گازرسانی به 25 شهر و 3200 روستا را در دستور کار داریم
چگنی گفت: گازرسانی به 25 شهر و 3200 روستا را در دستور کار داریم و طرح گازرسانی در کل کشور با اعتبار بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان در حال انجام است.
چگنی مدیرعامل شرکت ملی گاز در برنامه صف اول به سوالات زیر در حوزه تولید و مصرف گاز پاسخ داد:
وضعیت تامین گاز در زمستان امسال چطور است؟
چگنی: با همکاری مردم شبکه گاز پایداری خواهیم داشت و امسال را هم به خوبی پشت سر خواهیم گذاشت. اولویت ما تامین گاز برای بخش خانگی - تجاری، سپس نیروگاه ها و بعد صنعت است.
در بخش خانگی قطعی گاز نداریم. در صنعت هم تلاش میکنیم قطعی نباشد ممکن است بسته به شرایط آب و هوایی، محدودیتهایی در این بخش داشته باشیم.
برای جبران ناترازی گاز چه اقدامی شده است؟
چگنی: نا ترازی را باید با تدابیر اندیشیده شده و همکاری مردم کاهش دهیم. زمان بندی مصرف جزو پیشنهادات ما است. تغییر ساعت کار دستگاههای اداری و تجاری پیشنهاد شده است.
تولید ما در کشور مشخص است باید موازنهای بین عرضه و تقاضا ایجاد کنیم. تمام تلاش این است که صنعت کمترین آسیب را ببیند.
نا ترازی از کجا میآید؟
چگنی: بیشتر ناترازی ما از طرف تولید است. طی سال های گذشته در بالادست شرکت ملی گاز به واسطه مشکلاتی که بوده سرمایه گذاری انجام نشده است. به موازات افزایش تقاضا باید عرضه را هم افزایش داد. میادین گازی به میزان کافی توسعه نیافته و فشارافزایی میدان پارس جنوبی باید زودتر انجام میشد.
در حال حاضر 200 میلیون متر مکعب ناترازی گاز داریم. مجلس در تامین اعتبارات کمک میکند و وزارت نفت هم مصصم است با توسعه میادین و فشارافزایی پارس جنوبی ناترازی را رفع کند.
چه تعداد پروژه در دست اقدام دارید؟
چگنی: پروژههای بالادست زیاد است. میادین مستقل همچنین پارس جنوبی و تکمیل فاز 11 آن در حال انجام است.
در شرکت ملی گاز در حال حاضر گازرسانی به 25 شهر و 3200 روستا را در دستور کار داریم این طرح گازرسانی با اعتباری بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان در حال انجام است. همچنین با احتساب سایر پروژه های گازی 31 هزار میلیارد تومان پروژه در دست کار است.
به بیش از 98 درصد شهرها و 90 درصد روستا ها گازرسانی شد و به طور متوسط 95 درصد کل کشور تحت پوشش گاز هستند که با اجرای این پروژه ها، آمار افزایش می یابد.
چالشی در اجرای پروژه ها دارید؟
چگنی: خیر. طرح ها در حال انجام است به ویژه در استانهای کم برخوردار به طور مثال در استان سیستان و بلوچستان 13 هزار میلیارد تومان پروژه گازی در حال اجرا است.
در وزارت نفت امسال سال سیستان و بلوچستان نامگذاری شده است، به چه دلیل؟
چگنی: اولویت دولت سیزدهم این است که به مناطق محروم و کم برخوردار برسیم وزیر نفت هم بر این موضوع تاکید دارد.
در پروژه هفته گذشته خط لوله ایرانشهر - خاش، 256 کیلومتر خط لوله گاز بهره برداری شد که به موجب آن به شهرهای شرق استان سیستان و بلوچستان گازرسانی میشود و شهر خاش به زودی تحت پوشش شبکه گاز قرار میگیرد.
در پروژه گاز رسانی به سیستان و بلوچستان 5 استان دیگر هم همکاری میکنند که این نماد همکاری کل ملت است تا مردمان نجیب این منطقه از نعمت گاز برخوردار شوند. وقتی گاز به این استان برود صنعت و اشتغال هم به منطقه خواهد رفت. خط لوله گاز ایرانشهر به چابهار به طول 230 کیلومتر هم تا پایان پاییز تکمیل می شود.
گازرسانی به استان هرمزگان را هم داریم که از متوسط کشوری عقب هستند 2 استان دیگر هم در گازرسانی به این استان همکاری میکنند.
برنامه آتی در استان سیستان و بلوچستان چیست؟
چگنی: 3966 کیلومتر تا الان شبکه گاز اجرا کردیم که 2268 کیلومتر گازدار شده است. در این استان 115 هزار مشترک داریم که با تکمیل طرح های گازرسانی جهش خوبی خواهد داشت. اجرای طرح قبوض رایگان محرومان به کجا رسید؟
چگنی: تقریبا یک میلیون و 150 هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی مشمول قبض رایگان گاز شده اند. همه اسامی که این دو سازمان به ما اعلام کرده اند، قبض رایگان دارند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی