دوشنبه 5 آذر 1403

گذری بر نکات مهم جزء چهاردهم قرآن / ابزار شیطان برای انحراف انسان

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
گذری بر نکات مهم جزء چهاردهم قرآن / ابزار شیطان برای انحراف انسان

کارشناس مسائل دینی به بیان نکاتی مهم از جزء چهاردهم قرآن کریم پرداخت.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز جمعه 19 اردیبهشت مصادف با چهاردهمین روز از ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای قبل صوت ترتیل جزء چهاردهم قرآن کریم با صدای "عبدالباسط و عباس امام جمعه" جهت بهره‌مندی هرچه بیشتر مخاطبان منتشر شد که در اینجا می‌توانید بشنوید.

حجت‌الاسلام سیدعلی بطحایی کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با تسنیمبا بیان نکاتی مهم از جزء چهاردهم قرآن کریم پرداخت که متن آن در ادامه آمده است:

*****

آیه 97 سوره نحل؛ من عمل صالحا من ذکر أو أنثی و هو مؤمن فلنحیینه حیا طیب و لنجزینهم أجرهم بأحسن ما کانوا یعملون

حیات طیبه آن است که انسان دلی آرام و روحی مؤمن داشته باشد، مؤمن به نور خدا می‌بیند، مشمول دعای ملائکه است، مشمول تأییدات الهی است و اینگونه افراد خوف و حزنی ندارند.

آیه 90 سوره نحل؛ ان الله یأمر بالعدل و الاحسان و ایتاء ذی القربی و ینهی عن الفحشاء و المنکر و البغی یعظکم لعلکم تذکرون

این آیه منشور جهانی اسلام است که امام باقر علیه‌السلام آن را در خطبه‌های نماز جمعه می‌خواند و به گفته تفسیر صافی؛ اگر در قرآن همین یک آیه بود، کافی بود که بگوییم قرآن «تبیان کل شی» است، اوامر و نواهی این آیه در همه ادیان بوده و هرگز نسخ نشده است.

آیه 83 سوره نحل؛ یعرفون نعمت الله ثم ینکرونها و أکثرهم الکافرون

امام صادق علیه‌السلام فرمود: وقتی علی بن ابی طالب علیه‌السلام در مسجد پیامبر و در حال رکوع، انگشتر خود را به فقیر داد و آیه 55 سوره مائده نازل شد که ولی شما فقط خدا و رسول و کسی است که در رکوع انفاق می‌کند، گروهی ولی خود را شناختند و انکار کردند، در این هنگام این آیه نازل شد؛ یعرفون نعمت الله ثم ینکرونها.(تفسیر کنزالدقائق)

آیه 43 سوره نحل؛ و ما أرسلنا من قبلک الا رجالا نوحی الیهم فسئلوا أهل الذکر ان کنتم لا تعلمون

این آیه یک اصل کلی را که عقل هر بشری می‌پذیرد، مطرح می‌کند و آن مراجعه به اهل علم و کارشناس است، یعنی هر چه را نمی‌دانید از آگاهان و اهل خبره آن سؤال کنید. البته در زمینه مسائل دینی، بهترین مصداق «اهل ذکر» اهل‌بیت پیامبرند. روایات زیادی از طریق شیعه و سنی به این مضمون وارد شده که در جلد سوم ملحقات احقاق الحق، صفحه 482 به بعد نقل شده است.

آیه 88 سوره حجر؛ لا تمدن عینیک الی ما متعنا به أزواجا منهم و لا تحزن علیهم و اخفض جناحک للمؤمنین

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمود: هرکس به آنچه در دست دیگران است خیره شود، هم و غم او زیاد شده و ناراحتیش درمان نمی‌شود (تفسیر صافی)

آیه 87 سوره حجر؛ و لقد آتیناک سبعا من المثانی و القرآن العظیم

در روایات شیعه و سنی آمده که مراد از «سبعا من المثانی»، سوره حمد است؛ زیرا این سوره در هر نماز دوبار خوانده می‌شود و در روایتی آمده که خداوند می‌فرماید: من سوره حمد را میان خود و بنده‌ام دو قسمت کرده‌ام؛ نیمی از آن در مورد من است و نیمی از آن به بندگانم ارتباط دارد. (از «بسم الله» تا «مالک یوم الدین» مربوط به خداست و از «ایاک نعبد» که اظهار عبودیت و استمداد و دعاست مربوط به بندگان است.)

آیه 39, 40 سوره حجر؛ قال رب بما أغویتنی لأزینن لهم فی الأرض و لأغوینهم أجمعین، الا عبادک منهم المخلصین

ابلیس و ابلیس‌صفتان عیب خود را به خدا نسبت می‌دهند. «أغویتنی» ابزار انحراف شیطان، زیبا جلوه دادن زشتی‌هاست. «لأزینن»

گذری بر نکات مهم جزء سیزدهم قرآن / 7 درخواست ابراهیم (ع) از خدا گذری بر نکات مهم جزء دوازدهم قرآن / رمز موفقیت مبلغان دین

انتهای پیام /