یک سوال ساده از رئیس جمهور
حکایت سوالی که بخت برای پرسیدن آن از آقای پرزیدنت یار نشد.
دوشنبه هفته پیش یعنی 7 شهریور ماه بود که حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور کشورمان به مناسبت آغاز هفته دولت دومین نشست خبری خود با عنوان رئیسجمهور را با رسانهها برگزار کرد.
نشست خبری که در آن بیش از 1500 خبرنگار، عکاس و تصویربردار حضور داشتند اما با این حال جای بسیاری از رسانهها نیز خالی بود.
در لحظههای آخر البته باشگاه خبرنگاران جوان هم برای حضور دعوت شد و تلاش کرد تا از رئیس جمهور درباره یکی از دغدغههای اصلی مردم یعنی مسکن بپرسد سوالی که دقیق آن اینگونه بود: براساس قانون بودجه 1401، باید 30 هزار میلیارد تومان به صندوق ملی مسکن واریز شود همچنین بر اساس دستورجنابعالی (رئیس جمهور) و براساس قانون جهش تولید مسکن باید خط اعتباری 50 هزار میلیارد تومانی مسکن مهر به صندوق ملی مسکن واریز شوداما هنوز اقدام اساسی در این زمینه صورت نگرفته است؟
این درحالی است که براساس ماده 4 قانون جهش تولید بانکها موظف هستند حداقل 20 درصد تسهیلات پرداختی خود را به بخش مسکن اختصاص دهند این درحالیست که بانکها از پرداخت تسهیلات امتناع میکنند. علت چیست؟
اما بخت با فرزند صدا و سیما یار نشد و فرصت پرسش برای باشگاه خبرنگاران جوان مهیا نشد و رسانه دیگری پیش دستی کرد و آن را از رئیس جمهور به شکل دیگری پرسید.
رئیس جمهور هم در جواب این رسانه د رباره امکان برای بازنگری دولت در برخی وعدههای خود گفت: رفع بیکاری ضرورت کشور و نیاز جدی کشور است، نه یک وعده تبلیغاتی تا دیگران ما را ببیند یا به ما توجه کنند. اگر این اتفاق رخ ندهد و یک میلیون شغل شکل نگیرد ما شاهد افزایش بیکاری هستیم. این نیاز کشور است که یک میلیون مسکن در سال ساخته شود. وضعیت امروز در مسکن به دلیل عقبماندگی سالهای پیش است که باید یک میلیون مسکن ایجاد میشد و نشد. 200 هزار مسکن روستایی و 800 هزار مسکن شهری جزو نیاز کشور است و مصوبه مجلس هم در زمینه قانون مسکن است.
در وعده ساخت مسکن تجدیدنظر نمیکنیم و نخواهیم کرد
رئیس قوه مجریه تاکید کرد: مسکن زمین میخواهد که در حاشیه شهر زمین دولتی وجود دارد، دوم تسهیلات و سوم مصالح است که مشکلی در آن نداریم و تسهیلات هم در اختیار دولت است و کار آن آغاز شده و در دست ساخت در بخشهای مختلف کشور است. البته معنایش این نیست که همه مسکن را هم خود دولت بسازد. بخش خصوصی را هم باید در این زمینه مشارکت داد، بنابراین ما در این وعده خود تجدیدنظر نمیکنیم و نخواهیم کرد. ما مصمم هستیم که آن را انجام دهیم و آن را قابل اجرا میدانیم.
رئیسجمهور تأکید کرد: اهمیت موضوع مسکن باعث شد که اولین وزراتخانه برای بازید همان مسکن و شهرسازی باشد. درباره اشتغال هم چه در شش ماهه دوم 1400 و چه در پنج ماه 1401 عددی که داریم 970 هزار اشتغال است که البته آن را کافی نمیدانیم و زمینه را برای ایجاد اشتغال بیشتر میدانیم. اگر موانع ایجاد اشتغال برطرف شود که در بسیاری موارد صرفاً نیازمند برطرف کردن همین موانع هستیم، نه ساخت کارخانه یا نظایر آن، آن وقت ایجاد اشتغال بیشتر هم میشود. پس ما در پیمان خود تجدیدنظر نخواهیم کرد و به مردم و وعدهای که دادهایم وفادار خواهیم بود.
رئیسجمهور همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه با توجه به گستره مشکلات استانی اعتبارات لازم برای حل این مشکلات تخصیص داده شده است؟ گفت: سفرهای استانی مصوباتی دارد که ناظر بر مسائل ضروری استان است نه همه مشکلات. همه مشکلات استان را نمیشود با یک سفر حل کرد. پروژههای نیمه تمامی زیادی در کشور وجود دارد که باید تکمیل شود. برای ما مهم نیست که این پروژه به نام چه کسی ثبت میشود یا به نام کدام دولت خوانده میشود. مهم این است پروژهای که بخش عمده آن انجام شده است به اتمام رسد.
وی افزود: برخی موارد ده تا پانزده سال است که تمام نشده است مثلا پروژه آب رسانی همدان؛ در 17 سال تنها 30 درصد از این پروژه تکمیل شده است و بقیه کار در این مدت کوتاه انجام گرفت. در استانهای دیگر هم همینطور است بعضی از سدها و... چنین مشکلی دارند.
رئیسی تشریح کرد: قرار بر این است مصوباتی که ناظر به موارد ضروری استانهاست و بیش از 4500 مورد است با مدیریت مسئولان مربوطه به سرانجام رسد، از طرفی استاندار و معاون اجرایی رئیس جمهور هم نظارت میکنند. این مصوبات هم رسانهای شده است تا مردم و رسانهها بدانند و مدیران کل استان هم کار را دنبال کنند مصمم هستیم که مصوبات سفرهای استانی را اجرایی کنیم.
رئیسی افزود: اولین سفر ما به استان خوزستان بود و مساله آب در آن سفر مطرح شد و دنبال شد و در همین روزها به نتیجه میرسد موارد دیگر هم درحال پیگیری است مثل موضوع آب در همدان که در حال پی گیری است کاری که در رفع مشکل مردم شهرکرد انجام شد مدتها میتوانست طول بکشد، اما در حرکتی جهادی در مدت یک هفته به نتیجه رسید با همین روحیه در استانهای مختلف کار انجام خواهد شد.
وی تشریح کرد: به دلیل نظارتهایی که اعمال میشود نگران تخصیص اعتبار و اقدام در راستای عملی کردن مصوبات نیستیم با این وجود دفتر بنده هم این موضوع را پیگیری میکند تا مصوبات با عقب ماندگی و تاخیر مواجه نشود
رئیس جمهور یادآور شد: اعتبار سفرهایی که تا آخر 1400 داشتم به طور کامل تامین شده است سفرهای سال 1401 نسبت به برخی تامین اعتبار صورت گرفته برخی هم در حال تامین اعتبار هستند (با توجه به اینکه در ماههای اول سال در تامین بودجه مشکلاتی وجود دارد) نگرانی برای انجام مصوبات نداریم. برنامه دولت این است که مردم به صورت ملموس و محسوس شاهد اجرای مصوبات باشند وببینند کاری که سالها شروع شده به نتیجه رسیده است.
در پایان باید گفت که باشگاه خبرنگاران جوان اگرچه جزو لیست سوالات از رئیس جمهور نبود، اما همواره دغدغههای مردم را ارج نهاده و از همین رو نیز وظیفه خود دانست تا پاسخ رئیس جمهور به سوال خود را حتی با اینکه در جواب شخص دیگری بود به شکل جداگانه منتشر کند.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت