شنبه 10 آذر 1403

یک بام و دو هوای توزیع نهاده‌های دامی عشایر / "رمه گردان‌ها" عشایر نیستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
یک بام و دو هوای توزیع نهاده‌های دامی عشایر / "رمه گردان‌ها" عشایر نیستند

با توجه به تغییرات اقلیمی و تنش خشکسالی و کمبود مراتع در سال های اخیر، عشایر کرمانشاه با مشکل کمبود نهاده های دامی مواجه هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، با توجه به تغییرات اقلیمی و تنش خشکسالی در سال های اخیر مراتع استان خصوصاً در مناطق گرمسیری ضعیف شده اند. بر این اساس امکان تهیه علوفه برای دام عشایر بسیار سخت است. تعدادی از عشایر از عدم دریافت سهمیه نهاده های دامی گله مند هستند و خبرنگار مرصادنیوز این موضوع را از از طریق چند تن از مسئولان مربوطه پیگیری کرد.

ورود دلال‌ها و گرانی نهاده‌ها

آقای طاهری یک از عشایر استان کرمانشاه در گفتگو با مرصادنیوز در خصوص علت کوچ زودهنگام بیان کرد: دلیل این کوچ بخاطر یافتن جایی سرسبز برای تامین علوفه دامهاست.

وی با اشاره به خشکسالی و گران بودن نهاده های دامی گفت: در هنگام برداشت کاه و کلش مزارع دلالان آنها را با قیمت کم از کشاورزان خریداری کرده و در انبارها انباشته می کنند تا زمانیکه نیاز دامداران، آنها را با قیمت گزاف بفروش برسانند.

دریافت وام از طریق این کارت برای هر دامداری امکان پذیر نیست

آقای حصاری یکی دیگر از دامداران عشایری استان کرمانشاه در گفتگو با مرصاد اظهار داشت: از آنجا که یارانه نهاده های دامی چند برابر افزایش قیمت داشته و این مقدار یارانه کفاف بیشتر از یک هفته خوراک دامها نیست و باید مابقی را به صورت آزاد تهیه کنیم.

وی گفت: مشکل دیگری که برای تامین علوفه داریم مربوط به "دامدارکارت" است که دریافت وام از طریق این کارت برای هر دامداری امکان پذیر نیست چرا که نیاز به ضامن دارد.

وی گفت: جهادکشاورزی و امور عشایری نیز در خصوص پرداخت سهمیه خوراک دام کوتاهی کرده و با توجه به اینکه سهمیه برای دامداران مشخص شده اما علی رغم پیگیری جامعه عشایری هنوز آنها را توزیع نکرده است.

 سازمان امور عشایری در خدمات رسانی به جامعه عشایر نقش حمایتی دارد

موسی بیات در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: با توجه به بودجه دولت نقش سازمان امور عشایری در خدمات رسانی به جامعه عشایر حمایتی است.

مدیر کل امور عشایری استان کرمانشاه افزود: بر اساس دستورالعمل هایی که از تهران برای ما ارسال می شود سهمیه نهاده های دامی برای هر کدام از عشایر تعیین می شود که با توجه به حجم دام و نوع کار، میزان سهمیه ها متفاوت است.

"رمه گردانی" جزو جامعه عشایری محسوب نمی شوند

وی با بیان اینکه عشایر تعریف خاصی دارد، گفت: برخی از دامداران صرف اینکه یک چادر علم کنند و به اصطلاح "رمه گردانی" انجام دهند جزو عشایر محسوب نمی شوند.

وی خاطرنشان کرد: مبنای کار ما برای تشخیص جامعه عشایری داشتن کارت تردد و بیمه دام ها است که کوچروی این افراد مسبوق به سابقه است و دارای سامانه های عرفی هستند.

بیات گفت: در اصل متولی توزیع نهاده های دامی اتحادیه تعاونی های عشایری است که جزو بخش خصوصی وابسته به دولت است که به لحاظ نظارتی تحت نظر سازمان امور عشایری است.

وی به پراکندگی جمعیت عشایر استان اشاره کرد و گفت: دامنه و گستره عشایر از کرمانشاه شروع می شود و تا استان خوزستان ادامه دارد.

