یک زوج برای شروع زندگی چقدر زیر بار قسط میروند؟
اگر خوشاقبال باشید و بتوانید بدون دردسر وامهای ازدواج و ودیعه مسکن را دریافت کنید، باید به شما تبریک گفت که امکان شروع زندگی مشترک را پیدا کردهاید، البته شروع زندگی با ماهانه 4 تا 5 میلیون تومان قسط!
مثبت شدن نرخ ازدواج پس از سال ها، از اشتیاق جوانان به تشکیل خانواده حکایت دارد اما به نظر می رسد بار سنگین اقساط وام های ازدواج و ودیعه مسکن، این خانواده های جوان را دچار مشکل خواهد کرد. دبیر فراکسیون ورزش و جوانان مجلس می گوید باید راهکاری برای کاهش بار سنگین این اقساط پیدا کرد
اگر خوشاقبال باشید و بتوانید بدون دردسر وامهای ازدواج و ودیعه مسکن را دریافت کنید، باید به شما تبریک گفت که امکان شروع زندگی مشترک را پیدا کردهاید، البته شروع زندگی با ماهانه 4 تا 5 میلیون تومان قسط!
شغل، خانه، جهیزیه
برای شروع زندگی باید سه چیز فراهم باشد؛ اول شغل آقا داماد که البته داشتن آن چندان هم ساده نیست و برای خیلیها، نیازمند سرمایه اولیه است. با وجود این، فرض میکنیم داماد و عروس جوان ما، جربزه کافی را دارند و لااقل یکی از آنها میتواند نانآور خانه باشد. اما تکلیف خانه و جهیزیه معمولیشان چه میشود؟
وام ازدواج چقدر است و به چه کار می آید؟
برای خرید جهیزیه میتوان به وام ازدواج امیدوار بود. وامهایی که از ابتدای امسال به 120 تا 150 میلیون تومان رسیده و میشود با آن لوازم ضروری یک زندگی ساده را خریداری کرد. یخچال، گاز، تلویزیون، لباسشویی، فرش، لوازم ضروری آشپزخانه، جاروبرقی، سرویس خواب، و البته بسیاری از لوازم ضروری ریز و درشت دیگر. بررسی قیمتها نشان میدهد بسته به داخلی یا خارجی بودن و همچنین کیفیت و قدرت این لوازم ضروری، میشود با 120 میلیون تومان وام عروس خانم، یک جهیزیه معمولی فراهم کرد.
خرید جهیزیه های دست دوم!
اما برخی زوجهای جوان به دلایلی که شاید پرداخت قسط یکی از آنها باشد، امکان خرید جهیزیه ندارند و به همین دلیل است که طبق گفته رئیس اتحادیه سمساران و امانتفروشان تهران به رکنا، برخی خانوادهها سراغ خرید لوازم دستدوم برای تهیه جهیزیه دخترانشان رفتهاند. البته یک دلیل مهم دیگرش هم افزایش افسارگسیخته قیمتها، به ویژه درماههای اخیر است که برخی خانوادهها را از خرید جهیزیه نو منصرف میکند.
کرونا رفت، رسم خوب هم رفت
دو سال کرونایی فرصت خوبی بود که بسیاری از خانوادهها رسم غلط برگزاری مراسم پر زرق و برق عروسی را کنار بگذارند و به بهانه رعایت پروتکلهای بهداشتی هم که شده، این هزینه را از سبد مخارج عروسیشان کم کنند. اما واقعیت تلخ این است که با جمع شدن بساط کرونا دوباره بساط تشریفات ازدواج هم پهن میشود و اگرچه غلط، اما برخی خانوادهها نمیتوانند هزینههای آن را از هزینههای شروع زندگیشان حذف کنند. با وجود این، فرض میکنیم بخشی از وام ازدواج آقا داماد هم خرج جشن، آرایشگاه، عکاسی و خرید طلا و هدایا میشود و پول آن هم جور است.
وام ودیعه مسکن چطور؟
تصور کنیم با وام ازدواج دختر و پسر جوان ما، هزینه تامین جهیزیه و شروع زندگی فراهم شد. حالا باید هزینه تامین یک خانه نقلی برای آنها را هم حساب کنیم. بدونشک، خانوادههایی که برای شروع زندگیشان نیازمند وام ازدواج هستند، خانه شخصی هم ندارند و حتما به جمع هشت میلیون خانوار اجارهنشین اضافه خواهند شد. حالا اینکه در این وضعیت بحرانی اجاره خانه چطور میتوانند از پس تامین رهن و اجاره یک خانه نقلی بربیایند، جای سوال است و البته اگر خوشاقبال باشند، میتوانند از وام 40 تا 100 میلیون تومانی ودیعه مسکن استفاده کنند و بخش دیگری از وام آقا داماد هم روی پول رهن و اجاره خانه گذاشته شود.
ماهانه 3.5 تا 5.5 میلیون تومان قسط
با همه این سختیها بالاخره زندگی زوج جوان ما آغاز میشود؛ اما حالا آنها هستند و ماهانه حدود 5 میلیون تومان قسط وامهایی که دریافت کردهاند. حدود یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 500 هزار تومان قسط وام ازدواج برای هر کدامشان که روی هم میشود حدود دو و نیم تا سه میلیون تومان، و ماهانه یک تا 2.5 میلیون قسط وام ودیعه مسکن. یعنی زوج جوان قصه ما برای شروع زندگیشان باید هر ماه بین 3.5 تا 5.5 میلیون ناقابل، قسط بدهند!
جوانان از ازدواج فراری نیستند
با وجود همه این سختیها، آمارها نشان میدهد جوانان ما از ازدواج فراری نیستند و مشتاق تشکیل خانوادهاند. مصداقش هم خبر دیروز وحید یامینپور، معاون وزیر ورزش و جوانان که اعلام کرد «بعد از سالها نرخ منفی ازدواج، در سال 1400 با ثبت 568930 ازدواج، آمار ازدواج برای دومین سال متوالی مثبت شد و2/2درصد افزایش یافت»؛ که البته به گفته یامینپور، دو دلیل مهمش «کاهش تشریفات ازدواج در دوران کرونا» و «افزایش 8 تا 10 برابری مبلغ وام ازدواج (طی 4 سال)» بوده است.