سه‌شنبه 6 آذر 1403

گنجینه یک استاد موسیقی کتاب شد / شرح احوالات یک خواننده

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
گنجینه یک استاد موسیقی کتاب شد / شرح احوالات یک خواننده

«گنجینه گلپا» عنوان یکی از تازه ترین آثار مکتوب منتشر شده در حوزه کتاب های پژوهشی موسیقی است که به قلم مسیح سام خانیانی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «گنجینه گلپا» به نویسندگی مسیح سام خانیانی در قالب تحلیل و بررسی موسیقایی آثار مرحوم اکبر گلپایگانی خواننده پیشگام موسیقی ایرانی در دسترس دوستداران موسیقی ایرانی قرار گرفت.

معرفی مجموعه کامل آثار مرحوم گلپا در پروژه های «گلهای جاویدان»، «گلهای رنگارنگ»، «یک شاخه گل»، «برگ سبز»، «گلهای تازه»، «موسیقی ایرانی (ارکستر برنامه سوم)»، «بزم شاعران» و آثار متفرقه مشتمل بر اجراها، برنامه های رادیویی، محفل های خصوصی و کنسرت های داخلی و خارجی، انعکاس نظرات استادان موسیقی و شعر درباره آثار مرحوم گلپا، انعکاس فعالیت های این خواننده در حوزه رسانه، معرفی موسیقی دان ها، شاعران و هنرمندانی که با مرحوم گلپا همکاری و همچنین مجموعه تصاویری از این هنرمند پیشکسوت محتوای اصلی کتاب «گنجینه گلپا» را تشکیل می دهند.

علیرضا میرعلی نقی و حجت عبدی ویراستاران، حسن گلپایگانی تحلیل گوشه های آوازی، محمدجواد سام خانیانی بررسی اوزان شعری و مریم قدیم طراح جلد دیگر عوامل کتاب «گنجینه گلپا» را تشکیل می دهند.

به گزارش مهر، اکبر گلپایگانی که سیزدهم آبان ماه سال 1402 دار فانی را وداع گفت، دهم بهمن ماه سال 1312 در تهران متولد شد. این هنرمند در سال 1318 پس از ورود به دبستان فرهنگ به عنوان قاری قرآن مدرسه برگزیده شد و از این پس بود که به فراگیری مقدمات آواز و خوانندگی موسیقی ایرانی پرداخت.

وی در سال 1326 پس از تلمذ از محضر پدرش نخستین تجربه حضور در یک ارکستر و گروه کر را کسب کرد و در سال 1327 در انجمن موسیقی مدرسه نظام عضو شد. این هنرمند از سال 1328 به بعد با هنرمندان سرشناسِ موسیقی آشنا شد و آموزش را زیر نظر آنها آغاز کرد.

گنجینه یک استاد موسیقی کتاب شد / شرح احوالات یک خواننده

از جمله استادان اکبر گلپایگانی می‌توان به هنرمندانی همچون حسن یکرنگی، نور علی برومند، اسماعیل قهرمانی، ابوالحسن صبا، یوسف فروتن، محمد ایرانی مجرد، عبدالله دوامی، ادیب خوانساری، حسین طاهرزاده و سلیمان امیر قاسمی اشاره کرد.

این هنرمند پیشگام موسیقی ایرانی که از او به عنوان مرد حنجره طلایی موسیقی ایرانی یاد می‌شود، در سال 1335 به دعوت سازمان یونسکو با همراهی نورعلی برومند و علی اصغر بهاری برای اجرای آواز و موسیقی ایرانی برنامه‌ای را اجرا کرد.

«موی سپید»، «مست عشق»، «عقیق»، «دل ای دل»، «بزم عاشقان»، «روی برگی بنویس عشق»، «چرا عاشق نباشم»، «قدر محبت» از جمله آثاری است که در قالب آلبوم علاوه بر کنسرت و اجراهای زنده از اکبر گلپایگانی پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

22057

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894385