یک مشاور خانواده خوب کیست؟
داشتن خانواده خوب باعث پیشرفت و رشد افرادمی شود. برای اینکه یک خانواده شاد و سالم داشته باشید میتوانید ازمشاوره خانواده کمک بگیرید مشاوره خانواده یکی از بهترین راه ها برای ایجاد یا حفظ یک خانواده سالم و کارآمد است. مهم ترین ویژگی های یک مشاوره خانواده خوب: توانایی، مهارت گفتاری و شنیداری، همدلی و مهارت حل تعارضات، مهارت در رهبری و سازماندهی قوی. همچنین یک مشاوره خانواده خوب مشاوری است...
هر کدام از ما عضو یک خانواده هستیم. ما از روزی که متولد شده ایم زندگی با خانواده را شروع کرده ایم. پس خانواده بر همه جنبه های زندگی ما تاثیر می گذارد. مسلما همه خانواده ها در برهه ای از زمان مشکلات، جنجال ها و کشمکش هایی را در درون خود تجربه می کنند. اگر این مشکلات و درگیری ها در محیط خانواده کنترل و مدیریت نشود. می تواند باعث ایجاد روابط ناسالم و افزایش تعارضات شود. پس اعضای خانواده موظف اند بعد از بوجود آمدن کوچکترین مشکل و یا کشمکشی به دنبال راه چاره برای آن باشند. استفاده از مشاوره خانواده یک راه حل عالی برای کنترل و مدیریت خانواده در شرایط بحرانی است.
شما می توانید با کمک مشاوره خانواده خوب، یک خانواده عالی و روابط سالم بسازید و آن را حفظ کنید. البته برای انتخاب مشاوره خانواده باید دقت کنید و متناسب با شرایط و موقعیت خانواده، از بهترین مشاوره خانواده استفاده کنید. شاید برای شما نیز این سوال به وجود آمده باشد که بهترین مشاوره خانواده کیست؟ چه ویژگی هایی دارد؟ مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه که یکی از بهترین مرکز مشاوره تلفنی و حضوری خانواده هستند، تحقیقات کامل و تخصصی در زمینه ویژگی های بهترین مشاور خانواده انجام داده اند. نتایج این تحقیقات را می توانید در این مقاله مطالعه بفرمایید. شما با مطالعه این مقاله از مزیت های استفاده از مشاور خانواده و راه های تشخیص بهترین مشاوره خانواده حضوری یا تلفنی اطلاعات کسب می کنید. این مقاله را مطالعه بفرمایید تا یاد بگیرید چه زمانی نیاز است به مرکز مشاوره خانواده مراجعه کنید.
مشاور خانواده کیست؟
همانطور که گفته شد، خانواده بر همه جنبه های زندگی تاثیر می گذارد. اینکه ما چه کسی هستیم؟ و چه کسی می شویم؟ تا حدودی به خانواده مربوط می شود. هر انسانی دایره لغات، عادت ها، آداب و رسوم، عقاید و حتی ذهنیت و نحوه مشاهده جهان پیرامون خود را از خانواده می آموزد. اگر در خانواده ای سالم و روابط سالم متولد شویم. احتمالا یاد خواهیم گرفت که چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم و روابط سالم را حفظ کنیم. اما اگر در خانواده ای با مشکلات فراوان و نبود ارتباط سالم به دنیا بیایم، برقراری ارتباط سالم مسلما برای ما سخت خواهد بود. اگر در خانواده با مشکلات و درگیری هایی روبه رو هستید، مشاوره خانواده یک راه حل عالی و مناسب برای پایان دادن و یا کنترل این درگیری ها و مشکلات است.
مشاوران خانواده متخصصان سلامت روان هستند که به طور خاص با تعارضات و مسائل رفتاری مربوط به اعضای خانواده سر و کار دارند. مشاوران خانواده باید مهارت های کلیدی مختلفی داشته باشند تا بتوانند به عنوان یک مشاور خانواده خوب فعالیت های موثری را در جهت رشد و حفظ روابط سالم در خانواده ارائه دهند.
