دوشنبه 6 مرداد 1404

کمیت لنگ آب و زمین، تولید مسکن را زمین گیر کرد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کمیت لنگ آب و زمین، تولید مسکن را زمین گیر کرد

طرح جهش مسکن برای شهر کرمان حتی در گام ابتدایی هم نیست چه اینکه بخواهد به آن گامی برای جهش اطلاق شود، نبود زمین و عدم تامین آب دو بهانه دستگاه های متولی برای اجرایی نکردن طرح مسکن سازی دولت سیزدهم در استان کرمان است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طرح جهش مسکن برای شهر کرمان حتی در گام ابتدایی هم نیست چه اینکه بخواهد به آن گامی برای جهش اطلاق شود.

فرونشت های آب از جمله مباحثی است که نبود زمین را رقم زده است، اما مدیریت و متولی آن در استان حاضر به پاسخگویی نبوده و عملا خود را بی تقصیر نشان می دهد اما مگر می شود، متولی آب بود اما مدیریت و تامین آن را بر عهده نداشت، این سوالی است که شاید هشت ماه است، پایگاه خبریراه آرمانهنوز نتوانسته است در قبال آن از مسئولان امر پاسخی دریافت کند، اما آنچه مشهود است، مسکن در شهر کرمان حرکت حلزون وار خود را آغاز کرده است و علت این عدم حرکت سریع دو مقوله آب و زمین عنوان شده است.

بر اساس گفته های علی حاجیزاده مدیر کل سابق راه و شهرسازی استان کرمان؛ عملا قادر به ساخت خانه در شهر کرمان نیسیتم زیرا دست روی هر تیکه از شهر که می گذاریم یا بر اساس نظر شهرداری شهر بزرگتر می شود یا از نظر متولی آب، استان دچار تنش می شود زیرا مدعی است که اگر شهر بزرگتر شود من نمی توانم آب رسانی را انجام دهم.

حمید آبسالان روابط عمومی سازمان راه و شهرسازی نیز عنوان کرد؛ آنچه مشهود است متولی آب نمی تواند، یکی از مهمترین زیر ساخت مسکن را فراهم کند بنابر این عملا کمیت خانه سازی لنگ است زیرا متولی آب بارها بیان کرده است که عملا در تابستان ها با قطعی های مکرر و سهمیه بندی آب روبه رو هستیم، بنابراین کاهش این امر و برنامه نداشتن در این مسیر همچنان مشکل ساز است.

علی اکبر سلطانی نژاد نیز در شورای مسکن استان اعلام کرد؛ ما در شهرستان ها و روستاها نیز دچار مشکل بی آبی هستیم نه تنها استفاده از چاه های آب برای آبرسانی را به ما نمی دهند حتی اجازه ایجاده حوضچه های آب هم نمی دهند که خودمان آب را به مردم بفروشیم، خانه هایی در شهرستان هایی مانند کوهبنان ساخته شده اما به علت نبود آب عملا غیر قابل استفاده اند که باید برای این امر یک فکر اساسی کرد. این نهاد نیز بارها عنوان کرده است چطور می شود مدیر آب بود اما مدیریت آب نکرد، وی از متولیان این دستگاه خواسته بود تا اهتمام بیشتری در این امر داشته باشند.

همین موضوعات سبب شد تا با معاون عمرانی استانداری کرمان به گفتگو بپردازیم، سید مصطفی موسوی آیت الهی در گفتگو با "راه آرمان" عنوان کرد: طی یک جلسه قبل از شورای مسکن هم به سازمان راه و شهرسازی عنوان کردیم، افرادی که تایید صلاحیت شده اند و آورده خود را به حساب مسکن و شهرسازی واریز کرده اند و زمین هم تامین شده است، پروژه تعریف و کار آغاز شود.

وی با بیان اینکه بعد از ابلاغ به این دستگاه هنوز حرکت کند است، ادامه داد: مدیران راه و شهرسازی استان متاسفانه تا تکمیل شدن زمین برای کل سهمیه ابلاغی استان که 120 هزار واحد در نظر گرفته شده، دست نگه داشته اند، زیرا زمین به تعداد سهمیه ابلاغی نیست.

موسوی تاکید کرد: نهاد متولی مسکن در شهر کرمان می خواهد زمین را به اندازه کل سهمیه تامین و بعد شروع به اجرا کند، با توجه به اینکه پیشنهاد من شروع عملیات اجرایی بود و در سفر ریاست جمهوری کلنگ زنی شد که این یعنی آغاز عملیات اجرایی در بخشی از نقاط خود شهر کرمان، ولی به کندی این طرح به جلو می رود.

وی ادامه داد: به دلیل این که شهر کرمان اراضی دولتی ندارد و در زمینه ی تامین زمین دچار مشکل است، ضمن اینکه برای افرادی که تایید صلاحت شده اند، می توانند کار انجام دهند، اما تلاش راه و شهرسازی بر این است که زمین را تامین کنند و بارها بیان شده است زمین برای کل سهمیه ای که برای استان منظور شده است، وجود ندارد.

معاون عمرانی استانداری کرمان عنوان کرد: یک پروژه چهار هزار واحدی مربوط به ستاد اجرایی فرمان امام نیز در حال پیگیری است که کارهای شهرداری آن در حال انجام است و اگر اجرا شود عملا تعدادی از مردم در این پروژه اسکان داده می شوند، یک قطعه زمین هم کنار هنرستان رضوان است که متولیان مسکن پیش بینی کرده اند و کارهای تغییر کاربری آن در حال انجام است تا برای تامین زمین به طرح جهش مسکن الحاق شود.

وی ادامه داد: چند نقطه در شهر کرمان نیز پیش بینی شده است که برای ورود به محدوده شهری باید مراحل قانونی از جمله زیر ساخت هایی همچون آب و برق و... آن طی شود که وارد محدوده شهری شود و زمین لازم برای تامین مسکن به تعداد ثبت نام کنندگان تامین شود. موسوی آیت الهی با بیان اینکه کرمان کلا از نظر تامین زمین دچار مشکل است، گفت: طبق صحبتی که بنده با معاون وزیر در رابطه با شهر کرمان انجام دادم، مقرر شد در آخرین گام بعد از این که تمام این مراحل انجام شد، برای کمبود زمین به سمت خرید زمین حرکت کنیم.

معاون عمرانی استانداری کرمان اذعان کرد: توصیه من این بود که در بافت فرسوده که دارای بافت غیر ایمن و غیر مقاوم و مستعد زلزله است و دچار مشکل هستیم طرح های مسکن اجرایی شوند و اراضی تملک شود تا کار انجام شود. موسوی عنوان کرد: در حال حاضر طرحی را با شهرداری نیز جلو می بریم که پروانه ها را به صورت رایگان و 3 ساله در اختیار بگذاریم تا مردم بتوانند در آنجا ساخت و ساز انجام دهند، ضمن اینکه طرح نهضت ملی مسکن هم در این مناطق ورود کند، کار انجام شود و در منطقه مورد اجرا این نقص را پوشش دهد.

وی با بیان اینکه زمین هم در کل استان کرمان تامین شده است، خاطر نشان کرد: در کل استان تعدادی زمین ازطریق ورود به محدوده شهری و تغییر کاربری تامین شده است که از این طریق حتی زمین مازاد در اختیار راه و شهرسازی قرار داده شده است و زمین های زیادی تامین شده اما در حال حاضر در دو شهر عمده سیرجان و کرمان دچار مشکل هستیم که برای هر کدام طرح خاص خودش تدوین شده و در حال پیگیری است. انتهای پیام / طهماسبی