یک‌شنبه 4 آذر 1403

کودکان امن‌ترین منابع برای توزیع مواد مخدر هستند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کودکان امن‌ترین منابع برای توزیع مواد مخدر هستند

وزیر آموزش و پرورش گفت: گاهی اوقات کودکان امن‌ترین منابع برای توزیع مواد مخدر هستند. رشد فناوری نیز اعتیاد مواد مخدر را در بین کودکان و نوجوانان تشدید می‌کند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ یوسف نوری در نشست تخصصی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌های سراسر کشور اظهار کرد: ضروری است پیوست فرهنگی زمینه تمام فعالیت‌های ما باشد لذا برنامه‌ها در آموزش‌وپرورش باید پیوست فرهنگی داشته باشند و در صورتی که پیوست فرهنگی نداشته باشد برنامه اجرایی نخواهد شد.

وی گفت: در شرایط کرونایی ما به سمت فضای مجازی پرتاب شدیم بدون اینکه پیوست فرهنگی داشته باشیم لذا دانش‌آموز، معلم و والدین دقیقاً نمی‌دانستند در این فضا چه رفتاری را انجام دهند هرچند از قبل با این فضا آشنا بودند اما در اینکه مرحله‌بندی، زمان‌بندی و موقعیت عناصر و ارتباطات چگونه باشند پیوستی وجود نداشت.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: درخصوص مواد مخدر نیز پیوست‌های فرهنگی وجود نداشته است اما امروزه خوشبختانه پیوست‌های فرهنگی این موضوع را مشاهده می‌کنیم البته پیشینه مواد مخدر برای نسل جدید منفور نیست و تصور پیشینیان از مواد مخدر همچنان پابرجاست. لذا این نگرش باید تغییر کند و منفی بودن مواد مخدر را در نسل جدید نهادینه کنیم.

نوری از ورزش کردن هفت درصد جامعه خبر داد و اظهار کرد: حدود 70 درصد مبتلایان افراد متأهل هستند و بر اساس تحقیقات در سال‌های اخیر سن بلوغ سه سال کاهش‌یافته است، لذا یکی از راه‌های ابراز وجود برای نوجوانان تازه به بلوغ رسیده گرایش به مواد مخدر است.

وی اضافه کرد: حدود 16 میلیون دانش‌آموز واجب تعلیم و تربیت داریم و 8 میلیون کودک پیش از دبستان داریم، لذا با احتساب جمعیت بیش از 100 هزار نفری دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی گستره جمعیت آموزش‌وپرورش را به‌گونه‌ای رقم می‌زند که اغلب جمعیت کشور را پوشش می‌دهد. لذا هر برنامه‌ای که در آموزش‌وپرورش اجرا شود همه جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وزیر آموزش‌وپرورش اذعان کرد: در جریان پرتاب شدن دانش‌آموزان به فضای مجازی، اغلب دانش آموزان در جستجوهایشان به همه‌جا سرک کشیدند لذا به سمت فروشنده‌ها هدایت شدند. مهاجرت و حاشیه‌نشینی نیز از دیگر عوامل آسیب‌های اجتماعی است.

نوری گفت: گاهی اوقات کودکان امن‌ترین منابع برای توزیع مواد مخدر هستند. رشد فناوری نیز اعتیاد مواد مخدر را در بین کودکان و نوجوانان تشدید می‌کند.

وی متذکر شد: اعتیاد به مواد مخدر، نظام آموزشی را مورد هدف قرار می‌دهد چون نسل آینده را از بین می‌برد قاچاقچیان بزرگ معمولاً خودشان مصرف‌کننده نیستند، لذا تلاش دارند نسل جدید از بین برود.

نوری تصریح کرد: کارهای خوبی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی انجام شده است، ازجمله کانون «یاریگران زندگی» که طرح بسیار خوبی است و با توجه به شعار مردمی بودن دولت این یاریگران خیلی خوب می‌توانند کار کنند.

وی افزود: امسال 40 هزار فارغ‌التحصیل داریم که وارد 30 هزار مدرسه می‌شوند لذا این آمار خوبی از تربیت‌شدگان هستند که علاوه بر مدرسه در جامعه نیز حضور دارند و معلم اثرگذار است.

تعداد دانش‌آموزان رشته ریاضی 50درصد کاهش یافت استفاده از طرح «بورسیه» برای جبران کمبود معلم / افزایش جذب هیئت علمی در دانشگاه فرهنگیان "بسته امنیت غذایی" ویژه 3 میلیون دانش‌آموز روستایی و حاشیه شهرها توزیع می‌شود امکان خرید اینترنتی لوازم‌التحریر ایرانی برای دانش‌آموزان فراهم شد جداسازی دانش‌آموزان تیزهوش در مدارس؛ درد یا درمان؟! "سردرگمی" ارمغان مصوبه جدید کنکوری برای دانش‌آموزان کشور!