گزارش /// معلمان از دغدغههایشان برای بارگذاری مدارک در سامانه رتبه بندی میگویند
رتبه بندی معلمان که یکی از مباحث مهم و بهحق فرهنگیان است، پس از ده سال وقفه به ریل اجرای خود بازگشته است. در این مسیر باید توجه داشت که رتبه بندی به افزایش انگیزه معلمان کمک میکند بنابراین باید برای اجرای آن گامهای موثری برداشت.
یکی از دغدغهها و مطالبات مهم و بهحق فرهنگیان رتبه بندی بود که اکنون در شرف اجرا است. دولت باید با مدیریت صحیح و در راستای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گام آخر رتبه بندی را به شکلی بردارد که فضای آموزشی کشور با آرامش در مسیر تربیت نسل آینده، شجاع و توانمند قرار گیرد.
اما در این میان برخی از معلمان در طی کردن مراحل با مشکلاتی مواجه شده اند، که خبرآنلاین به گفت و گو با آنها پرداخته است
یعقوب ذاکری یکی از معلمان موفق چندپایه روستای خشکآباد شهرستان میناب در استان هرمزگان است که با 15 سال سابقه معلمی، فعالیتهای اجتماعی مختلفی را با دانشآموزان خود تجربه کرده است. جذب کمکهای مردمی و تجهیز مدرسه، انتشار کتاب داستان بچههای مدرسه از فعالیتهای وی به شمار میرود.
ذاکری توانسته است با همراهی دانشآموزان دبستان «سحر» در روستای «خشکآباد» بهعنوان یکی از محرومترین روستاهای کشور در سال 97 موفق به کسب رتبه برتر جشنواره ملی استعدادیابی (از کودکی) شود. این معلم با وجود همه محدودیتها، دو عنوان کتاب «9 داستان از 9 نویسنده کوچک» (شامل داستانهای دانشآموزان پایه سوم در سال 97) و «15 داستان از 15 نویسنده کوچک» (شامل داستانهای 15 دانشآموز پایه سوم تا ششم دبستان چندپایه سحر خشکآباد در سال 98) را منتشر کرده است.
با وی درباره موضوع رتبه بندی معلمان که یکی از موضوعات مهم برای قشر فرهنگی است، مصاحبه کرده ایم.
وی درباره بارگذاری مدارک در سامانه رتبه بندی میگوید: در این باره مشکل نداشتیم؛ فقط در روزهای اول به دلیل اشکال و اختلال در اینترنت به سایت دسترسی نداشتیم البته در برخی از مناطق دورافتاده دکل اینترنت هم وجود ندارد که بتوان مدارک را بارگذاری کرد اما با این وجود معلمان تلاش میکنند تا بتوانند حق خود را بگیرند.
ذاکری بیان میکند: حدود 4 روز پیش کتابهایی که نوشته بودم در سایت بارگذاری کردم اما متاسفانه فایل بارگذاری نمیشد به ما در گروه اعلام شد که سایت هک شده است اما در نهایت توانستم فایلهای خود را بارگذاری کردم.
وی اضافه میکند: درباره رتبه بندی گلایه دارم؛ من نمیگویم مشکل از وزارت آموزش و پرورش است اما مشکل از سیستم و موضوعات معیشتی است. معتقدم در موضوع معیشت عدالتی برقرار نشده است. معلمان زحمات بسیاری میکشند و باید حق آنان به درستی داده شود.
این معلم میگوید: به طور مثال در دوران کرونا معلمان خارج از حیطه معلمی به آموزش و پرورش خدمت کرده اند اما اکنون مشکل امتیاز و موضوعات معیشتی برای ما بسیار قابل رویت است لذا ضروری است در مناطق دورافتاده و محروم عدالت آموزشی محقق شود.
