کشور حتی یک تخت استاندارد سوختگی ندارد
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، نشست خبری انجمن حمایت بیماران سوختگی به مناسبت اول دی روز ملی پیشگیری از سوختگی برگزار شد.
محمد جواد فاطمی، رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سوختگی در این نشست که امروز 28 آذر برگزار شد، بیان داشت: سوختگی چند بعدی است و جامعه نیز تاثیر گذار است و حاکمیت از این تطر اهمیت دارد که استاندارد سازی کند و آموزش دهد.
وی با بیان اینکه همه در خطر سوختگی قرار دارند، گفت: به طور شایع فقرا می سوزند و در کشورهایی که سطح درآمدی پایین دارند بیشتر می سوزند؛ چرا که افراد فقیر جامعه از وسایل گرمایشی و پخت و پز استاندارد استفاده نمی کنند.
رئیس انجمن حمایت از بیماران سوختگی با اشاره به رابطه مستقیم سوختگی با فقر، افزود: حدود 40 سازمان با موضوع سوختگی ارتباط دارند.
فاطمی با بیان اینکه در ایران کسی با سوختگی کاری ندارد، بیان داشت: هیچ برنامه ریزی مدون و سیاست گذاری کلان برای سوختگی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در خصوص درمان نیز جون بیشتر فقرا دچار سوختگی می شوند کسی اهمیت نمی دهد. هیچ بیمارستان خصوصی در ایران بخش سوختگی ندارد.
رئیس انجمن حمایت از بیماران سوختگی با بیان اینکه یک تخت سوختگی در بیمارستانهای تامین اجتماعی وجود ندارد، گفت: چون هزینه بالایی دارد و بیماران مخارج زیادی دارند این سرمایه گذاری را انجام نمی دهند.
فاطمی با بیان اینکه تنها دانشگاه علوم پزشکی ایران دو بیمارستان سوختگی دارد، ابراز کرد: حتی یک تخت استاندارد سوختگی در کشور وجود ندارد؛ در نتیجه سوختگی معضلی است که ما ارسال درباره آن فریاد می زنیم.
وی با اشاره به اینکه همه کشورهای پیشرفته مشکل سوختگی خود را برطرف کردند و روز یا هفته ملی پیشگیری از سوختگی دارند، متذکر شد: جای تاسف است در ایران که یکی از مشکلاتش سوختگی است با توجه به اینکه یک دلار سرمایه گذاری در سوختگی 28 دلار شود رسانی دارد، به این موضوع توجه نمی کنند و برای نامیدن یک روز به عنوان روز پیشگیری از سوختگی مقاومت نشان داده می شود.
رئیس انجمن حمایت از بیماران سوختگی خاطرنشان کرد: در سراسر کشور 35 بخش یا بیمارستان سوختگی داریم؛ با توجه به اینکه بر اساس برنامه دوم باید 10 درصد تختهای بیمارستان های کشور به بیماران سوختگی و روان اختصاص پیدا کند که این طور نشده است.
فاطمی افزود: تنها 1350 تخت سوختگی در کشور داریم که باید تا سال 94 باید 2400 تخت می داشتیم. اما بخش سوختگی بیمارستان سیستان و بلوچستان را هم تعطیل کردند.
رئیس انجمن حمایت از سوختگی اظهار داشت: تنها 150 تخت ویژه سوختگی در کشور دادیم در حالی که باید تا سال 94،450 تخت ویژه می داشتیم.
وی با بیان اینکه 30 درصد افراد دچار سوختگی را کودکان تشکیل می دهند، متذکر شد: دلیل این مشکل بی توجهی والدین است و فرد سوخته هیچ وقت خوب نمی شوند و هیچ جراحی پلاستیکی نمی تواند به طور کامل سوختگی را درمان کند.
فاطمی با بیان اینکه حل مشکل سوختگی در ایران پیشگیری از سوختگی است، گفت: ضریب اشتغال تخت های سوختگی 50 درصد باشد؛ در حالی که الان در ایران 100 درصد است.
مهدی مومنی، مدیر پیشگیری منطقه 2 آتش نشانی تهران با تاکید بر اینکه پیشگیری بر درمان ارجحیت دارد، اظهار داشت: باید از تجهیزات و وسایل گاز سوز استاندارد در خانه استفاده کنیم.
وی افزود: باید آموزش در رسانه ها مورد توجه قرار گیرد؛ با توجه به اینکه بخش اعظمی از سوختگی در چهارشنبه آخر سال صورت می گیرد اما اطلاع رسانی در این خصوص و خطرات آن بسیار کم است.
فاطمی با بیان اینکه سوختگی در اولویت وزارت بهداشت نیست، افزود: همه بیمارستان های سوختگی کشور ورشکسته هستند و انجمن ققنوس شیر میان وعده دو بیمارستان سوختگی را می دهد. وی با انتقاد از تامین نشدن روش ها و پانسمان های مدرن سوختگی، ابراز کرد: ما نه تکنولوژی پانسمان های مدرن را دادیم و نه بیمار و دولت پرداخت می کند.
رئیس انجمن ققنوس با بیان اینکه درمان سوختگی در ایران 40 سال از دنیا عقب است، تاکید کرد: بیش از 60 سال است که بیمارستان سوختگی در تهران ایجاد نشده است.
وی با بیان اینکه 19 سال از آغاز ساخت بیمارستان سوختگی کن می گذرد اما هنوز تمام نشده است، گفت: در حالی که بیمارستان نیکان غرب که خصوصی است در کنار بیمارستان کن 4 ساله ساخته شده است.
مصطفی ده مرده یی رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری با بیان اینکه چهار شنبه آخر سال یک موضوع بحرانی است، گفت:10 درصد بیماران سوختگی در کشور مربوط به این بیمارستان است؛ با توجه به اینکه به لحاظ اخلاقی هیچ بیماری را پذیرش کنیم ام بسیاری اوراق هویتی ندارند. وی با بیان اینکه سوختگی بیماری بسیار گران است، خاطرنشان کرد: هزینه سوختگی در کشورهای اروپایی حدود 15 هزار یورو در روز است. ما ماهانه 2 میلیارد تومان بابت هزینه بیماران اتباع و افراد فاقد اوراق شناسایی هزینه متحمل می شویم.
پایان پیام /