گلایه استاد بزرگ شطرنج از پرداخت شخصی هزینهها!
استاد بزرگ شطرنج ایران که سهمیه حضور در جام جهانی باکو را دارد از پرداخت هزینههای این مسابقات توسط خود بازیکنان گلایه کرد.
به گزارش "ورزش سه" پوریا درینی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص جام جهانی شطرنج باکو اظهار کرد: مسابقات جام جهانی در باکو برگزار میشود. ما 6 سهمیه در این مسابقات داریم. این مسابقات به صورت حذفی و مثل جام جهانی فوتبال برگزار میشود و نزدیک به یک ماه طول میکشد. در هر مرحله دو بازی برگزار میشود و برنده به دور بعد صعود میکند. اگر دو بازیکن در هر مرحله از نظر امتیاز مساوی شدند دیدارهای رپید یا برقآسا برگزار میشود تا برنده مشخص شود.
وی در ادامه گفت: حریفان دور اول این مسابقات مشخص شدهاند و من با مرکش از مجارستان مسابقه خواهم داد. او بسیار با تجربه است و قبلا هم با او یک بار در مسابقات بینالمللی آذربایجان بازی کردهام که مساوی شد ولی در شرایط حذفی با او بازی نکردهام.
این شطرنجباز از پرداخت هزینههای اعزام توسط بازیکنان گلایه کرد و گفت: متاسفانه هزینه اعزام به باکو با بازیکنان است. حداقل برای من که اینطور است. فدراسیون هزینهای انجام نداده و من هم پرسیدم گفتند بودجه ندارند. برای من جای گلایه دارد که برای مسابقات جام جهانی که اهمیت زیادی دارد چرا بازیکنان باید جداگانه بلیت تهیه کنند؟ امیدواریم برای دوره های بعدی این کم و کاستیها را نداشته باشیم.
استاد بززگ شطرنج در مورد هزینههای اعزام به جام جهانی باکو گفت: هزینهها متفاوت است و بستگی به شرکتهای هواپیمایی دارد. با توجه به اینکه برگشتمان مشخص نیست و فقط بلیت رفت گرفتهام با هزینه ویزا حدود 18 میلیون شده است. هزینههای هتل و اسکان هم با خودمان است. چون بازیکنان سهمیه این مسابقات را کسب میکنند میزبان یک مبلغی به عنوان پاداش برای آنها درنظر میگیرد. این مبلغ معمولا بین 2 تا 3 هزار دلار است. میزبان هزینه خورد و خوراک و هتل را از همان جایزه کم میکند و مابقی را پرداخت میکند.
وی در خصوص شرایط اعزام سایر بازیکنان به جام جهانی گفت: راستش دقیق در جریان نیستم اما تا جایی که من شنیدهام همه با هزینه شخصی شرکت میکنند. حداقل بلیت و ویزا با خودشان بوده است و قطعا هم به صورت پراکنده به باکو میرویم.
درینی افزود: جام جهانی هر دو سال یکبار برگزار میشود. من 10 سال قبل به جام جهانی نروژ رفته بودم. مرحله قبل این رویداد در سال 2021 بود که در روسیه برگزار شد و تا جایی که من میدانم هزینه بلیت با فدراسیون بوده اما این دوره این اتفاق رخ نداده است. به نظر من صحیحش این است که فدراسیون بودجه داشته باشد و بلیت و ویزا را تهیه کند. حتی در کنار این هزینهها بایستی اردوی آمادگی هم برگزار میشد. جام جهانی هر چند انفرادی است اما نیاز به اردوی مرتب و مربی خوب دارد. حداقل دو هفته قبل از این مسابقه باید اردویی با نظارت فدراسیون و مربی برگزار میشد اما گویا مشکل مالی مطرح است.
وی در مورد بهترین رتبه ایران در جام جهانی شطرنج افزود: جام جهانی عرصه سنگین و مهمی است. همه بازیکنان خوب دنیا در آن حضور دارند. در این دوره قهرمان جهان مگنوس کارلسن هم شرکت میکند. این مسابقات آمادگی بالایی میخواهد چون همه به دنبال کسب عنوان در این مسابقات هستند. بهترین رتبه شطرنج ایران در جام جهانی عملکرد محمد امین طباطبایی بوده که به مرحله یک هشتم راه پیدا کرده است. این بهترین رتبه ما بوده است.
او به لزوم استفاده از مربی باتجربه خارجی اشاره کرد و گفت: مسلما برای تیم ملی مربی خوب و باتجربه لازم و مهم است. ما مربی داخلی زیاد داریم من خودم هم مربی جهانی هستم اما موضوع مهم این است که ملیپوشان نیاز به مربی باتجربه و خارجی دارند که خودش مسیر موفقیت را پیموده باشد؛ مربی که اگر قهرمان جهان هم نبوده باشد حداقل ریتینگ بالای 2700 داشته باشد. باید مربی دانش را در کنار تجربه داشته باشد تا بتواند در بحث فنی به بازیکنان کمک کند. ما در تیم ملی در حال حاضر دو سوپر استاد بزرگ داریم که ریتینگ بالای 2700 دارند. برای پوشش این بازیکنان نیاز به مربی بزرگ هست تا بتوان شطرنج را به درجات بالاتر سوق داد. ملیپوشان در کنار داشتن مربی بزرگ نیازمند برگزاری اردوهای پی در پی هم هستند؛ اردوهایی که مقطعی و تنها برای آمادگی در یک مسابقه نباشد. مهمترین نیاز و رکنی که سبب پیشرف شطرنج میشود همین مربی مستمر است.
استاد بزرگ شطرنج با توجه به نزدیک بودن بازیهای آسیایی گفت: تاکنون که مربی نداشتهایم. بحثهایی برای جذب مربی خارجی بود ولی هیچ کدام به نتیجه نرسید و مربی به ایران نیامد. تا بازیهای آسیایی هم تنها 60 روز بیشتر فرصت نداریم. امیدوارم با هم فکری و کمک گرفتن از وزارت ورزش بودجهای به شطرنج اختصاص داده شود و بازیکنان بتوانند خود را برای بازیهای آسیایی آماده کنند.