مدیر کل امور عشایری استان کرمانشاه با اشاره به خشکسالی های اخیر و گران شدن نهاده های دامی مشکلاتی بوجود آمده است، افزود: تعداد و مشخصات جامعه عشایری در سامانه ثبتی مبنایی آمار ایران ثبت شده و افرادی که در روستاها چادر برپا کرده اند اگر جزو این آمار نباشند خدماتی به آنها ارائه نمی شود.

سهمیه نهاده های دامی عشایر در سالجاری اعلام نشده است

نادر پرور در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: سهمیه نهاده های دامی عشایر در سالجاری تاکنون اعلام نشده است.

مدیر بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه افزود: آن دسته از عشایری که ادعا دارند هنوز نهاده های دامی را دریافت نکرده اند احتمالاً مربوط به اسفند سال گذشته است.

وی گفت: عشایر می توانند برای دریافت سهمیه سال گذشته (در صورت عدم دریافت) به امور دام مراکز جهادکشاورزی شهرستانها مراجعه کنند.

37 درصد از مراتع مناطق گرمسیری استان کرمانشاه در معرض خشکسالی

بهزاد حیدری در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: یکی از برنامه‌های محوری و اولویت‌های منابع طبیعی، مدیریت و حفاظت اصولی از مراتع است زیرا که در صورت مشارکت مردم محلی و بهره‌برداران، مدیریت مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی دچار مشکل نمی‌شود.

رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: اجرای طرح‌های مرتع‌داری نیز به کاهش تخریب و مدیریت بهینه و پایدار مراتع کمک می‌کند و نقش موثری در افزایش تولید، حفظ و احیای مراتع، درآمد بیشتر و بهبود معیشت بهره‌برداران محلی دارد.

وی با بیان اینکه میزان مراتع و جنگل مورد استفاده دام در استان یک میلیون و 727 هزار هکتار است، یادآور شد: تقریبا 37 درصد از مراتع مناطق گرمسیری استان در معرض خشکسالی هستند.

حیدری تصریح کرد: بر اساس قانون، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری سامانه‌های عرفی مناطق ییلاقی و قشلاقی را شناسایی و به نام بهره‌برداران مرتع، پروانه چرای دام صادر می کند.

7هزار خانوار مرتعدار عشایر دارای پروانه چرای دام هستند

رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: تقریباً تعداد بهره برداران 63 هزار خانوار هستند که از این تعداد 7هزار خانوار مرتعدار عشایر دارای پروانه چرای دام هستند.

وی در خصوص عوارض پروانه چرای دام گفت: عوارض تمدید پروانه چرای دام هر سال از طرف سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تعیین می‌شود که رقم آن ناچیز است و با "هزینه کرد" آن در اجرای طرح‌های اصلاحی و احیایی در واقع عواید و منافع آن به دامدار و مرتعدار باز می‌گردد.

گفتنی است سطح عرصه های منابع طبیعی استان کرمانشاه 1727000 هکتار متشکل از جنگل و مراتع است که دام های موجود استان از پوشش گیاهی مراتع و پوشش کف جنگل که به آن زیر اشکوب جنگل می گویند استفاده می کنند و زمان ورود به مراتع ییلاقی استان 15 اردیبهشت است.

به گزارش مرصادنیوز، پدیده خشکسالی علاوه بر وارد کردن خسارت به بخش کشاورزی، دامپروری و مراتع را هم تحت تاثیر قرار می دهد لذا مسئولان بایستی با توزیع به موقع نهاده های دامی مورد نیاز مشکلات عشایر را مرتفع کنند.

انتهای پیام /

یک بام و دو هوای توزیع نهاده‌های دامی عشایر / "رمه گردان‌ها" عشایر نیستند 2
یک بام و دو هوای توزیع نهاده‌های دامی عشایر / "رمه گردان‌ها" عشایر نیستند 3
یک بام و دو هوای توزیع نهاده‌های دامی عشایر / "رمه گردان‌ها" عشایر نیستند 4
یک بام و دو هوای توزیع نهاده‌های دامی عشایر / "رمه گردان‌ها" عشایر نیستند 5
یک بام و دو هوای توزیع نهاده‌های دامی عشایر / "رمه گردان‌ها" عشایر نیستند 6