شنبه 10 آذر 1403

کهگیلویه وبویراحمد پیشرو در بهره مندی از ظرفیت های قانونی بودجه

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کهگیلویه وبویراحمد پیشرو در بهره مندی از ظرفیت های قانونی بودجه

یاسوج - ایرنا - دولت به همان میزان که در سال های اخیر با کمبود منابع و محدودیت های مالی مواجه شده و شرایط اقتصادی و تحریم ها و نوسانات ارزی نیز بر شدت این چالش ها افزوده اما برخی ظرفیت ها و شیوه های نوین و جدید مالی و تولید منابع برای گذر از تنگناهای اقتصادی را نیز در بودجه های سالانه ظرف سال های اخیر پیش بینی کرده که البته احصا و همچنین بهره مندی از این فرصت ها خلاقیت و پیگیری بیشتری...

اگر چه امکان تخصیص 100 درصدی منابع و اعتبارات عمرانی مشخص استانی و یا ملی برای استان ها با توجه به کمبود منابع و شرایط حاکم اقتصادی تا حدودی از سال 96 تاکنون برای دولت و سازمان برنامه و بودجه ممکن نبوده اما در این میان نیز تبصره ها و بندهایی را در بودجه سالانه پیش بینی کرده اند که تخصیص و یا جذب آنها منوط به تلاش، عملکردها و کارکرد مثبت تیم اقتصادی و مدیریتی هر استانی است.

استفاده از روش فاینانس داخلی برای پروژه های کلان عمرانی، ظرفیت بند «و» تبصره پنج بودجه، اسناد خزانه اسلامی و همچنین تبصره 18 قانون بودجه و کمک های فنی و اعتباری از جمله این ظرفیت ها و فرصت های قانونی مندرج در بودجه سالانه کل کشور بویژه ظرف سال های 96، 97 و 98 بوده است.

بنا به گفته مسئولان و معاون اقتصادی کهگیلویه وبویراحمد: با توجه به رایزنی ها و تلاش های انجام شده این استان ظرف سال جاری افزون بر 3 هزار و 400 میلیارد ریال اسناد خزانه توسط مدیران و دستگاه های مختلف اجرایی و اقتصادی جذب شده است.

به گفته سید حشمت الله صمیمی دوست ظرف دو سال گذشته افزون بر 400 میلیارد ریال بر اساس ظرفیت بند «و» تبصره پنج بودجه و قانون تهاتر بدهی های مالیاتی در استان کهگیلویه و بویراحمد با پیمانکاران و بخش خصوصی انجام شده است.

وی تصریح کرد: جذب بیش از 280میلیارد ریال تسهیلات در قالب کمک های فنی و اعتباری برای واحدهای تولیدی استان و رونق اشتغال و سرمایه گذاری نیز بخشی دیگر از تلاش های تیم اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از مناطق و استان های پیشرو در بهره مندی از ظرفیت های پیش بینی شده قانونی در بودجه به شمار می رود.

آنگونه که از متن و اهداف مندرج در این تبصره در قانون بودجه تصریح شده مردمی کردن و حداکثرسازی مشارکت اقتصادی، بهره‌گیری مؤثر از ظرفیت‌های عظیم جمعیت فعال کشور (جوانان، زنان و دانش آموختگان دانشگاهی) بهره‌برداری مؤثر از مزیت‌های نسبی و رقابتی مناطق در پهنه سرزمینی و همچنین برنامه‌ریزی و سیاست گذاری مناسب برای ایجاد فرصت های شغلی جدید و پایدار و شناسایی استعدادها و قابلیت‌های منطقه ای از طریق حمایت‌های نهادی، اعتباری، آموزشی و اجرایی از جمله مزیت های استفاده از این تبصره و بند قانونی در بودجه امسال است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با تلاش ها و پیگیری های انجام شده وضعیت استان در دریافت تسهیلات بند الف تبصره 18 رضایت بخش است.

وی تاکید کرد: سال گذشته در بخش کشاورزی 39 طرح موفق به دریافت یارانه به مبلغ 22.5 میلیارد ریال شدند.

معاون اقتصادی استاندار با تاکید بر اینکه کهگیلویه و بویراحمد جز استان های برتر در جذب یارانه بانکی است، عنوان کرد: در زیرساخت بخش کشاورزی مبلغ 11.6 میلیارد ریال اعتبار تخصیص و پرداخت شد.

وی یادآور شد: از 36 طرح معرفی شده به بانک در حوزه صنعت تعداد 21 واحد صنعتی موفق به دریافت 25.7 میلیارد ریال یارانه شدند.

صمیمی دوست گفت: در بخش زیرساخت صنعت و معدن در سال 97 حدود 3 میلیارد ریال اعتبار ابلاغ، تخصیص و جذب شد.

وی بیان کرد: در بخش شهرک های صنعتی 8 طرح و واحد صنعتی موفق به دریافت یارانه به مبلغ 5.6 میلیارد ریال شده و حدود 4.4 میلیارد ریال نیز اعتبار برای زیرساخت ها جذب شد.

صمیمی دوست خاطرنشان کرد: شرکت شهرک های صنعتی این میزان اعتبار را به طور کامل جذب کرد.

وی با اشاره به گزارش اعتبارات بند الف تبصره 18 استان در سال 98، اظهار داشت: باتوجه به نفت خیز بودن شهرستان گچساران و از محل اعتبارات 2 درصد نفت مقرر شد بانک توسعه تعاون نسبت به انعقاد قرارداد با دستگاه های اجرایی (سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان جهاد کشاورزی) نسبت به تامین یارانه سود و تسهیلات از محل کمک های فنی و اعتباری آن شهرستان اقدام کند.

صمیمی دوست افزود: در فاز نخست میزان تسهیلات در نظر گرفته شده 225 میلیارد ریال برآورد شده است.

وی خاطرنشان کرد: با انعقاد تفاهم نامه تعداد 42 طرح در بخش های کشاورزی و صنعت موفق به دریافت یارانه مورد نظر خواهند شد.

صمیمی دوست ادامه داد: با به بهره برداری رسیدن و تکمیل این طرح ها زمینه اشتغال بیش از 250 نفر فراهم می شود.

*س_برچسب‌ها_س*