مشاوره خانواده نوعی مشاوره روانشناختی است که با عنوان روان درمانی نیز شناخته می شود. کارشناس خانواده به اعضای خانواده کمک می کند تا ارتباطات خود را در خانواده بهبود بخشند و اختلافات را حل کنند. مشاوره خانواده تلفنی و یا حضوری یک روش درمانی منحصر به فرد و موثر است که می تواند به رفع تمام نیازهای شما کمک کند. هدف اصلی روانشناس خانواده کمک به اعضای خانواده در شناسایی چگونگی تاثیر رفتارهای خاص بر دیگران، راه های جدید برقراری ارتباط سالم با یکدیگر، برقراری ارتباط بین تمام اعضای خانواده و حل تعارضات و... است. مشاوره خانواده راهی برای ایجاد یا حفظ یک خانواده سالم و کارآمد است.
مهارت هایی که یک مشاوره خانواده خوب باید داشته باشد
اگر شما نیز درخواست مشاوره خانواده دارید اما نمی دانید که برای دریافت مشاوره خوب و مسمر ثمر باید به کدام دفتر مشاوره مراجعه کرد؟ و ویژگی های یک مشاور خانواده خوب چیست؟ نگران نباشید. در این قسمت 5 مورد از مهمترین مهارت هایی که یک مشاور خانواده خوب باید داشته باشد را برای شما گفته ایم.
مهارت های گفتاری و شنیداری
مشاور خانواده باید دارای مهارت های ارتباطی قوی باشد. مشاوران خانواده باید بتوانند به نظرات مختلفی که اعضای خانواده در مورد موضوعات و مشکلات خود دارند به خوبی گوش دهند و در صورت نیاز برای جمع آوری و دریافت اطلاعات بیشتر سوالات مناسبی بپرسند. یک روانشناس خانواده خوب نباید هرگز و تحت هیچ شرایطی اعضای خانواده را مورد قضاوت قرار دهد. همچنین باید بتواند برقراری ارتباط بین اعضای خانواده را آسان و تسهیل کند. مخصوصا اگر آنها تمایلی به صحبت کردن با هم و یا گفتن مشکلات و ناراحتی ها نداشته باشند. یک مشاور خانواده خوب باید بتواند ارتباط قوی با اعضای خانواده برقرار کند و اعتماد آنها را به خود جلب کند تا افراد به راحتی در رابطه با مشکلات و ناراحتی های خود با او صحبت کنند.
مهارت همدلی
مسلما هر یک از اعضای خانواده، یک نقش مهم را در ساختار خانواده خود ایفا می کنند. پس مشاور خانواده باید به اندازه کافی فهیم باشد تا دیدگاه های مختلف را درک کرده و نسبت به تک تک اعضای خانواده احساس همدلی داشته باشد. یک مشاور خانواده خوب باید بتواند خود را در جایگاه هر فرد قرار دهد. مثلا یکی از اعضای خانواده ممکن است سلطه گر باشد اما دیگری صلح طلب باشد. مشاور با درک هر کدام از این خلقیات، باید بتواند استراتژی هایی را ایجاد کند و کمک کند تا اعضای خانواده بتوانند با خلقیات و نقش های مختلف در کنار یکدیگر زندگی کنند.
مهارت های حل تعارض
بعد از آنکه مشکلات و تضادها مشخص شد، مشاوران خانواده باید بتوانند به طرفین کمک کنند تا به یک راه حل موثر برای حل این مشکلات و تعارضات دست یابند. این راه حل باید تا حد امکان مورد قبول همه اعضای خانواده بوده و باعث ایجاد احساس رضایت برای آنها شود. مشاور خوب باید بتواند تمام راه حل های ممکن را شناسایی و مزایا و معایب هر کدام را تعیین کند. هنگامی که اعضای خانواده در مورد یکی از این راه حل ها به توافق می رسند، مشاور باید بتواند به آنها کمک کند تا برنامه ای مناسب را برای اجرا این راه حل در پیش بگیرند.
