یک‌شنبه 27 آبان 1403

یادداشت: لیگ جزیره، لیگی به وسعت یک دانشگاه!

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
یادداشت: لیگ جزیره، لیگی به وسعت یک دانشگاه!

نیم فصل لیگ جزیره به اتمام رسید. لیگی که چند سالی هست در حال فاصله گرفتن از سایر لیگ های فوتبال هست و هر ساله بهتر شده و رکوردهای بیشتری را جابه جا کرده است.

به گزارش "ورزش سه" لیگی که نوابغ فوتبال را به سرعت جذب می کند و در هر مسابقه فوتبال علمی و بروز دنیا را به نمایش در می آورد. در چند سال اخیر، لیگ انگلیس شاهد رقابت امپراطوری های مالی موجود در دنیا و به رخ کشیدن وضعیت مالی کشورها شده است. جذابیت این لیگ و تیم های موجود در آن به حدی زیاد شده است که ثروتمندان مطرح جهانی، اولیگارش ها و صاحبین برندهای معروف دنیا گرفته و حتی کشورهای ثروتمند، تمایل به سرمایه گذاری های کلان در این لیگ هستند. پریمیر لیگ عملاً تبدیل به صحنه رقابت بین صاحبین پول و قدرت در سطح بین المللی شده است. همین چند روز پیش بود که خبرنگاران، بعد از بازی منچستر سیتی و چلسی از پپ گواردیولا در مورد دلیل تعویض های عجیبش سوال کردند و او جوابی غافلگیرکننده داد که من نابغه ام. چند روز بعد این مصاحبه، در کشوری دیگر از اروپا ، از کارلو آنچلوتی خواستند تا درباره این جواب گواردیولا اظهار نظر کند که ایشان که خودش یکی از پرافتخارترین مربیان حال حاضر دنیا است نیز تأیید کرد و گفت که گواردیولا چیزهای جدیدی را به فوتبال اضافه کرده است. شاید یکی از دلایل جذابیت این لیگ، وجود همین مربیان در سطج اول جهانی هست که با استراتژی ها و تلاش ها و برنامه ریزی هایشان، باعث داغ تر شدن تنور مسابقات می شوند. احتمالا کمتر هواداری در دنیای فوتبال وجود دارد که فارغ از تعصب، از سبک فوتبال و نتایجی که تا به حال گواردیولا کسب کرده و خدماتی که به فوتبال ارائه کرده رضایت نداشته باشد. خالق تیکی تاکا که هر ساله یک سر قهرمانی ها بوده است و همواره حرف های زیادی برای گفتن دارد . طی این سال ها رقابت بسیار زیبا و تنگاتنگ او با یورگن کلوپ واقعا شگفت انگیز بود. دو مربی صاحب سبکی که به گفته خودشان باعث پیشرفت همدیگر شده اند. گرچه امسال شرایط برای کلوپ خوب پیش نرفته و ممکن است باز گرفتارطلسم سال هفتم مربیگری شده باشد که در آن برعکس شش سال قبل، نتواند نتیجه لازم را کسب کند. درست شبیه زمانی که در دورتموند بود و در سال هفتم موفق نبود. با همه این تفاسیر، اما رقابت امسال پپ، با دستیار سابق خودش است. میکل آرتتا جوان که بسیار خوش فکر و آینده داراست و فوتبال هوشمندانه ای را ارائه می دهد. چندین سال همکاری با پپ، از او با این سن کم، یک مربی پخته و با هوش ساخته که در این فصل توانسته آرسنال را در قالب یک مدعی به نمایش بگذارد. کاری که آرسن ونگر قبلا انجام داده بود. حتما رقابت جذاب او با سر آلکس فرگوسن را به یاد دارید. شاید اگر اوایل فصل کسی میگفت آرسنال قهرمان نیم فصل می شود، کمتر کسی باورش می شد ولی آرتتا به لطف تجربه و هوش و ذکاوت خودش و به کمک بازیکنان بسیار خوب و با کیفیتی چون بوکایو ساکا و مارتین اودگارد و گرانیت ژاکا، گابریل ژسوس و دیگران توانسته به خوبی این کار را انجام دهد.

این نیم فصل از نظر آمار گلزنی هم متفاوت بوده است. جایی که ارلینگ هالند نروژی، که به بچه غول مشهور شده توانسته 21 گل را در فقط در نیمی از بازی ها بزند. در حالی که قبلا با این تعداد گل بازیکنان در کل فصل به آقای گلی لیگ می رسیدند. وجود پاسور باکیفیتی مثل کوین دی بروینه با آن پاس های دقیق هم در ثبت چنین رکوردی تاثیرگذار بوده است. نفر بعدی گلزنان هم کاپیتان هری کین است که شاید هنوز تلخی از دست دادن پنالتی جام جهانی در مقابل فرانسه را فراموش نکرده باشد. جایی که می توانست کل جریان جام جهانی حتی تیم فینالیست را تغییر دهد. کیفیت لیگ جزیره اینقدر بالاست که می تواند کلاس آموزشی بسیار سطح بالایی برای سایر مربیان جهان و به نوعی یک دانشگاه حرفه ای فوتبال باشد. نوابغ دیگری مثل ادی هاو مربی جوان نیوکاسل و گراهام پاتر مربی چلسی و آنتونیو کونته مربی تاتنهام به شدت برای کسب سهمیه اروپایی تلاش می کنند. البته سرمایه هایی که توسط کشورهای حوزه خلیج فارس برای منچستر سیتی ، تاد بولی آمریکایی برای چلسی ، صندوق سرمایه گذاری صعودی برای نیوکاسل و.. می شود هم در ایجاد این کیفیت بی تاثیر نیست. خبرها هم از خروج کریستیانو رونالدو از منچستر یونایتد و پیوستن به باشگاه النصر با آن رقم نجومی هم این لیگ را تحت تاثیر قرار نداده است. در این اتفاق، تن هاخ این مربی موفق هلندی که سابقه بسیار خوبی از خود در آژاکس به جا گذاشته بود، نشان داد اهمیت تیم از بازیکن بیشتر است. در واقع این روزها در فوتبال سیستم ها هستند که موفقیت ها را رقم می زنند نه بازیکنان. پیروزی های صددرصدی منچستریونایتد بعد از خروج رونالدو، گواه خوبی بر این مدعاست. وجود تفکر سیستمی درست و مناسب از سطوح مدیریتی گرفته تا سرمربی و امکانات و سرمایه گذاری ها، استعدادیابی های صحیح، حتی ارکان های دیگری مثل تدارکات و سایر بخش های مؤثر در یک تیم، به شدت تأثیرگذار است. بزودی نیم فصل دوم شروع می شود و قطعا این روند جذاب باز هم ادامه خواهد داشت و باید ببینیم که قهرمان امسال لیگ جزیره چه تیمی خواهد بود. آرتتا می تواند همین روند را ادامه دهد یا گواردیولا مثل کاری که قبلا هم کرده بود این اختلاف را از بین می برد و یا ممکن است اتفاقی دیگر بیفتد و نیوکاسل یا منچستر یونایتد یا تاتنهام می توانند شگفتی بزرگی را در جهان فوتبال رقم بزنند و قهرمان این فصل شوند. به نظر شما، قهرمان امسال لیگ جزیره چه تیمی است؟ فاطمه ربیعیان نژاد

یادداشت: لیگ جزیره، لیگی به وسعت یک دانشگاه! 2