کنگره آمریکا
کنگره آمریکا
اقتصادنیوز: سخنگوی کاخ سفید در حالیکه کشورش ناقض برجام بوده، بدون اشاره به خروج یکجانبه واشنگتن زیاده خواهی هایش مدعی شد اگر ایران آماده انجام تعهدات خود باشد، ما نیز آماده ایم.
نماینده سابق مجلس گفت: قطعا محصول نهایی مذاکرات نه ایدهآل ایران خواهد بود نه آمریکا و همین که به حدوسطی رسیده شود، خوب است. ایران تاکنون عاقلانه برخورد کرده است و ارزیابی من این است که مذاکرات جدیدی باید انجام شود تا ابهامات موجود از بین برود.
در شرایطی که تهران ترجیح میدهد مواضع خود را در این مقطع زمانی (بررسی پاسخهای آمریکا به ملاحظات ایران) اعلام نکند، خبرگزاری های غربی و بهویژه صهیونیستی در یکی، دو روز گذشته، اخباری را در خصوص توافق احتمالی منتشر کرده اند. خبرگزاری رویترز از چهار سناریوی احتمالی در خصوص مواجهه تهران، واشنگتن و آژانس با بحث پادمانی نوشته و رسانه های اسرائیلی هاآرتص و جروزالمپست در گزارشی با اشاره به...
نخستوزیر رژیم صهیونیستی با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسبق و رئیس فعلی اپوزیسیون این رژیم دیدار کرد تا وی را در جریان تحولات مذاکرات توافق هستهای با ایران و تلاشهای مقامات این رژیم برای سنگاندازی در مسیر این مذاکرات قرار دهد.
اقتصادنیوز: یک روزنامه اسرائیلی به تحلیل نحوه اجرای برجام و مراحل آن پرداخته است.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی نوشت: ما نباید به وضعیتی برگردیم که در سال 2015 در آن قرار داشتیم.
اقتصادنیوز: نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت که ارتش اسراییل و موساد از ما دستور گرفتهاند که خود را برای هرگونه سناریویی آماده کنند.
روزنامه ایران در مورد برخورد اصلاح طلبان نوشت نوشت: این جریان سیاسی برای هر یک از شرایط «توافق» یا «عدم توافق» برنامهریزی کرده است تا خود را در هر صورت در جایگاه طلبکار و مدعی بنشاند.
مجلس نمایندگان آمریکا هم با تشکیل کمیته دو حزبی وارد تحقیقات بر سر نامه های محرمانه کشف شده خانه ترامپ شد.
منتقدان توافق اصرار دارند که دولت باید توافق را برای تصویب به کنگره بیاورد. در واقع، حداکثر پنج روز پس از تاریخ امضا، توافق روی میز کنگره قرار خواهد گرفت.
بلومبرگ از آخرین اختلافات و موانع بین ایران و آمریکا بر سر راه احیای برجام خبر داد و مدعی شد که «تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ضمانت های اقتصادی»، همچنان محل منازعه طرفین است. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بلومبرگ، ایالاتمتحده و ایران بر سر جزئیات کلیدی یک توافق قریب الوقوع برای احیای توافق هسته ای با هم اختلاف دارند و ممکن است «چند هفته» برای حل اختلافاتشان زمان نیاز باشد.
در حالی جریان غربگرا از وعده ایالات متحده آمریکا مبنی بر اینکه با امضای توافقات، آن را تضمین میکنیم، دچار ذوق زدگی زود هنگام شدند که پیش از این نیز امضا کری تضمینی بود که تعهدات برجامی را بر کشور تحمیل کرد.
نکته قابل تأمل اینست که هیأت آمریکائی مذاکره کننده برجامی بعد از این سه پاسخ منفی، اعلام کرده: «ما به تمام درخواستهای ایران پاسخ مثبت دادهایم، انتظار داریم ایران این فرصت را از دست ندهد.»
آمریکا سه خواسته مهم ایران که به فعالیتهای شرکتهای خارجی، عدم تحریم شرکتهای چند ملیتی و امکان ورود ایران به سوئیفت مربوط میشوند را نپذیرفته و تضمینی درباره آنها نداده است.
هیأت مذاکره کننده آمریکا در برجام با ارسال نامهای به «انریکه مورا» مذاکره کننده هیأت اتحادیه اروپا نوشت: «اولاً ما با امضای توافقات، آن را تضمین میکنیم. ثانیاً ما توافق را در کنگره نیز به تصویب میرسانیم که رئیس جمهور آینده هرکس باشد نتواند به راحتی بطور یکطرفه از آن خارج شود.»
در ازای این یک گام که به جلو برداشته میشود، آمریکا سه گام به عقب برداشته و سه خواسته مهم ایران که به فعالیتهای شرکتهای خارجی، عدم تحریم شرکتهای چند ملیتی و امکان ورود ایران به سوئیفت مربوط میشوند را نپذیرفته و تضمینی درباره آنها نداده است.