چهارشنبه 7 آذر 1403

یک سال پس از توقیف کشتی انگلیسی توسط سپاه / تردد آزاد نفتکش‌های ایرانی در آبهای بین المللی نتیجه کدام راهبرد است؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
یک سال پس از توقیف کشتی انگلیسی توسط سپاه / تردد آزاد نفتکش‌های ایرانی در آبهای بین المللی نتیجه کدام راهبرد است؟

28 تیرماه سال گذشته ایران با توقیف نفتکش انگلیسی استنا ایمپرو نشان داد دیگر دوران بزن دررو تمام شده و تنها راه ایستادگی استقاده از راهبرد مقاومت فعال است.

*س_ 28 تیرماه سال گذشته ایران با توقیف نفتکش انگلیسی استنا ایمپرو نشان داد دیگر دوران بزن دررو تمام شده و تنها راه ایستادگی استقاده از راهبرد مقاومت فعال است. _س* - اخبار سیاسی -

گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم- یک سال قبل در 28 تیرماه سال گذشته بود که نیروی دریایی سپاه در اطلاعیه ای اعلام کرد نفتکش انگلیسی «استنا ایمپرو» را به دلیل تخلفات متعدد در تنگه هرمز توقیف کرده است.

تحقیر بی سابقه انگلیس و آمریکا توسط ایران در ماجرای نفتکش گریس1 بی‌اعتنایی «جبل‌الطارق» به فشارهای آمریکا؛ «نفتکش گریس1» آزاد شد نفتکش انگلیسی استینا ایمپرو رفع توقیف شد

این اقدام نیروی دریایی سپاه با واکنش های فراوانی در سطح منطقه و جهان همراه بود و موجب شد تا اقتدار دریایی ایران بار دیگر به همگان ثابت شود.

اما ماجرا از جایی شروع شد که مقامات جبل الطارق در 13 تیرماه به دستور انگلیسی ها و با دخالت نیروی دریایی این کشور نفتکش «گریس 1» را که حامل نفت خام ایران بود توقیف کردند.

انگلیسی ها در آن زمان مدعی بودند که این نفتکش قصد دارد تا محموله خود را در سوریه تخلیه کند و این خلاف قوانین تحریمی اتحادیه اروپا علیه سوریه است.

پس از این اقدام انگلیس، بارها از سوی مقامات ایرانی به آنها هشدار داده شد که در صورتی که نفتکش گریس 1 را آزاد نکنند ایران نیز پاسخ درخوری به آنها خواهد داد؛ تاجایی که رهبر انقلاب در 26 تیرماه در دیدار با ائمه جمعه سرار کشور فرمودند: «عناصر مؤمن در جمهوری اسلامی راهزنی دریایی انگلیس را بی جواب نمی‌گذارند و در فرصت و جای مناسب پاسخخواهند داد.»

تنها دو روز پس از فرمایش فرمانده کل قوا، نیروهای ویژه دریایی سپاه با اشراف اطلاعاتی کامل بر منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، نفتکش انگلیسی استنا ایمپرو را توقیف کردند.

در این عملیات، نیروهای ویژه دریایی سپاه این نفتکش را که توسط یک رزم ناو انگلیسی اسکورت می‌شد و برای فرار از دست نیروهای ایرانی با حد اکثر سرعت حرکت می کرد با اجرای یک عملیات هلی برن دقیق به تسخیر خود در آوردند و برای سیر مراحل قانونی به بندرعباس منتقل کردند.

با منتشر شدن این خبر واکنش های بسیاری در محافل سیاسی و نظامی جهان بوجود آمد و برخی احتمال درگیری بین ایران و انگلیس را نیز محتمل میدانستند اما با انتشار فیلم های مکالمه نیروهای سپاه با نیروی دریایی انگلیس، برگ های تازه ای از اقتدار نیروی دریایی سپاه به نمایش در آمد.

