گاز کارخانه سیمان بجنورد قطع شد / بازگشت 20 واحد صنعتی استان به چرخه تولید
حسین حاجی بگلو با بیان اینکه مرکز دیسپاچینگ گاز کشور قطع گاز صنعت سیمان را در دستور کار قرار داد، گفت: در همین راستا، مصرف گاز کارخانه سیمان بجنورد نیز قطع شده است و این کارخانه طی 20 روز تعمیرات خطوط تولیدی خود را انجام می دهد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین حاجی بگلو، رییس سازمان صمت خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: با توجه به کاهش دمای هوا در سطح کشور به ویژه طی یک ماه اخیر، مرکز دیسپاچینگ گاز کشور قطع گاز صنعت سیمان را در دستور کار قرار داد.
حاجی بگلو گفت: مبتنی بر این دستورالعمل ابلاغ شده، واحد صنعتی سیمان بجنورد نیز که سوخت اصلی آن گاز است، در مرحله نخست یک خط تولید خود را از مدار خارج و برای خط دوم تولیدی خود استفاده از سوخت مازوت را جایگزین کرد.
وی افزود: از هفته گذشته نیز کارخانه سیمان بجنورد فعالیت خط دوم تولیدی خود را غیر فعال کرد و در حال حاضر به تعمیرات خطوط تولیدی خود اقدام کرده است.
رییس سازمان صمت خراسان شمالی یادآور شد: این کارخانه از 20 روز آینده دوباره فعالیت تولیدی خود را شروع می کند.
وی تصریح کرد: این کارخانه به اندازه تقاضای بازار، محصول سیمان را تولید و برای عرضه به بازار ذخیره سازی کرده است.
حاجی بگلو همچنین به مجتمع صنعتی پتروشیمی خراسان نیز اشاره و عنوان کرد: مبتنی بر دستورالعمل ابلاغ شده، مصرف گاز پتروشیمی خراسان نیز محدود شده است که این مجتمع صنعتی در حال حاضر تا حدودی از سوخت جایگزین (گازوئیل) استفاده می کند.
وی در ادامه با بیان اینکه دو مجتمع صنعتی فولاد اسفراین و آلومینای جاجرم نیز از سوخت اصلی گاز استفاده می کنند، اعلام کرد: هنوز هیچ دستورالعملی برای این دو مجتمع صنعتی در استان مبنی بر محدودیت مصرف و یا قطع گاز ابلاغ نشده است.
رییس سازمان صمت خراسان شمالی افزود: با این وجود، احتمال داده می شود که در فصل سرمای امسال صنایع فولادی نیز ملزم به استفاده از سوخت جایگزین شوند.
وی در بخش دیگری از سخن خود، درباره احیای واحدهای صنعتی راکد شده در استان نیز اظهار کرد: تا به کنون، خراسان شمالی 344 پروانه بهره برداری برای فعالیت واحدهای صنعتی صادر شده است.
حاجی بگلو گفت: در سال1400 نسبت به شناسایی وضعیت فعالیت واحدهای صنعتی ورود کردیم که در ارزیابی انجام شده، مشخص شد 34 واحد صنعتی کوچک مقیاس استان غیر فعال و راکد شده اند.
وی، اختلاف میان شرکای هر واحد صنعتی، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش در این واحدها، فقدان تجربه کاری، فقدان شرکای قوی، افزایش شدت تحریم ها و از دست دادن بازارهای رقابتی را از علل اصلی تعطیلی و راکد شدن این واحدهای صنعتی در استان عنوان کرد.
رییس سازمان صمت خراسان شمالی بیان کرد: طی دو سال اخیر برای آغاز دوباره فعالیت آنها، مشکلات آنها در کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید برگزار شده در استان مورد بررسی و پیگیری قرار گرفتند.
وی اعلام کرد: طی سال 1400 مشکلات 11 واحد غیر فعال و طی 9 ماهه امسال نیز 9 واحد غیر فعال استان حل شد و آنها به چرخه تولید بازگشتند.
حاجی بگلو افزود: تا پایان سال جاری شش واحد دیگر که غیر فعال شده اند دوباره به چرخه تولید باز می گردند.
وی در ادامه با تکذیب این خبر که در فضای مجازی اعلام شده بود در خراسان شمالی فقط یک واحد غیرفعال به چرخه تولید بازگشته و احیا شده است، تصریح کرد: طی دو سال اخیر در استان 20 واحد غیرفعال، احیا و به چرخه تولید بازگشته اند.
در عین حال، رییس سازمان صمت خراسان شمالی بر لزوم نوآوری و خلاقیت در تولید محصولات صنعتی تاکید کرد.
حاجی بگلو در خاتمه یادآور شد: مبتنی بر دستور ابلاغ شده رییس جمهور به بانک ها، طی دو سال اخیر هیچ واحد تولیدی بدهکار بانکی، تملیک نشده و بانک ها در این زمینه همکاری لازم را داشته اند.
انتهای پیام /