ذاکری میافزاید: اطمینان دارم که این بارگذاری مدارک در سامانه رتبه بندی بی فایده است و تنها سابقه، گواهیهای ضمن خدمت و مدرک فرهنگیان، در رتبه بندی موثر است. اگر به معلمان توجه نشود آنان از سیستم آموزشی خارج میشوند و در خارج از بدنه وزارت آموزش و پرورش به اهداف خود میرسند زیرا عملگراها در هر جایی که به نفع آنان باشد، خدمت میکنند. به نظر من اکنون نیازی نبود سیستمی برای رتبه بندی درنظر گرفته شود تا معلمان هزینه و وقت خود را برای بارگذاری مدارک صرف کنند زیرا سابقه معلمان برای مجموعه آموزش و پرورش مشخص است.
این معلم باسابقه با بیان اینکه خدا را شکر میکنیم با وجود کم لطفیها، اما باز هم بعد از سالها بحث رتبه بندی درست شد عنوان میکند: مسئولان باید به سرعت این موضوع را عملیاتی کنند تا معلمان نیز با افزایش حقوق بتوانند زندگی و معیشت خود را بگذرانند.
وی اظهار میکند: توقعی از وزارت آموزش و پرورش نداریم اما آنچه که مهم است تحقق عدالت آموزشی است. در ابتدا باید معیشت معلمان اصلاح و سپس بحث کیفیت بخشی برای معلمان درنظر گرفته شود. در رتبه بندی معلمان به مدارس چندپایه توجه نشده است لازم است در رتبه بندی این امر درنظر گرفته شود زیرا به افزایش انگیزه معلمان چندپایه کمک میکند.
ذاکری همچنین اضافه میکند: همچنین ضروری است مشخص شود که بحث بارگذاری مدارک و هیاتهای ممیزه برای سالهای بعد نیز وجود دارد؟ پیش بینی شرایط برای سالهای بعد نیز اهمیت دارد که باید به معلمان اعلام شود. البته میدانیم یکی از اولویتهای دولتها باید توجه به فرهنگیان باشد و در همین راستا رتبهبندی معلمان اجرا میشود. موضوع رتبهبندی معلمان باید منجر به ارتقای کیفیت آموزش نیز شود.
سیف الله آجورلو معلم دیگر متعهد آموزشگاه دارالتوحید روستای گلزمین در 150 کیلومتری قزوین است که با وجود 33 سال سابقه کاری شوق معلمی او را هر روز راهی کلاس درس میکند. این معلم فداکار در تمام 33 سال سابقه خود به صورت دو شیفت در مدرسه حضور پیدا کرده که 29 سال را هم در شیفت دوم رایگان تدریس کرده و حق الزحمه ای دریافت نکرده است.
آجورلو هدف خود از این اقدام خدا پسندانه و جهادی را خدمت به دانشآموزان روستا میداند که از امکانات زیادی بهره مند نیستند. اکنون که کلاسها به صورت مجازی اداره میشود و دانشآموزان این روستا به دلیل نداشتن اینترنت باید از تحصیل جا بمانند، این معلم فداکار تصمیم گرفته کلاسهای خود را در شیفتهای بعدازظهر هم برگزار کند و بابت آن هیچ مزد و حقوقی دریافت نمیکند.
با این معلم متعهد گفتوگویی داشتیم تا از انگیزه این کارش بدانیم. او درباره رتبه بندی که یکی از موضوعات انگیزشی به کار معلمان است برای ما گفت.
آجرلو در این باره میگوید: من در یک روستای دورافتاده مشغول تدریس به دانشآموزان هستم؛ در روستا اینترنت نداریم و باید برای بارگذاری مدارک رتبه بندی در سامانه مورد نظر به بالای کوه برویم من تاکنون نتوانستم مدارک خود را در سامانه بارگذاری کنم.
این معلم با سابقه میافزاید: 34 سال سابقه تدریس دارم باید از کجا مدارک دهه 70 یا 80 خود را پیدا و در سامانه بارگذاری کنم؟!
وی با اشاره به استرس همکاران فرهنگی برای بارگذاری مدارکشان در سامانه رتبه بندی تاکید میکند که آموزش و پرورش میتوانست از این بهتر درباره رتبه بندی تصمیم بگیرد تا معلمان به آرامش برسند و شهریورماه آنان خراب نشود.
کد خبر 1673941