کمکاری تیروئید باعث بیخوابی میشود!
افراد مبتلا به مشکلات تیروئید باید توجه ویژهای به مصرف ید خود داشته باشند، زیرا ید زیاد یا خیلی کم در رژیم غذایی میتواند بر فعالیت تیروئید تأثیر بگذارد.
از آنجا که تیروئید مسئول بسیاری از عملکردهای مهم بدن است، هر نوع خللی در عملکرد این غده میتواند باعث ایجاد مشکل شود و این شامل مشکلات خواب نیز میشود.
به گزارش خبرآنلاین، غده تیروئید در جلوی گردن قرار دارد و دو هورمون تیروکسین و تری یدوتیرونین را تولید میکند که نحوه استفاده بدن از انرژی را تنظیم میکنند. سطوح بالا یا ناکافی این هورمونها میتواند اثرات نامطلوبی داشته باشد. اگر غده تیروئید این هورمون را خیلی کم یا خیلی زیاد از حد تولید کند، ترکیب شیمیایی بدن از تعادل خارج میشود. این مسئله میتواند بر ریتم شبانهروزی بدن، که مسئول چرخه خواب و بیداری است، تأثیر منفی بگذارد.
رابطه بین کمکاری تیروئید و اختلالات خواب
در وضعیت کمکاری تیروئید که غده تیروئید سطوح کمتری هورمون تولید میکند، بیماران ممکن است در به خواب رفتن مشکل داشته باشند یا نتوانند شبها به اندازه کافی بخوابند. کمکاری تیروئید همچنین با ایجاد حس سرما، درد در ناحیه مفاصل یا ماهیچهها خواب شبانه را مختل میکند.
برخی از افراد مبتلا به کمکاری تیروئید در طول روز نیز احساس خوابآلودگی شدیدی میکنند، تا جایی که اصلاً توان بیدار ماندن ندارند؛ به این حالت «پرخوابی» میگویند. پرخوابی میتواند به دلیل یک اختلال پزشکی زمینهای رخ دهد و کمکاری تیروئید علت اصلی پرخوابی ناشی از اختلال در سیستم غدد درونریز است. علاوه بر این، کمکاری تیروئید درماننشده را میتوان با هیپوونتیلاسیون مرتبط با خواب (تنفس خیلی آهسته یا سطحی) که عمدتاً در طول خواب رخ میدهد، اشتباه گرفت.
محققان دریافتند افرادی که کمتر از هفت ساعت در روز میخوابند بیشتر در معرض خطر ابتلا به پرکاری تیروئید هستند، در حالی که خواب بیش از هشت ساعت در روز ممکن است خطر پرکاری و کم کاری تیروئید را افزایش دهد. علاوه بر این، اعتقاد بر این است که خواب باکیفیت، به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک میکند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفتری دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال عملکرد تیروئید هستند.
نکاتی برای تجربه خواب بهتر در مبتلایان به کمکاری تیروئید
افراد مبتلا به بیماری تیروئید که دچار کمخوابی یا اختلال در خواب میشوند، با انجام برخی اقدامات ساده میتوانند این مشکل را کنترل میکنند. به طور مثال برای بسیاری، تنظیم دمای مناسب برای اتاق خواب یک نکته کلیدی است. بسیاری از پزشکان معتقدند که دمای 18.3 درجه سانتیگراد بهترین دمای خواب برای اکثر افراد است.
به طور کلی، پرکاری تیروئید میتواند باعث تعریق شبانه شود و کمکاری تیروئید میتواند تحمل در برابر سرما را کاهش دهد. محدوده 15.6 تا 19.4 درجه سانتیگراد یک بازه دمای مطلوب در نظر گرفته میشود، ولی اگر مبتلا به اختلالات تیروئیدی هستید، شاید نظرتان متفاوت باشد.
رعایت بهداشت خواب نیز میتواند کیفیت خواب را بهبود بخشد. بهداشت خواب به اعمال و عاداتی اطلاق میشود که خواب ثابت، بدون وقفه و باکیفیت را برایتان به ارمغان میآورد. این اعمال شامل ساعت ثابت برای به خواب رفتن و بیدار شدن، عدم استفاده از وسایل الکترونیکی تا یک ساعت قبل از خواب، کمنور کردن اتاق خواب و انجام برخی کارهای آرامشبخش است.
رژیم غذایی سالم نیز برای حفظ بهداشت خواب بسیار مهم است. وعدههای غذایی سنگین قبل از خواب میتواند خواب را مختل کند، بنابراین بهتر است به جای خوردن یک شام سنگین، از میان وعدههای سبک استفاده کنید. افراد مبتلا به مشکلات تیروئید باید توجه ویژهای به مصرف ید خود داشته باشند، زیرا ید زیاد یا خیلی کم در رژیم غذایی میتواند بر فعالیت تیروئید تأثیر بگذارد.
همچنین بهتر است استفاده از کافئین و الکل را در ساعات منتهی به خواب محدود کنید، زیرا هر دوی این موارد میتوانند خواب را مختل کنند.
از دست ندهید