متن این مکالمه به شرح زیر است:

نیروی دریایی سپاه: اگر به دستورات توجه کنید در امان خواهید بود. فورا مسیر خود را به 360 درجه تغییر دهید.

ناو جنگی اچ‌ام‌اس مونتروز: از ناو جنگی فاکس تروت 236 به نفتکش استنا ایمپرو. تأکید می‌کنم شما در حال عبور ترانزیت از یک تنگه بین‌المللی و رسمی هستید. طبق قوانین بین‌المللی عبور شما نباید مختل، مسدود یا با مانع روبه‌رو شود.

نیروی دریایی سپاه: دوباره تأکید می‌کنم مسیر خود را به‌سمت 360 درجه تغییر دهید. اگر از دستورات پیروی کنید در امان خواهید بود. قصدی برای رویارویی وجود ندارد و ما می‌خواهیم به‌دلایل امنیتی کشتی را بازرسی کنیم.

همان‌طور که از متن منتشرشده می‌توان فهمید، این مکالمه در حالی رخ داده است که یک ناو جنگی انگلیس نیز در نزدیکی محل توقیف نفتکش این کشورحضور داشته و از مکالمات این ناو با نفتکش استنا ایمپرو مشخص است که این ناو سعی داشته از نفتکش بخواهد از اجرای دستورات نیروی دریایی سپاه سر باز زند اما نیروهای سپاه که مکالمه ناو اچ‌ام‌اس مونتروز و نفتکش را روی کانال بین‌المللی دریایی می‌شنیده‌اند، بدون توجه به حضور ناو انگلیسی درمنطقه به نفتکش استنا ایمپرو می‌گویند تنها در صورتی در امان خواهد بود که از دستورات آنها پیروی کند.

این نوع برخورد نیروهای سپاه با نیروهای انگلیسی در خلیج فارس جلوه دیگری از قدرت دریایی جمهوری اسلامی و حقارت انگلیسی‌ها را به‌نمایش گذاشت و موجب شد تا نفتکش گریس 1 در اواخر مرداد رفع توقیف شود.

پس از آنکه دولت جبل الطارق دستور رفع توقیف نفتکش ایرانی را صادر کرد، ایران نیز پس از 10 هفته در 5 مهرماه، نفتکش استنا ایمپرو را آزاد کرد.

این اقدام قاطع جمهوری اسلامی بار دیگر نشان داد که دیپلماسی مقاومت تنها راه مقابله با زور گویان و مستکبران است و شاید اگر این اقدام سپاه در آن مقطع زمانی نبود امروز شاهد حضور نفتکش های ایرانی در ونزوئلا نیز نبودیم؛ اقدامی که موجب شد تا آمریکایی ها علی رغم به راه انداختن هیاهوی فراوان جرأت هیچگونه اقدامی علیه 5 نفتکش ایرانی که عازم ونزوئلا بودند نداشته باشد.

اگر نفتکش های ایران امروز می توانند به راحتی در آبراههای بین المللی و حتی در کنار گوش آمریکایی ها تردد کنند و محموله خود را به سلامت به مقصد برسانند، نتیجه چیزی جز کار آمدی راهبرد مقاومت و اقتدار نیست. آمریکایی‌ها دست‌کم می‌دانند که اگر هم اقدامی کنند هزینه آن برایشان بسیار بالا خواهد بود.

انتهای پیام /

یک سال پس از توقیف کشتی انگلیسی توسط سپاه / تردد آزاد نفتکش‌های ایرانی در آبهای بین المللی نتیجه کدام راهبرد است؟ 2
یک سال پس از توقیف کشتی انگلیسی توسط سپاه / تردد آزاد نفتکش‌های ایرانی در آبهای بین المللی نتیجه کدام راهبرد است؟ 3
یک سال پس از توقیف کشتی انگلیسی توسط سپاه / تردد آزاد نفتکش‌های ایرانی در آبهای بین المللی نتیجه کدام راهبرد است؟ 4