پنج‌شنبه 17 آبان 1403

یک رای جنجالی از خاورمیانه / بغداد بیانیه صادر کرد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
یک رای جنجالی از خاورمیانه / بغداد بیانیه صادر کرد

اقتصادنیوز: ماجرای رای عجیب عراق به قطعنامه عربی شب گذشته مجمع عمومی سازمان ملل، وزارت خارجه این کشور را به توضیح درباره این موضوع وادار کرد.

به گزارش اقتصادنیوز، وزارت خارجه عراق با تأکید بر موضع اصولی این کشور درباره توقف جنگ در نوار غزه، ملاحظاتی را که باعث رأی ممتنع عراق به قطع‌نامه عربی مجمع عمومی سازمان ملل شده اعلام کرد.

به نوشته میدل‌ایست نیوز و بر اساس بیانیه وزارت خارجه عراق که بامداد امروز (شنبه 28 اکتبر) صادر شده، عراق ملاحظاتی درباره برخی عبارات درج‌شده در قطع‌نامه که خلاف قوانین داخلی عراق است دارد.

این بیانیه افزوده که این ملاحظات شامل راه حل دو کشوری و برابری میان غیر نظامیان فلسطینی و دشمنانشان می‌شود.

بر اساس گزارش اکوایران شب گذشته نیز، «فادی الشمری» مشاور نخست‌وزیر عراق، درباره علت رأی ممتنع این کشور به قطع‌نامه پیشنهادی کشورهای عربی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که این موضوع به قانون جرم‌انگاری عادی‌سازی روابط با اسرائیل مربوط می‌شود.

وی گفت که علت رأی ممتنع عراق به این قطع‌نامه آن است که در آن اسرائیل به عنوان یک کشور به رسمیت شناخته شده است.

وی افزود که علت دیگر آن است که قطع نامه سازمان ملل مقاومت فلسطین علیه اشغالگران را اقدام تروریستی خوانده و محکوم کرده است.

الشمری درباره اختلاف نظر عراق و ایران درباره رأی به این قطع‌نامه و رأی مثبت ایران به آن گفت: «مصوبه مجلس عراق برای ما الزام‌آور است».

مجمع عمومی سازمان ملل، قطع نامه پیشنهادی کشورهای عربی را تصویب کرد که شامل محکومیت حمله به غیر نظامیان اسرائیلی فلسطینی و نیز اقدامات «تروریستی» می شود.

در این قطعنامه که خواستار یک آتش بس فوری و پایدار است که منجر به توقف خصومت ها شود و از همه طرف ها می خواهد که فورا و به طور کامل به تعهدات خود به قوانین بین المللی و نیز تسهیل دسترسی به کمک ها و خدمات اولیه برای تمام غیرنظامیان در نوار غزه پایبند باشند.

قطعنامه صادره سازمان ملل همچنین خواستار «آزادی فوری و بدون قید و شرط تمام غیرنظامیانی است که به طور غیرقانونی بازداشت شده اند».

این قطعنامه تمامی «اعمال خشونت آمیز علیه غیرنظامیان فلسطینی و اسرائیلی از جمله اعمال تروریستی و حملات بی رویه و نیز تمام اقدامات تحریک آمیز را محکوم می کند».

این قطع‌نامه که با 120 رأی موافق، 14 رأی مخالف، و 45 رأی ممتنع تصویب شد.

همچنین بخوانید