کیومرث هاشمی: بازگشت به آغوش فوتبال
مردی که نامش با فوتبال و حوادث عجیب و جنجالی فدراسیون در دهه هشتاد گره خورده احتمالا برای گرفتن پست وزارت ورزش باید به مجلس برود.
به گزارش"ورزش سه" کیومرث هاشمی به عنوان سرپرست وزارت ورزش و جوانان معرفی شد. مردی که نامش با حوادث و جنجال های فوتبال ایران در بیست سال گذشته عجین شده است. متولد 1344 و در آستانه شصت سالگی، مردی که از سال 1373(پیش از سی سالگی) پا به عرصه مدیریت گذاشته و در طول نزدیک به سی سال توانسته مشاغل مختلفی را در عرصه های مختلف مدیریت ورزش تجربه کند. از معاونت سازمان تربیت بدنی تا ریاست کمیته المپیک و حالا سرپرستی وزارت ورزش که اگر با رای اعتماد از مجلس همراه شود می تواند مهمترین پست کارنامه کاری او باشد.
*هفده سال پیش... نام کیومرث هاشمی بیشتر یادآورد روزهایی در دل سال 85 است. روزهایی که تیم ملی فوتبال ایران با تمام ستاره هایش قربانی یک جنگ قدرت بزرگ میان سازمان تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال شد. جنگی که در نهایت یک بازنده بزرگ داشت و آن فوتبال ایران بود. محمد علی آبادی رئیس وقت سازمان تربیت بدنی تمام تمرکز و علاقه اش به فوتبال بود و همین باعث شده بود تا میان او و محمد دادکان رئیس وقت فدراسیون اختلافات اساسی به وجود بیاید. اختلافاتی که دامن تیم ملی در جام جهانی 2006 را هم گرفت و البته بعد از آن منجر به تعلیق فوتبال ایران شد. کیومرث هاشمی معاون وقت سازمان تربیت بدنی البته که یکی از نقش های اصلی این ماجرای پیچیده بود.
*ریاست در یک روز تلخ درست در یکی از تلخ ترین روزهای فوتبالی ایران، ساعاتی پس از مساوی با آنگولا و حذف حقیرانه یکی از پرستاره ترین و پرامیدترین تیم های ملی تاریخ ایران در جام جهانی، اعلام شد که محمد دادکان از سوی سازمان تربیت بدنی برکنار و کیومرث هاشمی به عنوان سرپرست فدراسیون فوتبال تعیین شد:" هر کس که در این ورزش می آید باید هنر ورزش کردن داشته باشد." این را دادکان با همان رویکرد انتقادی همیشگی و با انتقاد نسبت به انتخاب کیومرث هاشمی پس از برکناری اش گفت. اما دادکان بعد از آن اتفاق کاملا از مدیریت ورزش ایران کنار رفت و دیگر هرگز به صندلی ریاست نرسید اما کیومرث هاشمی پستهای مهمتری گرفت و امروز شانس رسیدن به پست مهم وزارت ورزش و جوانان است.
*برنامه جنجالی حضور هاشمی و تعلیق فوتبال ایران منجر به تشکیل کمیته انتقالی و سپس تنظیم اساسنامه شد که بیش از یکسال به طول انجامید و در این زمان هاشمی در کنار اعضای کمیته انتقالی مانند محسن صفایی فراهانی اداره فوتبال ایران را به عهده داشتند. با اینحال در برنامه نود 3 دی 1385 ابعاد تازه ای از تلاش او برای به قدرت رساندن محمدعلی آبادی در فدراسیون فوتبال روشن شد. بعضی از هیات های فوتبال که به مصطفی آجرلو به عنوان نامزد فدراسیون رای داده بودند مجبور به پس گرفتن آرایشان شده بودند و البته انتشار نامه ای با امضای او به فیفا درمورد انتخاب رئیس فدراسیون که در نهایت به دخالت دولت در فوتبال تعبیر شد.
*دوباره فوتبال کیومرث هاشمی نامش حالا دیگر حتی اگر خودش هم نخواهد باید با فوتبال سر و کار داشته باشد. بی شک وزارت ورزش در کنار تمامی کارهای ریز و درشتش، دو مساله بزرگ و اساسی و همیشگی دارد و آن باشگاههای پرسپولیس و استقلال هستند. این موضوعی است که تمامی وزیران ورزشی در ادوار گذشته و پیش از آن روسای سازمان های تربیت بدنی را درگیر خود کرده و می توان گفت بخش عمده ای از انرژی آنها را گرفته است. باید دید کیومرث هاشمی که روزهای جنجال برانگیزی را در فوتبال ایران سپری کرده به عنوان سرپرست وزارت ورزش چه برخورد و نگاهی به ماجرای دو کلان باشگاه فوتبال ایران دارد. باشگاه هایی که مشکلاتشان تا به حال مدیران و چهره های سرشناس را به چالش کشیده است. او البته یکبار در سال 1399 برای رسیدن به ریاست فدراسیون فوتبال نامزد شد و پیش از آن نیز در سال 85 با تکیه بر پست سرپرستی و تلاش برای حفظ قدرت در فدراسیون علاقمندی اش را به این ورزش پرطرفدار نشان داده بود. به نظر به عنوان یکی از اولین چالش ها سرپرست وزارت ورزش با ماجرای باشگاه استقلال و هواداران ناراضی روبرو شود.