چهارشنبه 3 بهمن 1403

کشف 207 قبضه اسلحه غیر مجاز

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از ضبط 207 قبضه سلاح غیرمجاز سال گذشته در استان خبر داد.

علی سالاروند، اظهار کرد: سال گذشته 207 قبضه اسلحه غیر مجاز ضبط کردیم که بارها برای دریافت یک تفنگ تا حد شهادت پیش رفتند، در دوره چگنی یک نفر قاتل فراری بود که مأموران ما فکر کرده بودند که شکارچی است و او را دستگیر کردند.

وی با اشاره به تعارضات بین انسان و حیات وحش، بیان کرد: علت اینکه در برخی از مناطق شاهد هستیم که گراز، گرگ و دیگر گونه‌های حیوانی زیاد شده این بوده که زنجیره غذایی به هم ریخته که این عمل نیز در ارتباط با عملکرد جوامع محلی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان تصریح کرد: اگر بتوانیم در جوامع محلی تبیین کنیم که هر گونه حیوانی چه ارزشی دارد، اگر هر گونه‌ای چه صید و چه صیاد اگر تعدادشان به اندازه کافی نباشد به سمت روستاها می‌آیند و ممکن است گراز مزارع و پلنگ و گرد دام را از بین ببرند که عامل این مشکلات خود مردم هستند.

وی تأکید کرد: اگر برای مردم تبیین شود که عامل این مشکلات در زنجیره غذایی خودشان هستند به همکار ما تبدیل می‌شوند.

سالاروند بیان کرد: سال‌های گذشته مواردی داشتیم که بر اثر تصادف با قطار، خودرو و... چند قلاده پلنگ از بین رفتند که خیلی برای ما سخت بود چون این گونه قلمرو دارد و اگر نباشد گونه‌های دیگر طغیان می‌کنندف به عنوان مثال در سلسله و چگنی و جاهایی که طغیان گراز داریم پلنگ از بین رفته یا به حاشیه رانده شده بنابراین سعی ما این است جاهایی که تعارض بیشتری دارند آموزش بیشتری بدهیم که جایگاه پلنگ برای آن‌ها تبیین شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته از لحاظ مشاهده حیات وحش رکورد زدیم، اضافه کرد: دو خرس همراه با توله‌هایشان و پنج پلنگ رکورد کردیم که نشان دهنده این است که مقداری گونه‌ها احیا شدند و بیشتر به خاطر این است که هم حفاظت بیشتری داشتیم و جزء سه یگان برتر کشور در سال 1401 بودیم که بیشتر در بحث پیشگیری از شکار کار می‌کنیم.

سالاروند تصریح کرد: در بحث هوشمندسازی مناطق تقریباً شرق استان و تالاب‌ها نیز به این تکنولوژی مجهز شدند و فقط اشترانکوه و مناطق حفاظت شده غرب استان باقی مانده است که به شرایط جوی برف و باران برخوردیم که به مدت چند ماه مسیرها مسدود شدند و در اولین فرصت اجرایی می‌شوند.