سه‌شنبه 17 مهر 1403

کشت کاملینا در مزارع خراسان شمالی آغاز شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کشت کاملینا در مزارع خراسان شمالی آغاز شد

بجنورد - ایرنا - کشت کاملینا پس از بارندگی‌های چند روز اخیر در سطح 712 هکتار از کشتزارهای استان خراسان شمالی برای دومین سال آغاز شده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برنامه ابلاغی برای کشت این دانه روغنی در استان هم 712 هکتار است که انتظار می رود کشاورزان استقبال خوبی از کشت آن داشته باشند.

مهندس محمدنقی کاظمیان اظهر داشت: کشت دانه روغنی کاملینا حتی نسبت به کلزا ظرفیت خوبی برای کشت در استان دارد زیراکه این گیاه نسبت به تنش های محیطی سازگار تر است و همچنین نیاز غذایی کمتری می طلبد که این امر موجب صرفه جوی در بحث انواع کود ها و سموم می شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: برای شهرستان شیروان 240 هکتار سهمیه گذاشته شده و مابقی نیز برای سایر شهرستان ها است.

وی با بیان اینکه بهترین زمان کشت این محصول اوایل آبان ماه و حداکثر تا 10 آذر ماه است گفت: در مناطق دیم این محصول کشت می شود و میانگین عملکرد آن در هر هکتار یک تن و 800 کیلوگرم تا دو تن است و همچنین در فصل برداشت به ریزش مقاوم است.

کاظمیان اظهار داشت: این محصول بسیار دانه ریز است و میوه آن به صورت خورجینی است که این این باعث می شود به صورت کمباین نیز برداشت شود.

وی با بیان اینکه در دهه اول خرداد این محصول برداشت خواهد شد گفت: حتی کشاورزان می توانند صبر کنند همزمان با کلزا این دانه روغنی را برداشت کنند.

کاظمیان با بیان اینکه کشت دانه روغنی کاملینا برای کشاورزان درآمد خوبی خواهد داشت اظهار داشت: با توجه به اینکه دراین سال ها قیمت نهاده های کشاورزی افزایش یافته است این محصول نیازی زیادی به تغذیه ندارد.

وی گفت: این محصول قابلیت کشت در بیشتر مناطق این استان از جمله شهرستان های شیروان، بجنورد، فاروج، راز و جرگلان و اسفراین دارد

وی با بیان اینکه در آغاز کشت این محصول کشت قراردادی نیز لحاظ شده است افزود: محصول کشاورزان طبق قرار داد در فصل برداشت خریداری خواهد شد این قشر برای فروش دغدغه ای نخواهند داشت.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کاملینا یک دانه روغنی از خانواده براسیکاسه با نام علمی کاملینا ولگاریت است که روغنی باکیفیت بالا از آن حاصل می شود و سرشا از امگا 3 و 9 است.

کاظمیان افزود: این گونه گیاهی در خاک های شور و اراضی دیم و سنگلاخی و شنی قابلیت کشت بهتری دارد و به طور کلی برای اراضی فقیر و کم آب بسیار مناسب است.

کشت پاییزه گندم، جو و کلزا در سطح 200 هزار هکتار اراضی خراسان شمالی از هفته جاری آغاز شده است که بیشترین سطح مربوط به محصول گندم است.

در اراضی خراسان شمالی انواع دانه های روغنی کلزا، گلرنگ، کنجد و آفتابگردان نیز کشت می شود.

خراسان شمالی با جمعیت بیش از 863 هزار نفر 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح 300 هزار هکتار کشتزار است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می‌کنند.

بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.

*س_برچسب‌ها_س*