شنبه 3 آذر 1403

یادداشت: قلعه‌نویی، وارث بیاتی، رنجبر و مهاجرانی

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
یادداشت: قلعه‌نویی، وارث بیاتی، رنجبر و مهاجرانی

امیر قلعه‌نویی در هجدهمین دوره جام ملتهای آسیا می تواند با کسب چهارمین قهرمانی وارث سه مربی ایرانی دیگری باشد که فوتبال کشورمان را بر بام آسیا نشاندند.

به گزارش "ورزش سه"، ایران جام ملتهای هجدهم را در قطر با برد قاطعانه ی چهار بر یک مقابل فلسطین آغاز کرد تا خود را به عنوان یکی از مدعیان اصلی جام قهرمانی آنهم با سرمربی وطنی معرفی کند.

امیر قلعه‌نویی که یکبار دیگر سرمربیگری تیم ملی فوتبال را در چهاردهمین دوره جام ملتهای و سال 2007 بر عهده داشته، خاطرات خوبی از ضربات پنالتی به خاطر حذف در مرحله یک چهارم نهایی این جام مقابل کره جنوبی در یک چهارم نهایی ندارد. امیر بعد از سیزده سال دوباره به عنوان یک ایرانی تیم ملی را در قطر و شهر دوحه برای جنگیدن بر سر جام ملتهای آسیا مقابل فلسطین، هدایت کرد.

آخرین باری که تیم ملی فوتبال ایران در جام ملتهای آسیا با مربی ایرانی به عنوان سرمربی به میدان رفت رقابتهای پانزدهمین دوره در همین قطر و شهر دوحه محسوب می شود که افشین قطبی سال 2015 در وقت اضافه مرحله حذفی یک چهارم نهایی باز هم به مانند دوره ی قبل، قافله را به کره جنوبی باخت تا حذف شویم. هر چند خود قلعه نوعی هم 16 سال قبل سرمربیگری ایران در جام ملتها را تجربه کرده بود.

تیم ملی فوتبال ایران به غیر از سه دوره جام ملتها که سال 2004 با برانکو ایوانکوویچ سوم شدیم و سالهای 2015 و 2019 با کارلوس کی روش به مقامی نرسیدیم تاکنون با 10 مربی ایرانی به عنوان سرمربی توانسته سه جام قهرمانی و سه مقام سومی به دست بیاورد. محمود بیاتی در 1968، محمد رنجبر در 1972 و حشمت مهاجرانی در 1976 سه سرمربی ایرانی تیم ملی فوتبال ایران بودند که در سه دوره متوالی جام ملتهای آسیا فتح کردند.

تیم ملی فوتبال ایران در 1980 با حسن حبیبی، 1988 با پرویز دهداری و 1996 با محمد مایلی کهن در جام ملتهای آسیا به عنوان سرمربی های ایرانی سوم شده بود و البته 1984 با هدایت محمود یاوری چهارم.

با تمامی این اوصاف امیر قلعه‌نویی با اعتقادش به فوتبال هجومی و اسکواد مطلوبی که در اختیار دارد یا سالهای سال تجربه خود در سرمربیگری فوتبال می تواند وارث بیاتی، رنجبر و مهاجرانی نام بگیرد تا فوتبال ایران را بعد از 46 سال حسرت به چهارمین قهرمانی خود برساند.

فوتبال ایران در صورت کسب جام قهرمانی در هجدهمین دوره از جایگاه سوم پرافتخارترین تیم قاره آسیا در جام ملتها به جایگاه دوم صعود می کند و در اصل جایش را با عربستان عوض خواهد کرد. ژاپنی ها در صورت قهرمانی ایران یا کره جنوبی همچنان با چهار جام و یک نائب قهرمانی عنوان پرافتخارترین تیم جام ملتها را حفظ خواهند کرد. تنها عربستان است که با سه قهرمانی و سه نائب قهرمانی در صورت رسیدن به جام جای ژاپن را در صدر به عنوان پرافتخارترین کشور جام ملتهای آسیا خواهد گرفت.

کاش امیر قلعه نویی با تکیه بر توان فنی خود و تیمش در اجرای فوتبالی هجومی به عنوان یک مربی ایرانی رسم قهرمانی سرمربی های کشورمان را در جام ملتهای آسیا ادامه دهد البته با این شرط که کمی سگرمه های خود را باز کرده و لبخندی لب خط یا روی نیمکت در حین بازی نثار عکاسان مشتاق و رسانه ها کند.

**پوریا تابان

یادداشت: قلعه‌نویی، وارث بیاتی، رنجبر و مهاجرانی 2
یادداشت: قلعه‌نویی، وارث بیاتی، رنجبر و مهاجرانی 3