یک‌شنبه 4 آذر 1403

کسی پای عابر بانک برنده نمی‌شود!/ اتصال حساب با گردش مالی بالا به کارت بانکی؛ ممنوع

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کسی پای عابر بانک برنده نمی‌شود!/ اتصال حساب با گردش مالی بالا به کارت بانکی؛ ممنوع

کلاهبرداری از طریق کارت‌های بانکی و خودپردازها علیرغم هشدارهای پی در پی همچنان بر سایر شگردهای کلاهبرداری می‌تازد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، یکی از مواردی که در پرونده‌های پلیسی و قضایی افزایشی چشمگیر داشته سرقت و یا کلاهبرداری از کاربران دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها است که عمدتا ناشی از فقدان و یا ضعف آگاهی افراد در استفاده صحیح از این دستگاه‌هاست. با توجه به ضرورت گریز ناپذیر بهره‌برداری از این تکنولوژی و این امکان سودمند سامانه بانکی کشور، سارقان فرصت‌طلب به سوء استفاده از این امکانات روی آورده‌اند.

شایع‌ترین روش کلاهبرداری به این صورت است که سارقان در نزدیکی دستگاه کمین کرده و هنگام حضور افراد بی‌سواد یا کم سواد برای گرفتن پول، به بهانه این که دستگاه ایراد دارد و می‌خواهند آن را امتحان کنند، کارت عابر بانک آن‌ها را به همراه رمز دریافت می‌کنند و پس از اطمینان از موجودی، در هنگام تحویل کارت، آن را با کارت دیگری تعویض کرده و بلافاصله از محل متواری شده و در اولین فرصت نسبت به برداشت وجه نقد از کارت مالباختگان اقدام می‌کنند.

البته این افراد قبل از هر چیز باید اعتماد قربانیان را جلب کنند، آنان نقش افراد خیرخواه را با ظاهر جذاب خود و استفاده از جملاتی مؤدبانه و در عین حال صمیمانه به خوبی ایفا می‌کنند.

همچنین دستکاری کردن دستگاه با استفاده از تاریکی شب نیز یکی دیگر از ترفندهای سارقان عابر بانک‌ها می‌باشد؛ این افراد با استفاده از چسب، عملا دستگاه را صرفا از پرداخت پول باز داشته و سپس خود در نقطه‌ای دور کمین می‌کنند. پس از این که مشتری از دریافت پول ناامید شده و محل را ترک کرده، به سراغ عابربانک رفته و با استفاده از وسایلی مثل انبر یا پیچ‌گوشتی اقدام به سرقت پولی که در دستگاه گیرکرده بود، می‌کنند.

افراد کلاهبردار گاهی نیز از طریق خطوط تلفن همراه اعتباری با صاحبان مشاغل خدماتی تماس گرفته و با جعل عنوان حقیقی و حقوقی تحت پوشش مهندس و مأمور خرید یک شرکت معتبر و یاسازمان دولتی، از آن‌ها تقاضای دریافت خدمات و یاخرید کالا به شکل عمده می‌کنند.

شهروندان یزدی هم بی شک از این شگردهای کلاهبرداری در امان نیستند و بارها در ترفندهای مختلف مورد کلاهبرداری قرار گرفته اند و علیرغم هشدارهایی که از سوی مسئوولان و دستگاه های ذیربط اعلام می شود ولی هنوز این ماجرا روند افزایشی دارد و هر روز خبرهای تازه ای از کلاهبرداری توسط عابربانک ها منتشر می شود.

شگردهای کلاهبرداری سارقان هم به قدری اغواکننده است که فرصت تفکر را از فرد می گیرد و دامی سودجویان برای سرقت پهن می کنند هر کسی در هر لباس و جایگاه و میزان سوادی می تواند گیر بیاندازد لذا در کنار همه هشدارها و پیگردهای قانونی که صورت میگیرد آنچه مهم است اینکه فرد باید با آگاهی و مراقب کامل پلیس خود باشد.

***اتصال حساب با گردش مالی بالا به کارت بانکی؛ ممنوع

سرهنگ مرتضی ابوطالبی رئیس پلیس فتا استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با تاکید چند باره در دقت استفاده از دستگاه های خودپرداز و انتقال وجه گفت: برای دریافت وجه، تنها دادن شماره حساب و یا شماره کارت به فرد واریز کننده کفایت می کند و نیازی به دادن رمز اول و دوم، CVV2، تاریخ انقضا، نیست اما همچنان شهروندان مورد سو استفاده شیادان و فرصت طلبان قرار می گیرند.

ابوطالبی افزود: برای مطمئن شدن از واریز وجه، نیازی به ورود به بخش انتقال وجه نیست و دارنده کارت فقط با گرفتن موجودی حساب خود می تواند از واریز شدن و یا واریز نشدن وجه به حساب و کارت خود مطلع شود.

وی تصریح کرد: شهروندان از کارت بانکی خود برای انجام مبادلاتی که از نظر اندازه کم می باشد استفاده کنند و از متصل کردن حساب هایی که گردش مالی زیادی دارند، به کارت بانکی خود اجتناب کنند.

سرهنگ ابوطالبی ادامه داد: کارت عابربانک را نباید در اختیار افراد ناشناس قرارداد و در صورت مفقودی در اسرع وقت با شعبه بانک صادرکننده ی کارت مراجعه کنند یا از طریق خدمات بدون کارت خودپردازها، اینترنت بانک یا تلفن بانک نسبت به مسدود کردن و باطل کردن کارت به منظور پیشگیری از هر گونه سوء استفاده اقدام کنند.