مهارت آموزش و رهبری
خانواده هایی که به دنبال مشاوره هستند، اغلب در رابطه با این موضوع که برای حل مسائل و مشکلات خود چه راهکارهایی را باید پیاده سازی کنند، سردرگم هستند. به همین دلیل مشاوران برای ایجاد احساس اعتماد در اعضای خانواده و متقاعد کردن آنها به پیروی از اقدامات توصیه شده، نیاز به مهارت رهبری قوی دارند. همچنین یک مشاور خوب و عالی برای کمک به این موضوع که اعضای خانواده بتوانند علل تعارض و مراحل حل آن را درک کنند، باید مهارت های آموزشی لازم را داشته باشد. در بعضی از موارد، مشاور باید به اعضای خانواده آموزش دهد که چگونه الگوهای رفتاری منفی را تغییر دهند. پس باید مهارت آموزشی بالایی داشته باشد.
مهارت سازماندهی قوی
یک مشاور خانواده باید مهارت سازماندهی قوی داشته باشد. مهارت سازماندهی به این معنا است که مشاور باید بتواند همه چیز را برای جلسات مشاوره خود جمع آوری و آماده کند. تا بتواند به بهترین شکل بر روی اعضای خانواده تاثیر گذاشته و مشکلات آنها را حل و فصل کند. علاوه بر این مهارت سازماندهی به مشاور کمک می کند تا در صورت نیاز بتواند با سایر اداره ها و ارگان ها مانند اداره بیمه و یا مراکز درمانی و... ارتباط موثری برقرار کرده و مشکلات را پیگیری کند.
چگونه بهترین مشاوره خانواده را پیدا کنیم؟
یافتن بهترین مشاور ازدواج یا روانشناس خانواده هرگز کار آسانی نیست. شما باید فاکتورهای مهمی را برای انتخاب مشاور در نظر بگیرید. همانطور که در قسمت قبل گفته شد یک مشاور خانواده خوب مهارت هایی را دارد که به او در ایجاد و یا حفظ روابط سالم در خانواده کمک می کند. برای پیدا کردن دفتر مشاوره خانواده خوب، می توانید از نکاتی که در زیر گفته شده است کمک بگیرید. این نکات به شما کمک می کند تا یک روانشناس عالی و مناسب خود را بیابید.
از دوستان قابل اعتماد خود سوال کنید
اگر می توانید از دوستان و یا افراد قابل اعتمادی که قبلا به مشاوره مراجعه کرده اند در رابطه با مزایا و عملکرد مشاور سوال کنید. اگر نمی خواهید که کسی از این موضوع اطلاع پیدا کند می توانید از کارشناسان بهداشتی که در مراکز درمانی مشغول فعالیت هستند پرس و جو کنید و به دنبال یافتن یک مشاور خانواده مناسب باشید. فقط کافی است کمی برای تحقیق در رابطه با مشاور خوب وقت بگذارید.
تجربه های مشاور را در نظر بگیرید
تجربه بسیار مهم است. سعی کنید از یک مشاور متخصص و با تجربه بالا برای درمان و حل مشکلات کمک بگیرید. بررسی کنید که روانشناس در کدام دانشگاه تحصیل کرده است؟ چه تکنیک هایی را بلد است و در رابطه با مهارت های او تحقیق کنید. علاوه بر این باید از تجربیات او مانند تعداد بیمارانی که تا کنون درمان کرده است اطلاعات کسب کنید. شما می توانید این اطلاعات را از صفحه های رسمی روانشناس و یا مرکز مشاوره خانواده کسب کنید.
