شنبه 3 آذر 1403

کلسیپوتریول در درمان پسوریازیس + نحوه مصرف و عوارض احتمالی

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
کلسیپوتریول در درمان پسوریازیس + نحوه مصرف و عوارض احتمالی

پسوریازیس به دلیل تکثیر سلول های لایه بیرونی پوست با سرعتی بالاتر از حد طبیعی ایجاد می شود. عوارض جانبی رایج کلسیپوتریول 1 نفر از هر 10 نفر را تحت تاثیر خود قرار می دهد...

عصر ایران- کلسیپوتریول دارویی است که برای درمان پسوریازیس پلاکی به طور گسترده استفاده می شود. این مدل شایع ترین نوع پسوریازیس است و شامل وضعیتی می شود که در آن لکه های پوسته مانند قرمز رنگ به نام پلاک روی پوست شکل می گیرند. معمول ترین نواحی تحت تاثیر قسمت بالای آرنج و زانو، پوست سر و قسمت پایین کمر به شمار می روند. اندازه لکه ها ممکن است طی زمان تغییر کند و حتی شاید بیمار دچار خارش شود. هدف درمان پسوریازیس پاک کردن پلاک ها تا حد امکان است.

پسوریازیس به دلیل تکثیر سلول های لایه بیرونی پوست با سرعتی بالاتر از حد طبیعی ایجاد می شود. در نتیجه این امر سلول های پیر و مرده روی سطح پوست تجمع یافته و سبب ایجاد لکه هایی با ظاهر پوسته پوسته می شوند. کلسیپوتریول با کند کردن روند تولید بیش از حد سلول های پوستی، تدریجا نواحی ملتهب و پوسته پوسته را کاهش می دهد و سبب بهبودی می شود. این ترکیب مشابه ویتامین D است که ماده ای ضروری برای سلامت پوست به شمار می رود.

گاهی اوقات کلسیپوتریول در ترکیب با یک داروی استروئیدی به نام بتامتازون استفاده می شود. البته گفتنی است که مصرف طولانی مدت استروئیدها به دلیل عوارض متعدد آنها به هیچ وجه توصیه نمی شود، بنابراین این ترکیب اغلب برای حدود یک ماه استفاده می شود و پس از آن درمان با کلسیپوتریول به تنهایی ادامه می یابد.

لازم به ذکر است تمامی نکاتی که در خصوص کلسیپوتریول در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد، با استناد به مطالعات منتشر شده توسط مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا جمع آوری شده اند.

پیش از مصرف کلسیپوتریول

برای اطمینان از اینکه شیوه درمانی مذکور برای شما کاملا مناسب است، قبل از شروع استفاده از کلسیپوتریول باید پزشک خود را در جریان موارد زیر قرار دهید:

- اگر باردار یا شیرده هستید و یا برای بچه دار شدن تلاش می کنید

- اگر به شما گفته شده است که به نوعی از پسوریازیس به نام پسوریازیس اریترودرمیک یا پوسچولار مبتلا هستید. باید بدانیم که اشکال شدیدتر پسوریازیس مانند موارد مذکور، تنها باید توسط پزشک متخصص پوست و مو درمان شوند.

- اگر سطح کلسیم خونتان بالاست و یا بدنتان در پردازش کلسیم مشکل دارد

- اگر داروی دیگری مصرف می کنید، حتی سایر داروهای پوستی. این مورد شامل هر دارویی است که بدون نسخه قابل خریداری باشد از جمله داروهای گیاهی و مکمل ها

- اگر تا به حال به دارویی خاص واکنش آلرژیک نشان داده اید

نحوه استفاده از کلسیپوتریول

- قبل از شروع درمان، حتما بروشور چاپ شده توسط شرکت سازنده را از داخل بسته دار‌و مطالعه کنید. این برگه اطلاعات بیشتری در مورد نحوه استفاده از کلسیپوتریول داده و لیست کاملی از عوارض جانبی که ممکن است با آنها رو به رو شوید را در اختیار شما قرار می دهد

- پزشک معالج به شما توضیح خواهد داد که هر چند وقت یکبار از این دارو استفاده کنید اما به عنوان راهنما: معمولا پماد کلسیپوتریول یک تا دو بار در روز استفاده می شود.