رئیس پلیس فتا استان یزد با بیان اینکه اگر افراد ناشناس تقاضای استفاده از خدمات بانکی بوسیله کارت شما را داشتند، آن را نپذیرید افزود: هنگام استفاده از خدمات بانکی دقت کنید مشخصات و جزئیات کارت برای دیگران قابل مشاهده نباشد.

وی تاکید کرد: متاسفانه میزان کلاهبرداری و سو استفاده از کارت بانکی افراد و کشاندن ان ها به پای خودپرداز قابل توجه است و ضروری است افراد به ویزه افراد کم سواد در استفاده از این دستگاه ها و آگاهی بیشتر از طرق کلاهبرداری، دقت بیشتری را داشته باشند.

***تراکنش‌های بانکی را رها نکنید

ابوطالبی اذعان کرد: ما همیشه تاکید می کنیم در کنار عابر بانک تراکنش ها را رها نکنید چون بسیاری از اطلاعات بانکی روی همان تراکنش هاست. همچنین با دیدن تبلیغات تحت تاثیر قرار نگیرید. هر شهروند باید پلیس خود باشد. وی این را هم می گوید که روزانه حدود سه یا چهار نفر در زمینه جرایم مالی به پلیس فتا مراجعه می کنند و می افزاید: برخی از شهروندان را با این وعده که برنده فلان جایزه شده اید پای عابر بانک می کشانند و می گویند فقط کافی است گردش حساب از کارت گرفته شود تا پول را واریز کنیم و از این طریق فرد را پای عابربانک می کشانند و از وی سوءاستفاده می کنند.

رئیس پلیس فتای استان یزد درباره اپلیکیشن ها که یکی از عناوین کلاهبرداری در شبکه های اجتماعی است گفت: کلاهبردار پیشنهاد دانلود یک نرم افزار را در این زمینه می دهد و بیان می کند با واریز هزار تومان نرم افزار فعال می شود. بعد از آن، شهروند اطلاعات حساب بانکی خود را وارد می کند و در نهایت هیچ اتفاق نرم افزاری برایش نمی افتد، اما اطلاعات حسابش به کلاهبردار ارسال می شود. از این رو شهروندان نرم افزارها را از سایت های معتبر خریداری کنند چرا که شبکه های اجتماعی به هیچ وجه منبع معتبری برای دانلود نرم افزارها نیستند.

وی با بیان اینکه کلاهبرداران از قشرهای مختلف حتی تحصیل کرده های رشته کامپیوتر نیز سوءاستفاده می کنند ابراز کرد: شهروندی که فوق لیسانس نرم افزار داشت به پلیس فتا مراجعه و ادعا کرد که فریب کلاهبرداران فضای مجازی را خورده است. موقع تولد فرزندش پیامی با این مضمون که برنده پول هنگفتی شده برایش ارسال می شود. این فرد هم به گمان این که با تولد دخترش به این خوش شانسی دست یافته است پای خودپرداز می رود و مورد سوءاستفاده کلاهبردار قرار می گیرد و سه میلیون از حسابش برداشت می شود.

***مراقب اطلاعات بانکی خود باشید

رئیس پلیس فتای استان یزد خاطرنشان کرد: در زمان خرید اینترنتی دقت لازم به کار گرفته و یک بار شماره حساب وارد شود و رمز را اولین بار اشتباه بزنید، اگر درگاه بانکی اصلی باشد تشخیص می دهد که رمز اشتباه است و اگر تشخیص ندهد، معلوم می شود کلاهبرداری است و رمزها را در اختیار ندارند.

وی ادامه داد: شهروندان دانش فنی خود را ارتقا بخشند و کارت عابر بانک و رمز را به صورت دوره ای تغییر دهند. از شبکه های اجتماعی خرید نکنند. والدین در استفاده از فضای مجازی، به فرزندان آگاهی کامل بدهند.

ابوطالبی اظهار کرد:: بخشی از پلیس فتا، به صورت پیش دستانه، رصد و پیشگیری از جرایم سایبری را بر عهده دارد که اداره تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری است. هشدارهای سایبری و کلاس های آموزشی را در این زمینه برگزار می کنیم، شهروندان نیز به توصیه های پلیس توجه کنند، این فضا نامحدود است و پلیس نمی تواند بر تک تک موارد نظارت داشته باشد، از این رو باید ویژگی های فضای سایبر را بشناسند که یکی از ویژگی های فضای سایبر، هویت پنهان افراد است.

اینکه سارقان و شیادان برای کلاهبرداری مردم دام پهن می کنند و دستان از جیب مردم بیرون نمی آید داستان تازه ای نیست و در هر دوره ای از تاریخ راهزنی وجود داشته اما آنچه مهم است اینکه افراد شش دانگ حواسشان را برای حفظ داراییشان جمع کنند و با اقدامات امنیتی، ایمنی لازم را برای چلوگیری از هر گونه دستبرد ایجاد کنند.

انتهای پیام /

کسی پای عابر بانک برنده نمی‌شود!/ اتصال حساب با گردش مالی بالا به کارت بانکی؛ ممنوع 2
کسی پای عابر بانک برنده نمی‌شود!/ اتصال حساب با گردش مالی بالا به کارت بانکی؛ ممنوع 3
کسی پای عابر بانک برنده نمی‌شود!/ اتصال حساب با گردش مالی بالا به کارت بانکی؛ ممنوع 4
کسی پای عابر بانک برنده نمی‌شود!/ اتصال حساب با گردش مالی بالا به کارت بانکی؛ ممنوع 5