در نقاشی نیز مقاماتی دارد. انتهای پیام /

کسب قهرمانی مسابقات چرتکه در رقابت با 17 کشور جهان / مسئولان شیروان کوچکترین حمایتی نکردند 2
کسب قهرمانی مسابقات چرتکه در رقابت با 17 کشور جهان / مسئولان شیروان کوچکترین حمایتی نکردند 3