- پماد کلسیپوتریول به همراه بتامتازون را باید فقط یک بار در روز استفاده کرد. همچنین گفتنی است که این ترکیب را نباید در مناطقی از پوست که دچار عفونت هستند مصرف کرد.

- بهتر است محلول کلسیپوتریول برای پوست سر را دو بار در روز، صبح و عصر استفاده کنیم. محلول پس از استفاده به سرعت خشک می شود

بر اساس مطالعات معتبر انجام شده، به هیچ عنوان نباید بیش از حداکثر مقدار توصیه شده کلسیپوتریول از این ترکیب استفاده کنیم، زیرا در غیر این صورت ممکن است کلسیم بیش از حد وارد خون شود و عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند. دوز مصرفی توصیه شده به صورت زیر گزارش شده است:

- حداکثر 100 گرم پماد کلسیپوتریول در هفته برای بزرگسالان

- حداکثر 75 گرم پماد کلسیپوتریول در هفته برای کودکان بالای 12 سال

- حداکثر 50 گرم پماد کلسیپوتریول در هفته برای کودکان بین 6 تا 12 سال

- حداکثر 60 میلی لیتر محلول سر کلسیپوتریول در هفته برای بزرگسالان

- حداکثر 15 گرم در روز پماد یا ژل ترکیبی کلسیپوتریول و بتامتازون برای بزرگسالان

عوارض جانبی کلسیپوتریول

مانند هر داروی دیگری، کلسیپوتریول نیز می تواند در برخی از افراد منجر به ایجاد عوارض جانبی متفاوت شود.

عوارض جانبی رایج کلسیپوتریول 1 نفر از هر 10 نفر را تحت تاثیر خود قرار می دهد. از جمله این عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تحریک پوست از جمله قرمزی، تورم، خارش یا خشکی

- تشدید پسوریازیس

- احساس سوزش

در این شرایط می توانید به استفاده از دارو ادامه دهید. با این حال اگر وضعیت مذکور شما را آزار می دهد و به سادگی از بین نمی رود، حتما با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.

این روغن جادویی؛ از قارچ و باکتری تا اگزما و پسوریازیس! (+ عکس)

در این میان برخی از عوارض جانبی نادر هستند. عوارض جانبی نادر جدی تلقی شده و در کمتر از 1 نفر در هر 1000 نفر رخ می دهند.

در صورت تجربه هر یک از علائم زیر که ممکن است نشانه وجود کلسیم بیش از حد در خون یا ادرار باشد، فورا با پزشک خود تماس بگیرید:

- احساس نیاز بیشتر به دفع ادرار

- احساس تشنگی

- از دست دادن اشتها

- خشکی دهان یا طعم فلزی در دهان

- احساس ضعف یا درد در عضلات و استخوان های خود

- سردرد

- دل درد

- احساس بیماری

- یبوست

تماشاخانه

نور علی برومند؛ موسیقیدانی که تعصب موسیقی او را کشت (فیلم)

شکار مارمولک خاردار در پاکستان برای تقویت قوای جنسی (فیلم)

فیلم های دیگر docReady(function () { if (window.innerWidth کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: عواملی که سبب تشدید علائم پسوریازیس می شود درباره بیماری پسوریازیس بیشتر بدانیم
کلسیپوتریول در درمان پسوریازیس + نحوه مصرف و عوارض احتمالی 2
کلسیپوتریول در درمان پسوریازیس + نحوه مصرف و عوارض احتمالی 3
کلسیپوتریول در درمان پسوریازیس + نحوه مصرف و عوارض احتمالی 4
کلسیپوتریول در درمان پسوریازیس + نحوه مصرف و عوارض احتمالی 5
کلسیپوتریول در درمان پسوریازیس + نحوه مصرف و عوارض احتمالی 6