یک‌شنبه 30 دی 1403

کشت گندم با استفاده از پهپادها راهی برای ارتقای بهره وری

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
کشت گندم با استفاده از پهپادها راهی برای ارتقای بهره وری

معاون وزیر جهاد گفت: کشت گندم با استفاده از پهبادها نمونه موفق استفاده از فناوری های نوین در بخش کشاورزی است که در ارتقای بهره وری تاثیر بسزایی دارد.

آقای سیدمجتبی خیام‌نکویی در نخستین سمینار تخصصی کاربرد هوش مصنوعی گفت: با بهره‌گیری بهینه از فناوری‌های نوین از جمله کاربرد هوش مصنوعی، می‌توان تحولات قابل توجهی در بخش کشاورزی و امنیت غذایی به وجود آورد و به تحقق خودکفایی در این حوزه نزدیک‌تر شد.

او افزود: این تحولات نه تنها به توسعه اقتصادی منطقه، بلکه به حفظ محیط زیست و افزایش استقلال اقتصادی از واردات غذا کمک خواهند کرد.

معاون وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: در دنیای امروز ضروری است کارشناسان روابط عمومی با مهمترین اولویت جهان "هوش مصنوعی" آشنایی داشته باشند و از فناوری‌های نوین این عرصه در سازمان‌هایی که مشغول به کار هستند، استفاده بهینه کنند. از طرفی، امکانات فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و فناوری‌های IT می‌توانند در توسعه روابط عمومی نیز نقش مؤثری ایفا کنند.

او افزود: از این فناوری‌ها می‌توان برای ارتباط با مخاطبان به صورت سریع‌تر و همچنین ایجاد رصد و پایش در فضای مجازی استفاده کرد. این ابزارها به شرکت‌ها و سازمان‌ها کمک می‌کنند تا بهینه‌سازی هزینه‌های روابط عمومی خود را داشته باشند و ارتباط موثرتری با مخاطبان خود برقرار کنند.

خیام‌نکویی، کشت گندم با استفاده از پهپادها را یکی از نمونه‌های موفقیت‌آمیز استفاده از فناوری‌های نوین در کشاورزی برشمرد و گفت: این تکنولوژی موفق شده تا با افزایش ضریب نفوذ دانش، بهره‌وری در کشت و برداشت گندم را افزایش دهد. از سوی دیگر، فناوری‌های زیستی نیز قادر به افزایش تولید در واحد سطح هستند و با ترکیب علوم مختلف، امکانات بیشتری را در کشت و پرورش محصولات به ارمغان می‌آورند.

به گفته او، فناوری‌های نظامی مانند پهپادها، به بخش کشاورزی نفوذ کرده‌اند و این نفوذ باعث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی فعالیت‌های کشاورزی می‌شود، همچنین به کمک هوش مصنوعی، می‌توان به طور دقیق‌تر اطلاعاتی از مزارع دریافت کرده و تصمیم‌گیری‌ها را بر اساس داده‌های دقیق‌تر و به موقع‌تر انجام داد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه با گذشت 44 سال از انقلاب، تولید غذا در کشور از 25 میلیون تن به 125 میلیون تن رسیده است که نشان‌دهنده افزایش پنج برابری تولید غذای کشور است، افزود: این افزایش تولید غذا همراه با افزایش جمعیت به اندازه 2.5 برابر، باعث افزایش ضریب خودکفایی غذایی به 80 درصد شده است، ولی با این حال، برای تأمین 20 درصد باقی‌مانده، سالانه بین 10 تا 16 میلیارد دلار از ارز کشور باید خارج شود.

او ادامه داد: این موضوع نشان‌دهنده ارزش حدود 70 میلیارد دلاری غذای داخلی است که در حال حاضر تولید می‌شود و با توجه به این ارقام، مشخص است که تولید ملی غذا به گونه‌ای است که به حدی ارزشمند و اقتصادی است که در صورت عدم تولید آن داخل کشور، واردات غذا هزینه‌های زیادی را به دنبال دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروزه دنیا با چالش آب، غذا و انرژی مواجه است، افزود: ایران یک کشور خشک و نیمه‌خشک است و میانگین بارندگی 40 سال پیش 250 میلیمتر بوده و امروز با کاهش مقدار آن به عدد 220 میلی‌متر رسیده است که این عدد قابل تامل است.

به گفته معاون وزیر جهاد، با توجه به مشکلات اقلیمی مانند خشکسالی و محدودیت‌های منابع آبی در کشور، ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین به منظور تحقق امنیت غذایی اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد.

خیام‌نکویی هوش مصنوعی را به عنوان یک فناوری مهم وسیع‌النشر دانست که قادر به ترکیب علوم مختلف و ایجاد تحولات عمده در حوزه‌های مختلف است و بیان کرد: این فناوری‌ها به ویژه در حوزه کشاورزی و تولید غذا، امکاناتی برای افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی استفاده از منابع را فراهم می‌کنند.

او با تاکید بر ضرورت برگزاری نشست‌های آموزشی و آگاهی‌رسانی به مخاطبان درباره اهمیت و کاربرد فناوری‌های نوین گفت: این امر می تواند به افزایش سطح علمی و توانمندی‌های کارکنان در حوزه روابط عمومی کمک کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی