کمیسیون تلفیق برنامه هفتم سال انتظار برای خانهدار شدن را 12 سال تعیین کرد
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس گفت: با رای امروز کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، سال انتظار دسترسی خانوارها به مسکن 12 سال تعیین شد.
محسن پیرهادی عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه جهش صعودی قیمت مسکن نسبت به درآمد، سبب بروز نابرابری در دسترسی به مسکن در حوزه شهری شده است، اظهار کرد: متاسفانه سن دسترسی به مسکن در پی نابسامانی حوزه مسکن برای خانوارهای طبقه متوسط شهری به بیش از 30 سال رسیده و در برخی ارزیابی ها با توجه به نرخ تورم برای دهکهای اول، در آمدی بیش از یک قرن گمانه زنی میشود، ارقام وحشتناک و دلهرهآوری که رفع و ساماندهی آنها تدبیر و چارهجویی اساسی و واقع بینانهای را میطلبید.
رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس افزود: متاسفانه در سالهای اخیر خرید مسکن و حتی برنامهریزی برای خرید مسکن از توان و دسترس طبقه متوسط شهری خارج شده و برای دهکهای پایینتر به رویا دست نیافتنی تبدیل شده است.
وی تاکید کرد: در همین راستا کمیسیون تلفیق برنامه برای حل این معضل به صورت مسئلهمحور و واقعبینانه به حوزه مسکن وارد شد و با تعیین اهداف راهبردی مشخص چند گام اساسی برای حل مسئله مسکن برداشت.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: در کنار کاهش زمان دسترسی به مسکن، رشد 15 درصدی توسعه صنعتیسازی و رشد 20 درصدی نوسازی و احیای بافتهای فرسوده از اهداف راهبردی در حوزه مسکن است که با رای کمیسیون تلفیق در لایحه برنامه هفتم توسعه اعمال شد.
به گفته پیرهادی با رای امروز کمیسیون تلفیق صنعتیسازی ساختمان با رشد 5 برابری در برنامه هفتم توسعه به 15 درصد رسید این در حالیست در سالهای اخیر حداکثر صنعتیسازی ساختمان در خوشبینانهترین آمار 3 درصد بوده است.
وی افزود: براساس مصوبه امروز کمیسیون تلفیق دولت مکلف به ساخت سالانه 300 هزار واحد مسکن شهری، ساخت 200 هزار واحد روستایی و نوسازی 200 مسکن بابت فرسوده شده است.
پیرهادی گفت: با توجه به سهم 70 درصدی مسکن از سبد هزینه خانوادهها پرداختن به معضل مسکن باید به صورت اولویت دار در دستور کار دولت قرار گیرد. امیدواریم با حمایتهای مجلس در حوزه تولید مسکن دولت بتواند وعدههای خود به مردم در حوزه مسکن را محقق کند.