اعتبار روانشناس را در نظر بگیرید
اعتماد و ایمان به مشاور یک عامل ضروری است. برای اینکه بفهمید آیا او قابل اعتماد است یا نه مدارک مربوط به تحصیلات، تجربیات، گواهی ها و... را بررسی کنید. مطمئن شوید که مشاور دارای مشخصات معتبری است. مثلا سابقه کیفری ندارد و یا پرونده ای در زمینه قصور، جرم و یا اقدامات انضباطی ندارد. نظرات بیماران را بخوانید
گاهی یافتن اطلاعات در رابطه با مشاور و روانشناس چالش برانگیز و سخت است. شما می توانید نظرات بیماران را در سایت های معتبر مطالعه کنید. اگر روانشناس مربوطه خودش وب سایت دارد پس بهتر است سابقه کار و نظرات کاربران آن را بررسی کنید. شما می توانید تمام جزئیات لازم را که می خواهید، پیدا کنید. در دسترس بودن مشاور
شما باید یک مشاور را انتخاب کنید که همیشه در مواقع ضروری در دسترس باشد. برخی از مراکز مشاوره تلفنی هستند که مشاوره 24 ساعته ارائه می دهند. شما می توانید از شماره تلفن مشاوره خانواده برای دسترسی راحت و اضطراری استفاده کنید. شما باید بسته به نوع درمان، ساعات کاری مشاور را بررسی کنید. سعی کنید از دفتر مشاوره خانواده استفاده کنید که هم مشاوره تلفنی و هم مشاوره حضوری دارند.
سبک ارتباط مشاور را ارزیابی کنید
شما باید با روانشناس خود راحت باشید و بتوانید مشکلات و ناراحتی های خود را به راحتی با او در میان بگذارید. روانشناسی را پیدا کنید که مهارت های گفتاری قوی دارد و همچنین شنونده خوبی است. آیا او با لبخند و بدون قضاوت کردن با شما ارتباط برقرار می کند؟ به طور خلاصه، یک روانشناس خانواده پیدا کنید که به درمان مشکلات شما علاقه نشان دهد و به شما امیدواری و اعتماد لازم را بدهد.
جنسیت را در نظر بگیرید
اکثر افراد ترجیح می دهند که با یک روانشناس هم جنس خود ارتباط برقرار کنند. دختران، مشاور خانم را ترجیح می دهند زیرا می توانند راحت تر در رابطه با هر گونه مشکلی با او صحبت کنند. برای درمان باید شما بتوانید یک ارتباط موثر را با مشاور خود برقرار کنید. پس این موضوع را در نظر بگیرید که با یک مشاور آقا بهتر می توانید ارتباط برقرار کنید یا با یک مشاور خانم؟
سخن آخر
به زندگی فردی و اجتماعی خود اهمیت بدهید. خانواده یکی از مهم ترین عناصر در تربیت فرزندان و ایجاد روابط سالم است. پس سعی کنید خانواده سالم خود را حفظ و نگهداری کنید. برای این کار شما حتما نیاز به کمک یک مشاوره خانواده خوب دارید. مشاوره خانواده می تواند شما را به سمت یک زندگی عالی و اهداف والا راهنمایی و هدایت کند. وقت خود را هدر ندهید و برای رشد و تکامل خودتان و اعضای خانواده از یک مرکز مشاوره خانواده خوب مانند مرکز مشاوره خانواده کمک بگیرید. شما می توانید متناسب با شرایط و موقعیت خود و اعضای خانواده، از مشاوره تلفنی و یا مشاوره حضوری استفاده کنید. مهم این است که مشاور در دسترس باشد.
به یاد داشته باشید که پیشگیری بهتر از درمان است. شما حتی می توانید قبل از اینکه خانواده از هم گسسته شود و یا درگیری و تعارض جبران ناپذیری در محیط خانواده بوجود بیاید، به مشاوره مراجعه کنید. هر چه زودتر برای ساختن یک خانواده عالی و روابط سالم اقدام کنید.
https://www.psychologytoday.com https://psychology.avije.org https://www.focusonthefamily.com/marriage
تماشاخانه