گفتوگوی فارس با زخم خورده پارالمپیک توکیو / جعفری: 15 ماه است که حقوق نگرفتیم و شرایط اقتصادی خوبی نداریم
به گزارش خبرگزاری فارس، تیم ملی پاراوزنه برداری ایران همیشه با توجه به وزنه برداران خود قهرمان رقابت های بین المللی می شود. در این میان وزنه بردارانی هم بودند که علی رغم توانایی هایشان بر سر اشتباهات ضرر های زیادی را دیده اند و حتی مدال های با ارزشی را از دست دادهاند.
امیر جعفری وزنه بردار دسته 65 کیلوگرم تیم ملی پاراوزنه برداری کشورمان که قهرمان جهان و المپیک است بر سر اشتباهات کادر فنی مدال طلای پارالمپیک توکیو را از دست داد تا برای همیشه برای او حسرت شود. با وجود گذشت حدود 15 ماه از رقابتهی پارالمپیک توکیو او این موضوع را فراموش نکرده است. امیر جعفری که توانست در مسابقات جهانی امارات مدال طلا را از آن خود کند و در فکر کسب عنوان در پارالمپیک پاریس باشد. به بهانه قهرمانی و اتفاقاتی که فراموش نخواهد کرد با او به گفتوگو نشستیم که در ادامه می خوانید:
فارس: اول از همه می خواهم خودت در خصوص مسابقات امارات برای ما حرف بزنی که مدال طلا گرفتی؟
مسابقات امارات یک مسابقات تدارکاتی جدی بود، چرا که در این مسابقات نفرات برتر رنکینگ جهان حضور داشتند و یک پیش زمینهای برای مسابقات سال آینده بود. ما سال آینده پیش از رقابت های پاراآسیایی مسابقات جهانی کسب سهمیه پارالمپیک پاریس را داریم و باید در آن مسابقات با تمام توان ظاهر شویم. خداروشکر در این مسابقات توانستم وزنه های خوبی را بزنم و مدال طلا را از آن خود کنم و برای رقابتهای آینده آماده تر شوم.
فارس: سال آینده سال حساسی است چرا که مسابقات کسب سهمیه را در پیش دارید، آینده را چطور می بینی؟
ما حدود یک سال و نیم است که در مسیر کسب سهمیه پارالمپیک پاریس قرار داریم. 5 گام برای کسب سهمیه پارالمپیک تعیین شده بود که 2 گام آن را پشت سر گذاشتیم و 3 گام دیگر آن را پیش رو داریم. سه ماه بعد از رقابت های پارالمپیک توکیو مسابقات جهانی گرجستان را داشتیم بعد از آن در خردادماه مسابقات کره جنوبی را داشتیم که توانستیم عملکرد خوبی را داشته باشیم. برای سال آینده مسابقات جهانی که در تیرماه برگزار خواهد شد را داریم و 2 گام بعدی هم در سال 2024 قبل از رقابت های پارالمپیک پاریس خواهد بود که می توانیم سهمیه کسب کنیم.
شرایط کرونایی که بازیهای آسیایی را به تعویق انداخت کار را برای ما سخت کرده است و ما طی 6 ماه باید 4 تورنمت را پشت سر بگذاریم تا بتوانیم به پارالمپیک پاریس برسیم. شرایط در 2 مسابقه جهانی قبلی برای ما با وجود کرونا برایمان سخت بود و به فاصله 3 ماه باید 2 مسابقه را انجام میدادیم و این باعث شد تا بدون استراحت در اردوهای تیم ملی باشیم فشردگیها موجب شد خودم هم مبتلا به کرونا شوم و در لحظه آخر به تیم ملی ملحق شوم. خداراشکر در آن رقابت ها هم مدال نقره گرفتم و سهمیه را برای ایران حفظ کردم.
فارس: در پارالمپیک توکیو یک اشتباه از سوی کادر فنی تو را از مدال طلای پارالمپیک محروم کرد خودت در موردش حرف میزنی؟
در مسابقات پارالمپیک توکیو میتوانستم با 2 کیلو وزنه بالاتر مدال طلای را از آن خود کنم، اما وزنهای که باید برایم انتخاب می کردند را انتخاب نکردند. من می توانستم با مهار وزنه 199 و یا 200 کیلوگرم در پارالمپیک توکیو طلایی شوم. در توکیو زمانی که باید وزن های بالاتر را برای من انتخاب می کردند وزنه های 196 و 198 ار انتخاب کردند و بعد از آن هم کادر فنی به من اعلام کردند که سیستم ثبت وزنه خراب بوده و نتوانستند وزنه مد نظر را انتخاب کنند.
