کمرنگشدن دعا و مناجاتخوانی در تبریز / فضای شهر عطر ماه رمضان ندارد
مناجات و دعاخوانی شبهای ماه رمضان بیش از تمام مراسمات مذهبی در تبریز مظلوم واقع شده و امسال هم کرونا دلیلی برای تعطیلی کامل این مراسم شد و خبری از برپایی مناجات خوانی حتی به صورت محدود نبود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج، بیستمین و سومین روز از ماه پربرکت رمضان گذشته و امشب دومین شب از شبهای قدر است، هرچند که امسال ویروس کرونا برگزاری مراسم شبهای قدر را تحت تاثیر قرار داده و این شبها با محدودیتهای کرونایی و جمعیتی اندک برنامه دعاخوانی و شب زنده داری برگزار میشود. اگرچه ویروس کرونا برنامههای مذهبی و مناجات خوانی شبهای ماه رمضان را تحت تاثیر قرار داده اما بسیاری از هیئتها در شهرهای دیگر با رعایت پروتکلها بهداشتی مناجات و دعاخوانی شبهای ماه رمضان را تعطیل نکردند، مسالهای که در تبریز به ندرت دیده شد.
مناجات و دعاخوانی شبهای ماه رمضان بیش از تمام مراسمات مذهبی در تبریز مظلوم واقع شده و امسال هم کرونا دلیلی برای تعطیلی کامل این مراسم شد و خبری از برپایی مناجات خوانی حتی به صورت محدود نبود، در حالیکه بسیاری هیئتهای دیگر شهر با برپایی مراسم محدود مناجات خوانی و انعکاس آن در فضای مجازی این مراسم معنوی شبهای رمضان را تعطیل نکردند.
غفلت مسئولین تبریز در برپایی مراسمات مناجات خوانی
محسن بخت شکوهی در گفتوگو با آناج در خصوص افول مناجات خوانی در تبریز اظهار داشت: مسئولین شهری و فرهنگی باید در این خصوص جواب بدهند که چرا فضا برای مناجات و دعاخوانی ایجاد نشد، اگرچه متاسفانه ستاد مبارزه با کرونا سختگیری شدیدی کردند و حتی برخی مساجد را هم تعطیل کردند.
وی ادامه داد: با این حال باید مسئولین پاسخ دهند که چرا به مانند برخی شهرها با رعایت پروتکلها این مراسمها برگزار نشد و شاید باید بگوییم این مساله به دلیل غفلت مسئولان بوده که این زمینه را فراهم نکردهاند.
فضای شهر عطر ماه رمضان ندارد
این قاری قرآن با اشاره به وضعیت تبریز در ماه رمضان گفت: متاسفانه مظاهر روزه خواری در تبریز زیاد دیده میشود و برخی بدون هیچ ابایی روزه خواری میکنند و این موضوع هم به این دلیل است که فضای شهر اصلا عطر ماه رمضان را ندارد. تعطیلی مساجد و برنامههای دعا و مناجات خوانی دلیل اصلی این فضا است.
وی با بیان اینکه ما هم این مساله را از مسئولین مطالبه میکنیم، عنوان کرد: در 15 ماهی که کرونا آمده بیشترین رعایت پروتکلها از سوی هیئتها و مساجد بود و ای کاش تدبیری میشد تا مراسم مناجات خوانی شبهای رمضان برگزار میشد.
بیرغبتی مداحان و قاریان به مناجات خوانی
بختشکوهی در پاسخ به این سوال که چرا چهرههای جدید مناجات و دعاخوانی در تبریز دیده نمیشود، توضیح داد: یک ایراد به این است که مداحان ما تکیه به روضه خوانی دارند و در بحث دعاخوانی کار نکردهاند و اصلا برخی در خواندن دعای عربی ایراد دارند، طیفی از قاریان هم که تخصصی قرآن میخوانند به این دلیل که دعاخوانی به قرآن خوانی آسیب میزند وارد این حوزه نمیشوند.
وی ادامه داد: البته دلیل اصلی این است که مجامع و نهادهای فرهنگی برای تربیت افراد دعاخوان اهتمام نورزیدهاند و امروز افرادی که در تبریز دعا میخوانند با تلاش خودشان به اینجا رسیدهاند و به صورت آکادمیک آموزش ندیدهاند زیرا اصلا فضا برای تربیت نبوده است.
این مناجات خوان تبریزی یادآور شد: در زمانی که در بسیج مداحان بودم دوره ویژهای برای دعا و دعاخوانی گذاشتیم و امروز هم این کار را ادامه دادهاند اما آنگونه که باید شکوفایی در این حوزه انجام نشد زیرا دعاخوانان باید بروز داشته باشند و شناسایی و در صدا وسیما معرفی شوند.
فرصت فضای مجازی برای هیئتها
وی در پاسخ به این سوال که در ایام کرونا هیئتهای تبریز تا چه اندازه توانستند در فضای مجازی اثرگذار باشند، گفت: برخی هیئتها تیم رسانهای و کار رسانهای بسیار خوبی انجام دادند اما برخی هیئتها همچنان بنای سنتی دارند و شاید با فضا خیلی آشنا نیستند.
بخت شکوهی تاکید کرد: باید متولیان کارگاههای آموزشی برگزار کنند و آشنایی با رسانه و فضای مجازی را تشریح کنند تا به جای اینکه از مراسم یک هیئت نهایتا 500 نفر بهرهمند شوند، بیش از ده هزار نفر آن را به صورت زنده تماشا کنند.
وی با بیان اینکه این امر اهتمام مسئولین را طلب میکند، خاطرنشان کرد: باید روی این موارد کار کنیم تا هیئتها بتوانند مراسمات دعا و مناجات خوانی خوب برگزار کنند و مردم هم از این مراسمات از طریق فضای مجازی استفاده کنند.
انتهای پیام /