پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کشت گلخانه ای ضامن تحقق جهش تولید در کهگیلویه و بویراحمد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کشت گلخانه ای ضامن تحقق جهش تولید در کهگیلویه و بویراحمد

گچساران - ایرنا - توسعه کشت های گلخانه ای با توجه به مزایایی که کارشناسان برای آن مطرح می کنند می تواند تضمین کننده جهش تولید، افزایش درآمد بهره برداران و خلق فرصت های شغلی زیادی در استان کهگیلویه و بویراحمد باشد.

اگرچه افزایش 33درصدی سطح گلخانه های کهگیلویه و بویراحمد در دولت های یازدهم و دوازدهم باعث رویش جوانه های امید برای توسعه این بخش شده است اما تکمیل طرح های در دست اجرا می تواند نویدبخش آینده ای روشن برای توسعه گلخانه ها در این استان باشد.

افزایش 3.5 برابری ظرفیت تولید گل شاخه بریده و رشد 30 درصدی تولید محصولات گلخانه ای از پیامدهای افزایش سطح زیر کشت گلخانه های کهگیلویه و بویراحمد در دولت تدبیر و امید بوده است.

آنچنانکه کارشناسان حوزه کشاورزی می گویند: افزایش 10 برابری تولید در واحد سطح از مهمترین مزایای کشت های گلخانه ای است و این یعنی آنکه بهره برداران در زمین های با مقیاس کوچک قادر به تولید میزان قابل توجهی محصول هستند.

آنان تاکید می کنند: در حالی که تولید محصول در فضای باز در واحد سطح 30 تن است، این مقدار در گلخانه های معمولی 300 تن و در گلخانه های جدید (N. f. t) بیش از 600 تن است.

این کارشناسان معتقدند که میزان مصرف آب در گلخانه ها یک ششم فضای آزاد است.

برداشت دائمی محصول در طول سال، استفاده از زمین های غیرقابل کشت با استفاده از روش های کشت بدون خاک (هیدروپونیک)، عدم وابستگی تولید محصول با فصل و امکان تطبیق زمان تولید با تقاضای بازار از دیگر مزایای کشت گلخانه ای است.

صاحب نظران می گویند: هر هکتار کشت گلخانه ای 10 نفر اشتغال پایدار در بردارد در حالی که در فضای باز برای هر فرصت شغلی حداقل سه هکتار زمین نیاز است.

طرح های در حال اجرا

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:140هکتار مجتمع گلخانه‌ای محصولات کشاورزی در شهرستان های گچساران، باشت، کهگیلویه و بهمئی در حال اجراست.

الیاس تاج الدینی افزود: از این تعداد مجتمع گلخانه ای 52 هکتار در گچساران، 33 هکتار کهگیلویه، 34 هکتار باشت و 19 هکتار در بهمئی احداث می شود.

وی بیان کرد: با بهره برداری از این تعداد مجتمع گلخانه ای بیش از یکهزار فرصت شغلی ایجاد می شود.

تاج الدینی تاکید کرد: همچنین 6 گلخانه کوچک به وسعت 32هزار متر مربع در شهرستان های بویراحمد و دنا در دست احداث است‌.

تاج الدینی تصریح کرد: این گلخانه ها با 128 میلیارد ریال سرمایه گذاری ایجاد می شود که با بهره برداری از این طرح ها 32 فرصت شغلی ایجاد می شود.

وی پیشرفت فیزیکی گلخانه های در دست ساخت کهگیلویه و بویراحمد را 60 تا 80 درصد برآورد کرد.

تاج الدینی گفت: پرداخت تسهیلات بانکی و اعطای مجوز در کمترین زمان ممکن از جمله حمایت های جهاد کشاورزی برای توسعه کشت های گلخانه ای است.

وی افزود: هم اکنون آماده پرداخت تسهیلات برای کشت های گلخانه ای از محل تبصره 18 هستیم.

تاج الدینی عنوان کرد: این تسهیلات با سود 12.5 درصد به متقاضیان سرمایه گذاری ایجاد گلخانه پرداخت می شود.

توسعه گلخانه ها

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سطح زیرکشت گلخانه های استان امسال نسبت به سال 1391بیش 35 درصد افزایش یافته است.

شهرام عسکری سطح زیر کشت گلخانه های کهگیلویه و بویراحمد در حال حاضر را 46 هکتار برآورد کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون سالانه هشت هزار و 500 تن محصول کشاورزی شامل توت فرنگی، گوجه، خیار، انواع فلفل رنگی و 21 میلیون و541 هزار شاخه گل بریده در گلخانه های این استان تولید و روانه بازارهای مصرف می شود.

وی اظهار داشت: درسال 1392 سالانه 6 هزار تن محصول گلخانه ای شامل توت فرنگی، گوجه، خیارو انواع فلفل و6 میلیون گل رز شاخه بریده در سطح 30 هکتار گلخانه استان تولید می شد.

وی تاکید کرد: آسان بودن رساندن مواد مغذی به گیاه از طریق تزریق در نتیجه داشتن ارزش غذایی بهتر و زیبایی و مشتری پسند بودن از مزایای بهره وری از کشت گیاهان به صورت گلخانه ای است.

عسکری گفت: کشت های گلخانه ای به دلیل امکان کنترل عوامل تاثیرگذار محیطی همچون تغییرات دمایی، جلوگیری از پدیده های سرمازدگی و گرمازدگی و همچنین استفاده بهینه از منابع آب و خاک، سوخت و دیگر نهاده های کشاورزی از دیگر مزایای کشت گلخانه ای است.

برنامه ریزی برای تکمیل مجتمع های گلخانه ای

معاون برنامه ریزی و توسعه اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به در حال ساخت بودن مجتمع گلخانه ای در چهار شهرستان استان تاکید کرد: با توجه به اهمیت توسعه گلخانه ها این طرح ها جزو پروژه های جهش تولید قرار گرفته شده است.

رمضان بیدار مغز افزود: گفت: 251 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل 12 طرح عمرانی حوزه کشاورزی استان در سال جاری تصویب شده است.

وی اظهار داشت: میانگین پیشرفت فیزیکی 12 طرح جهش تولید حوزه جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد 75درصد است.

معاون برنامه ریزی و توسعه اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بهره برداری از این طرح ها 6هزارو 860 فرصت شغلی ایجاد می کند.

بیدار مغز عنوان کرد: 642 میلیارد و 900 اعتبار از محل اعتبارات تملک و دارایی استان و 148میلیارد ریال نیز از محل منابع مالی بودجه برای تکمیل این طرح ها پیشنهاد شده است.

وی عنوان کرد: همچنین سه هزار میلیارد ریال سرمایه در گردش و سایر منابع برای تحقق این طرح ها مورد نیاز است.

معاون برنامه ریزی و توسعه اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد احداث سدهای خاکی ایلیاد و کوهبرد، تامین آب منطقه احمد غریب و سمرون، مجتمع های گلخانه ای در شهرستان های گچساران، باشت، کهگیلویه و بهمئی، پرورش ماکیان، گاو شیری و تولید عسل و فرآورده های زنبورداری از جمله طرح های جهش تولید حوزه کشاورزی استان است.

بیدار مغز با اشاره به ظرفیت های حوزه کشاورزی برای تحقق تولید افزود: مسئولان برای تکمیل این طرح ها از همه ظرفیت ها استفاده می کنند.

270 هزار هکتار زمین کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که 160 هزار هکتار آن زراعی است.

بهره برداران کهگیلویه و بویراحمد سالانه 910 هزار تن محصول کشاورزی تولید می کنند.

*س_برچسب‌ها_س*