دوشنبه 5 آذر 1403

گبرلو: رئیس جمهور اعتقاد به واگذاری هنر به بخش خصوصی دارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
گبرلو: رئیس جمهور اعتقاد به واگذاری هنر به بخش خصوصی دارد

تهران - ایرنا - منتقد و مجری برنامه‌های سینمایی واگذاری اقتصاد هنر به بخش خصوصی را از موارد برجسته در سخنان آقای رئیسی در دیدار با هنرمندان دانست و گفت: رئیس جمهور تمایل مصرانه‌ای بر نظارت و کنترل دقیق و ریزبینانه دولت بر عرصه هنر نداشت بلکه عقیده دارد می توان ایی عرصه را به بخش خصوصی واگذار کرد.

محمود گبرلو در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا در توضیح موضوعات مطرح شده در ضیافت افطاری هنرمندان با رئیس جمهور، گفت: خوشحالم که دیدار هنرمندان و دولتمردان برگزار شد چراکه اختلافات و فاصله زیادی بین این دو ایجاد و این فاصله‌ها آسیب جدی به فرهنگ و هنر می‌زند.

وی ادامه داد: رمز موفقیت دولتمردان این است که با اصحاب هنر تعامل و گفت‌وگو داشته باشند؛ چراکه برپایه گفت‌وگوها نیاز هر دو طرف برآورده شده و به موفقیت‌های فرهنگی و هنری در کشور دست خواهیم یافت.

این کارشناس سینما با اشاره به اینکه پنج‌شنبه شب برخی از نمایندگان صنوف هنری در فضایی آزاد و صمیمانه بدون اینکه موضوعی از قبل تعیین‌شده باشد نظرات و دیدگاه‌های خود را مطرح کردند، اظهارداشت: اکثریت حاضر در این جمع از مشکلات عدیده هنرمندان در موضوع نظارت و کنترل یا معیشت اهالی هنر که نیازمند رسیدگی ضروری است، گله‌مند بودند.

گبرلو ادامه داد: در این دیدار منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینما به خطر جدی اختلاف هنرمندان و سینماگران اشاره کرد؛ شاهین فرهت (آهنگساز، موسیقی‌دان و مدرس موسیقی) هم به مشکلات عدیده در حوزه ارکستر سمفونیک و لزوم توجه به موسیقی اصیل ایرانی اشاره کرد؛ امیر دژاکام کارگردان سینما هم به مشکلات دانشجویان تئاتر که امروز بیکار هستند و فعالیت ندارند و در زندگی شخصی مشکلات معیشتی دارند اشاره کرد.

این منتقد سینما تصریح کرد: نکته مهم در این دیدار نحوه برخورد رئیس‌جمهور با این انتقادات بود؛ نکته مثبت این نشست اینکه آقای رئیسی با طمأنینه به حرف‌ها گوش داد و از این انتقادات استقبال کرده و دستور پیگیری و رسیدگی را به مسئولانی که در جمع حاضر بودند داد.

حضور نداشتن چهره‌های آشنا دلیل بر عدم حضور چهره‌های برجسته و نامدار نبودهرچند سلبریتی‌های برجسته در عکس‌های این جمع دیده نمی‌شوند اما حضور نداشتن چهره‌های آشنا دلیل بر عدم حضور چهره‌های برجسته و نامدار نبود

وی با اشاره به حواشی پیشین این نشست هم اظهار داشت: چندی پیش خبر داده بودند که این ضیافت افطار به دلیل عدم استقبال هنرمندان لغو شده که صحت‌وسقم این خبر مشخص نیست اما نکته مهم این است که این دیدار انجام شد.

به گفته وی هرچند سلبریتی‌های برجسته در عکس‌های این جمع دیده نمی‌شوند اما حضور نداشتن چهره‌های آشنا دلیل بر عدم حضور چهره‌های برجسته و نامدار نبود.

این مجری تلویزیونی خاطرنشان کرد: منصفانه اگر نگاه کنیم این عدم تعامل در دوران انتخابات ریاست جمهوری آقای رئیسی با هنرمندان باعث این فاصله شده بود و بطور طبیعی باید این فاصله‌ها برداشته می‌شد که این دیدار این فاصله‌ها را کم کرد.

