گوش شنوا و چشم بینای رئیس دستگاه قضا
نویسنده در بخشی از یادداشت خود آورده است: یکی از هیئتهایی که در همان سالهای اول پیروزی انقلاب اسلامی با دستور امام خمینی رحمهاللهعلیه راه افتاد، «هیئت عفو زندانیان و محکومین» بود. گرچه برخی جریانها درصدد بودند که این هیئت را منحل کنند، اما حمایت صریح و قاطع امام، از این اقدام جلوگیری کرد
دستور اخیر آقای اژه ای در آزادی بخشی از زندان در جشن ملی نشانگر درک صحیح از گفتمان ناب انقلاب اسلامی در حکمرانی دینی است، رئیس محترم دستگاه قضا، گوش شنوا و چشم بینایی داشت و آنچه را دشمنان در پی اش هستند، شنید و دید؛ احسنت به آقای اژه ای که آب به آسیاب دشمن نریخت، همه می دانیم که شکاف بین حاکمیت و مردم خواسته اصلی کسانی است که فتنه اخیر را کلید زدند.
خدا رحمت کند شهید سید اسدالله لاجوردی را. وقتی ریاست سازمان زندانها را برعهده گرفت، فهمید که خیلی از زندانیانی که در آن جا هستند، برخلاف تصور مرسوم، انسانهای خوب و شریفیاند که بهدلیل خطاها و جرائمی سهو یا غیرعمد، بازداشت شدهاند. لاجوردی حتی در مورد برخی از اعضای سازمان منافقین هم همین نظر را داشت. میگفت خیلی از اینها گول خوردهاند، آنها را شستوشوی مغزی دادهاند.
ماجرای شهید لاجوردی تنها یک مصداق برای این است که بدانیم اساساً نوع نگاه اسلام و شارع مقدس به مقولاتی چون «جرم»، «مجرم»، «عفو» و «زندان» متفاوت از سایر مکاتب غربی و شرقی است. در آموزههای اسلامی، اساساً یکی از اسمای خداوند، «عفو» است: «کانالله عفواً غفوراً» (سورهی نساء، آیهی 99). خداوند به پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم نیز بهعنوان «رهبر» جامعهی اسلامی، همین را توصیه میکند: «فَاعفُ عَنهُم وَ استَغفِر لَهُم وَ شَاوِرهُم فِی الأَمرِ» (سورهی آلعمران، آیهی 159). بهتبع، خداوند به «مردم» جامعهی اسلامی هم سفارش به عفو و بخشش میکند: «وَ لیعفُوا وَ لیصفَحُوا أَلَا تُحِبُونَ أَن یغفِرَ اللَهُ لَکم وَ اللَهُ غَفُور رَحِیم»: «مردم باید عفو کنند و گذشت نمایند. آیا دوست ندارید که خدا شما را ببخشد؟ و خداوند بخشنده و مهربان است» (سورهی نور، آیهی 22)
عفو و گذشت، ماهیت نظام اسلامی است و قهر و مجازت بدخواهان مغرض هم، هویت و اقتدار و روی دیگر آن است. عده ای برای مخالفت خود امنیت ملی را بهانه قرار می دهند و درکی از نیاز جامعه به افزایش تاب آوری برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی ندارند. بهر حال این فرصتی است برای فرزندان ما به ویژه دهه ی هشتادی ها و نسل جوان و نوجوان که در این غبار و سایه ای که دشمن بر جامعه انداخت فرق بین قهر دشمن و مهر نظام را درک نمایند و ان شاالله نقطه عطفی است در رشد و تعالی.
البته تصمیم های درست گاهی با هجمه خودی هایی که مهر پدرانه را درک نمی کنند نیز مواجه می شود، بار اصلی نظام بر دوش کسانی است که باید خوب ببینند و بشنوند و مقابل هجمه ها بایستند. هدف از زندان نیز «اصلاح» شخص مجرم است. بنابراین اگر مجرمی پشیمان شد و رفتار خود را اصلاح کرد، حتی اگر دورهی محکومیت وی تمام نشده باشد، ممکن است مورد عفو نظام قرار بگیرد. بر همین اساس، یکی از هیئتهایی که در همان سالهای اول پیروزی انقلاب اسلامی با دستور امام خمینی رحمهاللهعلیه راه افتاد، «هیئت عفو زندانیان و محکومین» بود. گرچه برخی جریانها درصدد بودند که این هیئت را منحل کنند، اما حمایت صریح و قاطع امام، از این اقدام جلوگیری کرد. در نامهای که امام خمینی رحمهاللهعلیه در تاریخ 2 دیماه 1365 خطاب به اعضای هیئت عفو زندانیان نوشتند، حمایت قاطع ایشان درخصوص ادامهی فعالیت این هیئت، بهخوبی نشان داده شده است.
کشور ما امروز به وحدت و وفاق ملی نیاز دارد، امروز وظیفه ی مسئولین ایجاد نشاط در کشور است، وظیفه ی دستگه های امنیتی و اطلاعاتی آرامش و اقتدار است، باید با اصلاحات ساختاری و کارکردی ثبات اقتصادی و امنیت معیشت حاصل شود، امنیت، رفاه، پیشرفت، رونق، ثروت عدالت و عزت نیاز جامعه است.
**معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی
بیشتر بخوانید:
216212
کد خبر 1700433