کشف 42 سیارک در کمربند سیارکها در مرز منظومه شمسی
رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) 42 مورد از بزرگترین سیارکهای موجود در کمربند سیارکها در مرز منظومه شمسی بین مدارهای مریخ و مشتری را کشف کرده است.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ 42 سیارک بزرگ در منظومه شمسی با جزئیات خیرهکننده کشف شدند. کمربند سیارکها در مرز منظومه شمسی بیرونی بین مدارهای مریخ و مشتری قرار دارد جایی که صدها هزار جسم کوچک و بزرگ به دور خورشید میگردند.
بیشتر این اجسام سیارکهای صخرهای کوچکی هستند که عرض برخی از آنها 60 مایل یا کمی بیشتر است. اکنون رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) تصاویری از 42 مورد از بزرگترین سیارکهای موجود در این کمربند را منتشر کرده است که تنوع اندازه و شکل آنها را نشان میدهد.
این سیارکها با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ ESO تصویربرداری شدهاند که بعضی از آنها اجسام شناختهشدهای مانند سیاره "کوتوله سرس"، "سیارک فلزی psyche" و "سیارک وستا" هستند که در سال 2011 توسط فضاپیمای Dawn ناسا شناسایی شدند. این سیارکها به صورت کروی یا کشیده هستند و دانشمندان میگویند تنوع قابل توجهی در چگالی سیارکها مشاهده شده است که نشان میدهد که همه آنها از یک ماده تشکیل نشدهاند.
این بدان معناست که سیارکها ممکن است در مکانهای مختلف شکل گرفته باشند و به مرور به سمت کمربند سیارکها در منظومه شمسی مهاجرت کرده باشند. برخی از سیارکهای استخوانی شکل حتی ممکن است قبل از پایان یافتن در کمربند سیارکها تا دورتر از مدار نپتون شکل گرفته باشند.
اکنون محققان میخواهند با استفاده از تلسکوپ فوقالعاده بزرگ (ELT) مطالعه سیارکهای موجود در این کمربند را ادامه دهند. این تلسکوپ قوی آنها را قادر میسازد تا اجرام دورتر از منظومه شمسی را مانند مواردی که در کمربند دور افتاده "کوئیپر" فراتر از نپتون قرار دارد، مشاهده کنند.
این پوستر مربوط به 42 مورد از بزرگترین سیارکها و اجسام در کمربند معروف منظومه شمسی است که بین مریخ و مشتری واقع شده است.
چین نخستین ماهواره رصد خورشیدی خود را به فضا پرتاب کرد کشف سیاره فراخورشیدی شبیه مشتری و مشاهده زمین در 5 میلیارد سال آینده!