گبرلو با اشاره به انتقاداتی که درباب مشکلات روز جامعه مطرح می‌شود، گفت: این‌که ما در گوشه‌ای بنشینیم و انتقاد کنیم (بعضاً این انتقادات به‌حق است مخصوصاً در مورد مشکلات مردم و اقتصاد) را صحیح نمی‌دانم؛ در دورانی که رئیس‌جمهور انتخاب‌شده، زمان همدلی و همراهی است.

وی همچنین با اشاره به رویکرد متواضعانه آیت الله رئیسی در مورد صحبت‌های برخی از هنرمندان در این جمع، اظهار داشت: رئیس جمهور بسیار زیبا گفت که من رئیس‌جمهور همه هستم چه کسانی رأی داده‌اند و چه کسانی که رأی نداده‌اند؛ من خدمتگزار همه هستم و بیاید دست‌به‌دست هم بدهیم برای پیشرفت هنر کشور تلاش کنیم.

گبرلو با تاکید براینکه نباید نگاه گذشته را همچنان به فضای امروز تعمیم دهیم آن هم وقتی در این جلسه مقام اول کشور نسبت به هنر و هنرمندان شیفتگی عجیبی را نشان داد، ابراز امیدواری کرد: این دیدار باعث خیر و برکت برای هنرمندان باشد که به معیشت و آثار هنری آنان توجه شود.

این منتقد سینما در پاسخ به این‌که راجع به بیانیه زنان در این جلسه صحبتی نشد؟، گفت: در مورد این بیانیه اصلاً صحبت نشد؛ خانم‌هایی هم در این ضیافت حضور داشتند مثلاً خانم انسیه شاه‌حسینی در این ضیافت صحبت کرد اما به این بیانیه اشاره نکرد.

وی افزود: نکته بسیار مهم در صحبت‌های رئیس‌جمهور که بدان تأکید داشت موضوع عدالت بود و تمام تلاششان این بود که به این نکته تأکید کند که به دنبال عدالت‌ست؛ عدالت در این مفهوم که به همه آدم‌ها و نیازهایشان توجه شود. آقای رئیسی تمایل مصرانه‌ای بر نظارت و کنترل دقیق و ریزبینانه دولت بر عرصه هنر نداشت بلکه عقیده داشت که این عرصه را می‌شود به بخش خصوصی واگذار کرد

این کارشناس و تحلیلگر سینما خاطرنشان کرد: واگذاری بخش اقتصادی هنر به بخش خصوصی یکی از موارد برجسته در سخنان دیشب رئیس‌جمهور بود؛ آقای رئیسی تمایل مصرانه‌ای بر نظارت و کنترل دقیق و ریزبینانه دولت بر عرصه هنر نداشت بلکه عقیده داشت که این عرصه را می‌شود به بخش خصوصی واگذار کرد؛ در صورت تحقق این موضوع بسیاری از آثار هنری می‌توانند با نظارت و کنترل خود هنرمندان وارد جامعه شده و با استقبال مردم روبرو شود.

وی یادآور شد: واقعیت این است که به‌قدری امروز سینمای ایران تحت نظارت دولتی قرار دارد که هنرمندان اجازه حرکت خلاقانه و نوآورانه را ندارند چرا که نظارت‌های دولتی بعضاً بسیار سخت‌گیرانه و متعصبانه هستند اما اگر این نظارت توسط خود بخش خصوصی که صاحب‌نظر و متخصص هستند روی دهد حتماً اتفاقات بزرگی روی خواهد داد.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی عصر پنجشنبه هفته گذشته - 25 فروریدن 1401- در نشست صمیمی میزبان 170 نفر از هنرمندان تجسمی، تئاتر، موسیقی، سینما و مستند بود.

برچسب‌ها

گبرلو: رئیس جمهور اعتقاد به واگذاری هنر به بخش خصوصی دارد 2
گبرلو: رئیس جمهور اعتقاد به واگذاری هنر به بخش خصوصی دارد 3