در صورتی که اگر سیستم مشکلی داشته باشد کادر فنی می توانست به صورت دستی روی کاغذ برایم وزنه مورد نظر را انتخاب کنند چرا که بازه زمانی که در اختیار کادر فنی و ورنه بردار قرار دارد مناسب است و می شود اقدامات لازم را انجام داد. متاسفم که این فرصت برایم از دست رفت و شاید هیچ وقت دیگر چنین شرایط و فرصتی برایم پیش نیاید و اگر هم بیاید در پاریس کار سختی را خواهم داشت. قطعا اگر در پاریس این فرصت را داشته باشم از دست نخواهم داد تا مدال خوش رنگی را برای ایران به ارمغان بیاورم.
فارس: مدال طلای پارالمپیک توکیو برای جعفری تبدیل به حسرت شده؟
در این 15 ماهی که از مسابقات پارالمپیک توکیو گذشته است خیلی به آن فکر کردهام، اما چیزی است که گذاشته است و نمی شود کاری کرد. خیلی از اتفاقاتی که برای انسان رخ میدهد قابل بازگشت نیست. برای این موضوع هم حسرت نمی خورم، ولی دوست داشتم که از تنها فرصتی که برای رسیدن به مدال طلا داشتم وزنه انتخاب کنم.
فارس: تو از بچگی به وزنه برداری علاقه داشتی؟
من از کودکی علاقمند به ورزش بودم و همیشه ورزش را دنبال می کردم از شطرنج و فوتبال گرفته تا وزنه برداری و والیبال و بقیه رشتهها که پیگیر بودم. در این میان رشته وزنه برداری ار از همه بیشتر دوست داشتم و علاقه زیادی به این ورزش داشتم و برای ورزش کردنم هم اولین انتخابم بود. ورود من به ورزش از ورود به سالن وزنه برداری آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد و خداراشکر می کنم توانستم برای کشورم افتخار آفرین باشم. به صورت حرفه ای از سال 2007 عضو تیم ملی شدم و تا امروز هم در خدمت تیم ملی هستم.
فارس: امروز مهمترین مسئلهای که رشته پاراوزنه برداری با آن مواجه است چیست؟
مهمترین مسئله ای که امروز برای رشته پاراوزنه برداری وجود دارد صندوق حمایت از ورزشکاران است. در خصوص این موضوع هم هر مسئولی که فکر کنید دستور داده ولی کسی آن را جدی نمیگیرد. 15 ماه است که حقوق دریافت نکرده ایم اگر این موضوع را به مسئولان بگوییم تعجب می کنند و میگویند امکان ندارد ولی چرا امکان دارد 15 ماه است حقوق دریافت نکردیم. از سوی دیگر حقوقی هم که صندوق حمایت از ورزشکاران به ورزشکاران المپیک و پارالمپیکی پرداخت می کند قابل گفتن نیست. واضح بخواهم بگویم مبلغی که پرداخت می شود اصلا نامش را نمیتوان حقوق گذاشت.
بعد در رشته دیگر بابت صعود به جام جهانی پاداشی را می دهند که قابل مقایسه نیست. ورزش فوتبال را نمی توانیم با پاراوزنه برداری مقایسه کنیم درست و من هم نمی گویم به آن ها پاداش پرداخت نکنند ولی بقیه رشته ها دیگر هم باید دیده شوند. پاداش مسابقات جهانی سال1400 را هنوز دریافت نکرده ایم مگر چقدر است پاداش ما که نمی توانند پرداخت کنند؟ همه این مسائل مشکلات مالی و اقتصادی را برای ما به وجود می آورد. یک حقوقی است که مربوط به خود ما است و چیز زیادی نیست و باید آن را طبق گفته مسئولان دریافت کنیم، اما کی آن را دریافت کنیم خدا می داند.
