یک‌شنبه 4 آذر 1403

کم‌سو شدن سبک زندگی اسلامی ایرانی به چالش‌های خانوادگی دامن می‌زند / کردستان با روند افزایش طلاق روبروست

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کم‌سو شدن سبک زندگی اسلامی ایرانی به چالش‌های خانوادگی دامن می‌زند / کردستان با روند افزایش طلاق روبروست

عدم کسب مهارت در زندگی، چشم و هم‌چشمی، آسیب‌های فضای مجازی و توقعات بی جا از علت‌هایی است که موجب می‌شود زوج‌هایی که با هزاران امید زندگی خود را شروع کرده‌اند، پیش از موعد به زندگی فرد روی آورند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، خانواده همواره به عنوان نهادی مقدس و تاثیر گذار که مهمترین پایه و اساس جوامع، حفظ و بقاء و دوام آنها شناخته شده است، می باشد و به عنوان تاثیر گذارترین نهاد اجتماعی همواره مورد تاکید پیامبران الهی و ائمه معصومین بوده است و در نظام مقدس جمهوری اسلامی که پایه و اساس آن بر دین مبین اسلام است بسیار مورد توجه است.

معمولا همه چیز اولش خوب است، خانواده ها نهایت تلاش خود را به کار می گیرند تا مشکلی پیش نیایید و مراسم به خوبی پیش برود، دختر و پسر انگار دیگر پایشان روی زمین بند نیست، در تقلای رسیدن به رویاهایشان در زندگی مشترکند.

دختر و پسرهایی که با هزاران امید و آرزو ازدواج می کنند؛ اما همینکه زیرر یک سقف می روند همه چیز عوض می شود، انگار همه چیز عوض می شود، گویی همه خیالشان راحت شده که کار بزرگی انجام داده اند و نمی دانند که حفظ یک رابطه از از آغاز آن مهمتر است.

پسر و دختر پر از رویا و آرزوی دیروز به زن و شوهر ناسازگار تبدیل شده اند که به دلیل کوچکترین اشتباه صدای داد و بیداد و بزن و بشکن آنها گوش فلک را کر می کند.

ادامه این بگو و مگوها و کم شدن آستانه تحمل جوانان امروزی به معضلی به نام طلاق ختم می شود که این روزها سراسیمه بر تعداد آنها افزوده می شود.

با نگاهی به وضعیت حال حاضر استان کردستان کاهش ازدواج و افزایش طلاق را می توان مشاهده کرد و در دو دهه اخیر روند صعودی طلاق کاملا محسوس است.

در استان کردستان با توجه به نگاه غیرتی مردان در گذشته و وفادار بودن بانوان، طلاق واژه غریبی در این استان بود که خیلی ها آن را ناپسندیده و شوم می دانستند.

اما این روزها با دیجیتالی شدن زندگی ها و کم شدن مهر و محبت بین خانواده و کم شدن حرمت ریش سفیدان جامعه، امر نکوهیده طلاق به امری تقریبا جا افتاده در جامعه تبدیل شده است که نیازمند آسیب شناسی خاص خود است.

الگو گرفتن از زندگی غربی از عوامل افزایش طلاق در جامعه است

خانواده بهترین محل پیوند زن و مرد و بیشترین زمینه ساز کمال است، اما متاسفانه در حال حاضر به علت بالا رفتن سن تجرد و بالا بودن توقعات دختران و ژسران، وجود مشکلات اقتصادی فراوان، عدم حمایت کامل والدین از فرزندان موجب بروز مشکلاتی در امر ازدواج جوانان شده است.

یکی از برنامه های اصلی غرب برای تضعیف خانواده در ایران، فرد گرایی است، فرد گرایی در محیط خانواده سبب می گردد که پیوند اعضای خانواده صرفا بر پایه منافع شخصی باشد به طوری که اعضا هر زمان که منافع شخصی شان ایجاب کند خانواده را ترک می کنند، که این عامل موجب بروز طلاق های عاطفی در بین زوجین شده است.

در حال حاضر الگو گرفتن از زندگی غربی، نداشتن سبک زندگی ایرانی اسلامی، کم شدن عواطف در بین خانواده ها، چشم و هم چشمی، کم توجهی به سنت های قدیمی، از عوامل افزایش طلاق در جامعه است.

هشدار درباره آمار فزاینده طلاق در کشور

این روزها دولت با مشوقی به نام تسهیلات میلیونی ازدواج سعی در تشویق جوانان به امر ازدواج دارد که در بعضی مواقع شاهد افزایش طلاق به خاطر این امر هستیم.

طبق نوشته جراید و روزنامه و سایت و خبرگزار های خیلی از جوانان فقط برای گرفتن وام تن به ازدواج می دهند و بعد از مدتی از هم جدا می شوند.

مصطفی اقلیما رئیس انجمن علمی ممدکاری اجتماعی کشور گفت: ازدواجی که بر مبنای وام چند صد میلیونی انجام شود که ازدواج نیست، با چنین سیاست های غلطی که اجرا می کنیم ارزش ازدواج و قبح طلاق را از بین می بریم.

وی افزود: وظیفه دولت که این نیست، وظیفه دولت ایجاد شغل است، وقتی من شغل داشته باشم، شخصیت اجتماعی داشته باشم، درآمد و آتیه ام مشخص باشد، خودم ازدواج می کنم.

این کارشناس تصریح کرد: هیچ جای دنیا به آدم نمی گویند بیا این پول را بگیر برو ازدواج ک، حالا که اصل پول را به من دادید و ازدواج کردم، وقتی کار ندارم، خانه ندارم چه کنم و ادامه آن می شود معضل بزرگی به نام طلاق که این روزها شاهد افزایش آن در کشور هستیم.

افزایش 16 درصدی طلاق در کردستان

علی جوکار در تاریخ 29 فروردین امسال در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: در سال 1400تعداد 4981 واقعه طلاق به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 16.7 درصد افزایش داشته است.

وی تعداد طلاق شهری را 4277 و تعدادطلاق روستایی را 704 واقعه اعلام کرد.

مدیرکل ثبت احوال استان کردستان، بیان کرد: میانگین سن طلاق بار اول مردان 35.64 سال و میانگین سن طلاق بار اول زنان هم 31.06 سال بوده است.

وی به آمار ازدواج کردستان در سال گذشته اشاره کرد و افزود: سال گذشته 14 هزار و 88 واقعه ازدواج به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 0.6 درصد کاهش داشت.

جوکار تعداد ازدواج شهری را 11 هزار و394 و تعداد ازدواج روستایی را دو هزار و 694 واقعه اعلام کرد.

به گفته وی، میانگین سن ازدواج باراول مردان 27.84 سال و میانگین سن ازدواج باراول زنان نیز 23.83 سال بوده است.

انتهای پیام /

کم‌سو شدن سبک زندگی اسلامی ایرانی به چالش‌های خانوادگی دامن می‌زند / کردستان با روند افزایش طلاق روبروست 2
کم‌سو شدن سبک زندگی اسلامی ایرانی به چالش‌های خانوادگی دامن می‌زند / کردستان با روند افزایش طلاق روبروست 3