شنبه 3 آذر 1403

یک آمار قابل تامل درباره تعداد طرح‌های نیمه‌تمام در کشور + جزئیات

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
یک آمار قابل تامل درباره تعداد طرح‌های نیمه‌تمام در کشور + جزئیات

اقتصادنیوز: با توجه به محدودیت منابع بودجه‌، اولویت اختصاص بودجه عمرانی برای پروژه‌های با پیشرفت بالای 70 درصد و طرح‌های اولویت‌دار ملی است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، در حالی که از 2800 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی شامل بودجه عمرانی و جاری دولت حدود 400 هزار میلیارد تومان یعنی حدود 14.2 درصد منابع برای پروژه‌های عمرانی در سال جاری اختصاص یافته است، لازم است منابع محدود باید به پروژه‌های اولویت‌دار اختصاص یابد. به گفته یکی از مدیران سازمان برنامه و بودجه در حال حاضر 50 هزار طرح عمرانی نیمه تمام در کشور وجود دارد که 38 هزار طرح استانی و منطقه‌ای و 12 هزار طرح ملی هستند.

به گفته وی، قبلا اولویت بودجه به طرحهای با پیشرفت 40 درصد به بالا بود، الان این نصاب به 70 تا 80 درصد افزایش یافته یعنی منابع محدود به طرحهایی اختصاص می‌یابد که 70 تا 80 درصد پیشرفت داشته باشد. برخی از این طرحها در ایام انتخابات با هدف جمع آوری رای مردم از سوی نمایندگان یا داوطلبان نمایندگی با کمک مدیران محلی شرع شده‌اند که ممکن است اولویت محلی داشته باشد، ولی اولویت ملی ندارند. برخی پروژه‌ها مانند تکمیل کریدور شما جنوب در اولویت قرار دارند و باید حتما به بهره‌برداری برسند، چون با خدماتی که به سایر بخشها مانند حمل و نقل و ترانزیت ارائه می‌کنند،‌مانند لوکوموتیوی قطار رشد اقتصاد را به حرکت در می‌آورند. در این زمینه کمیسیون ماده 23 در سازمان برنامه و بودجه شکل گرفت که هیچ طرح عمرانی جدید تعریف نشود، مگر این که در این کمیسیون به تصویب برسد، البته به قول این مدیر سازمان برنامه و بودجه، برخی نمایندگان برای دور زدن این کمیسیون قبل از مطرح شدن در کمیسیون،‌طرح مورد نظر خود را در جداول و پیوستهای بودجه می‌گنجانند و به اصطلاح پروژه تراشی و هزینه تراشی از جیب دولت می‌کنند.

خبر مرتبط پوتین برای تکمیل راه‌آهن رشت - آستارا بودجه تخصیص داد

اقتصادنیوز: دستیار ارشد رئیس جمهور روسیه با اشاره به تخصیص بودجه‌ای برای اجرای پروژه رشت به آستارا توسط رئیس جمهور این کشور گفت: حجم باری که از محل این پرژه قابل انتقال است، بالغ بر 15 میلیون تن است که تا 30 و 50 میلیون تن نیز قابلیت بهره برداری دارد.

به گفته مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مجلس، در ایجاد پروژه عمرانی نیمه تمام، مشکل از اینجا حاصل می‌شود که طرح آمایش سرزمین نداریم که یک مطالعه جامع در کشور از فرصتها و استعداد هر منطقه انجام شود و بر اساس استراتژی توسعه کشور مزیت و اولویت توسعه هر منطقه مشخص و برای هر منطقه مثلا 5 پروژه اصلی تعریف شود. وی همچنین معتقد است، در شرایطی که کل بودجه کشور از منابع عمومی بودجه دولت حدود 14.5 درصد است،‌نباید در پرداختن منابع به طرحهای عمرانی خست به خرج بدهیم،‌چون اجرای طرح عمرانی هم باعث ایجاد اشتغال در کشور می‌شود و هم خدماتی از محل طرح به مردم ارائه می‌شود. به گفته وی هر سال به طور میانگین 50 درصد بودجه های مصوب عمرانی پرداخت می‌شود‌، لذا در اختصاص بودجه عمرانی به طرحهای عمرانی پیشرو که داری بشترین خدمات به سایر بخشها هستند، نباید خست به خرج دهیم. به گفته کارشناسان، برخی طرحهای عمرانی مانند ساخت راه آهن یا آزادراه با راه اندازی زمینه رشد اقتصاد در آن منطقه را فراهم می‌کند و مانند موتور محرکه سایر بخشها مانند تولید سیمان، شن و ماسه، قیر، ذوب آهن، کارگر و مهندس، ماشین آلات راهسازی می‌شود و خدمات ارائه شده این طرحها موجب رونق حمل و نقل و کاهش هزینه تولید سایر بنگاهها و کارخانه‌ها می‌شود. همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
یک آمار قابل تامل درباره تعداد طرح‌های نیمه‌تمام در کشور + جزئیات 2