فارس: شرایط شرایط ورزشکاران پارالمپیکی از نظر مالی و اقتصادی چطور است؟
شرایط ورزشکاران پارالمپیکی از نظر مالی و اقتصادی خوب نیست، شما ببینید هر روز تورم و گرانی وجود دارد و شاهد افزایش قیمت ها هستم، اما دریافتی ما ثابت است و تغییر نمیکند همین باعث می شود که شرایط اقتصادی ضعیفی را داشته باشیم. هزینه مکمل ها و تغذیه رشتهای مانند وزنه برداری اصلا قابل مقایسه با سایر رشته نیست. چرا که خزینه مکملی کمتری نسبت به وزنه برداران دارند. خیلی از ورزشکاران مستأجر هستند و در کنار همه این هزینه ها اجاره مسکن و خورد و خوراک و هزینه فرزندان را هم دارند که بسیار سخت است.
اغلب ورزشکاران متأهل هستند و همیشه در اردو بودن برای آنها سخت است. ما سال گذشته برای حضور در پارالمپیک پاریس تنها 8 روز خانه بودیم بقیه روزها را در اردو به سر بردیم. نه تنها من بلکه همه ورزشکاران این سرایط دشوار را تحمل می کنند تا پرچم کشورمان در مجامع بین المللی بالا برود. اردوهای فشرده زیادی داریم و معمولا 3 هفته از هر ماه را در اردو هستیم برای خودمان که قرار است در مسابقات جهانی شرکت کنیم خوب است، اما برای خانواده هایمان سخت است.
فارس: امیر تو ازدواج کردی و فرزند هم داری بهانه نمی گیرند طولانی از خانه دوری؟
بچههایم که کوچک تر هستند همیشه بهانه می گیرند که چرا همیشه در اردو و به دور از خانواده هستم، اما همسرم با این رشته ورزشی آشنا بود و دانست که شرایط سختی بر زندگی حرفه ای من حاکم است، به همین دلیل شرایطم را درک می کند.
فارس: افرادی در جامعه وجود دارندکه دارای معلولیت هستند و قابلیت ها بالایی دارند، چه مشکلاتی وجود دارد که آن ها کمتر دیده می شوند؟
من همیشه به دوستان خودم می گویم افرادی که دارای معلولیت هستند آنقدر توانایی دارند که می توانند اتفاقات خوبی را رقم بزنند و به چیزی که خودشان می خواهند برسند. یکی از مشکلات بزرگ ما در بخش معلولان در کشور نبودن زیرساخت های شهری مانند حمل و نقل و تردد در شهر را دارند یا به دانشگاه که مراجعه می کنند مشکلات حضور در سرکلاس را دارند. سالن های ورزش ما مناسب حضور معلولان نیست همه این ها باعث شده است تا شرایط برای افراد معلول در جامعه سخت شود.
وقتی همه این موارد حل شده باشد و همه افراد دارای معلولیت بتوانند در سالن های ورزشی شرکنند و بتوانند به راحتی از خدمات شهری استفاده کنند مطمئن باشین هیچ کس بیکار و گوشه نشین نخواهند شد و در آینده هم شاهد ورزشکاران بزرگ در کشور خواهیم بود.
فارس: حرف پایانی.....
امیدوارم نگاه به رشته های ورزشی در کشور برابر شود، بحثم فوتبال و پاداش هایی که گرفتند نیست. چرا که فوتبال در تمام دنبال با همه رشته های ورزشی فرق میکند. تنها خواسته ما این است که یک ساز و کار مناسبی را اتخاذ کنند تا ورزشکارانی که در مسابقات بین المللی حضور پیدا می کنند و می توانند افتخار آفرینی کنند، در یک بازه زمان مشخص پاداش خود را بگیرند. ورزشکاری که فروردین سال گذشته به مسابقات جهانی رفته است و مدال طلا گرفته است هنوز نمی داند چه زمانی پاداش خود را دریافت خواهد کرد و یا امتیاز بندی هایی که صورت میگیرد شفاف و واضح نیست و نمیدانیم که این امتیاز دهیها چطور صورت میگیرد. قبلا پاداش ها به صورت سکه بود و بعد از آن که گفتن به صورت امتیازی ما متوجه نشدیم که به چه امتیازی چقدر تعلق میگیرد.
با این حال امیدوارم مشکلات با بررسی مسئولان حل شود پاراوزنه برداری ایران شرایط بسیار خوبی دارد و روند صعودی خود را تا پارالمپیک پاریس حفظ خواهد کرد تا باز هم در پارالمپیک پاریس برای کشورمان افتخار آفرین شویم.
پایان پیام /