کنکوری که طراحش وزرات علوم است، چالشزاست
مولف کتاب های درسی گفت: تا زمانی که کنکور در اختیار وزارت علوم باشد؛ ما همیشه با چالش مواجه هستیم
مولف کتاب های درسی گفت: تا زمانی که کنکور در اختیار وزارت علوم باشد؛ ما همیشه با چالش مواجه هستیم
به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین دورهمی فعالان آموزشی با محوریت کانون دورهمی های ایران و قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر عصر امروز در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.
حمیدرضا خان محمدی مشاور وزیر آموزش و پرورش در این دورهمی با بیان اینکه موضوع عدالت بسیار حساس است؛ گفت: عدهای نه اقدامی انجام میدهند و نه تلاشی برای عدالت آموزشی میکنند و صرفاً از ابزار رسانه برای تخریب اقدامات انجام شده بهره میبرند.
وی با بیان اینکه بنا داریم هم از دانش آموزان و هم از فرهنگیان برای تحقق عدالت آموزشی استفاده میکنیم؛ گفت: در سامانهای که در آذر ماه راه اندازی خواهد شد موقعیت فعالان آموزشی در سراسر کشور نشان داده میشود تا هم افزایی لازم میان فعالان عدالت آموزشی در سراسر کشور راه اندازی خواهد شد.
خان محمدی انسجام درونی و اتحاد با فعالان بیرون از قرارگاه را ضروری دانست و گفت: فعالان آموزشی زیادی خارج از مجموعه قرارگاه حضور دارند که لازم است مجموعه فعالان عدالت آموزشی با ارتباط گیری با آنان از ظرفیتهای آنان بهره مند گردند.
در این دورهمی فعالان آموزشی از نهادها و مراکز مختلف در این دورهمی حضور پیدا کردند.
فعالانی از معاونت ابتدایی آموزش و پرورش، کانون مدارس اسلامی و ستاد مدارس مسجد محور، قرارگاه جریان سازی عدالت صدا و سیما، دفتر تألیف کتب درسی، مجتمع آموزشی میرداماد، مجتمع آموزشی بردار، مجتمع مدارس راهیان کوثر، مجمع خیرین مدرسه یار، مؤسسات فرهنگی هنری ریوا و بیتاب، مؤسسه خیریه انفاق ثلث، مؤسسه پرسش مهر و جمعی از فرهنگیان دغدغهمند در حوزه عدالت آموزشی از جمله افرادی بودند که در زمینههای مختلف از جمله نوسازی مدارس، آموزش روشهای تدریس، روشهای نوین تصحیح الکترونیکی اوراق نهایی و
محمدعلی کبریایی معاون عملیاتی قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر با بیان اینکه اگر گفتمان مناسبی برای عدالت آموزشی نداشته باشیم؛ به ضد عدالت آموزشی عمل کردهایم؛ گفت: برخی نگاهها به عدالت آموزشی به برابری اهمیت میدهد. اینکه به صورت برابر امکانات توزیع شود؛ نکته دیگر نگاه شایستگی محور است.
وی نگاه سوم به عدالت آموزشی را شایسته محوری دانست و گفت: بحث روز در مورد عدالت آموزشی، نوع و کیفیت ورود به دانشگاه و کنکور است.
کبریایی با بیان اینکه طراحان تغییرات کنکور به موضوع رسانهای نگاه کردند؛ گفت: نگاه رقیب این است که وقتی ما موضوع عدالت آموزشی را تنها به کنکور محدود میکنیم؛ به این معنی است که موفقیت در کنکور به معنی بهره مندی از امکانات آموزشی است.
وی با بیان اینکه همه اعضای قرارگاه باید یک نگاه واحد نسبت به کنکور داشته باشند؛ گفت: نگاههای موافق و مخالف زیادی در مورد کنکور وجود دارد که باید به همه ابعاد این نظرات نگاه کرد.
حمیدرضا امیری مؤلف کتب درسی با بیان اینکه محدود کردن موضوع عدالت آموزشی به انتخاب دانش آموزان برتر کنکوری غلط است؛ گفت: اگر در کشور مدارس خوب بسازیم و مشکل فضای آموزشی نداشته باشیم اما معلم خوب نداشته باشیم؛ عدالت آموزشی محققان نمیشود. مهمترین حلقه در تحقق عدالت آموزشی، تربیت معلمان ماهر و با کیفیت است.
امیری با بیان اینکه کنکوری که طراحش وزارت علوم است؛ به دور از عدالت آموزشی است؛ گفت: تا زمانی که کنکور در اختیار وزارت علوم باشد؛ ما همیشه با چالش مواجه هستیم.
این مؤلف کتابهای درسی افزود: چالش اصلی ما و وزارت علوم چند تستی است که خارج از کتاب درسی است و همین تعداد تست در انتخاب برگزیدگان کنکور نقش دارد. همین تستهای خارج از کتاب درسی هستند که مراکز کنکوری با وجود انها تبلیغ اقدامات خود را میکنند.
در بخش دیگری از جلسه همچنین بر اهمیت عدالت آموزشی به عنوان نص قانون اساسی یاد شد و بر این موضوع تاکید شد که هنگامی که نسبت پذیرفته شدگان در کنکور با جمعیت هر استان، در استانهای کشور تفاوت قابل توجهی با یکدیگر دارند؛ عدالت آموزشی محقق نخواهدشد.
سجاد اسم حسینی دبیر دورهمی های ایران هم با اشاره به برگزاری چهارمین دورهمی گفت: چهارمین دورهمی فعالان عدالت آموزشی با دو هدف برگزار میشود. هدف نخست از برگزاری این دورهمی آشنایی فعالان و دغدغه مندان حوزه عدالت آموزشی و شبکه سازی میان آنان است.
اسم حسینی هدف دوم از برگزاری چهارمین دورهمی را بررسی تغییرات کنکور و نسبت آن با تحقق عدالت آموزشی دانست و گفت: جلسات ابتدایی دورهمی ها در استودیو ها برگزار میشود که با اتمام شرایط کرونایی توانستیم به صورت موضوعی و حضوری جلسات را ادامه دهیم.