یگانه اثر ثبت جهانی در پایتخت
گلستان با قدمتی بیش از 440 سال از منحصر بفرد ترین مجموعه های تاریخی ایران است. بنایی که از عهد آقا محمد خان آغاز و در عهد فتحعلی شاه (1216) به پایان رسید. اگرچه تاریخچه کاخ گلستان به زمان شاه عباس صفوی (988 ه. ق) برمی گردد.
این کاخ زیبا و باشکوه در مساحتی بالغ بر 4/5 هکتار قرار دارد که دوم تیر 1392 در سی هفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو در کامبوج در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید. بناهای متعددی در کاخ وجود، دارد: شمس العماره، تالار سلام، تالار آینه، ایوان تخت مرمر و... از مهم ترین آنهاست. تاجگذاری پادشاهان قاجار، گشایش مجلس یکم در 18 شعبان 1324 ه. ق برپایی مجلس مؤسسان در آذر 1304 برای انقراض سلسله قاجار و تاجگذاری رضا شاه و محمدرضا شاه از جمله مهمترین رخدادهای صورت گرفته در کاخ گلستان است.
برای بازدید و جلسه با مدیران موزه به کاخ گلستان رفتم، خانم آفرین امامی مدیر مجموعه از کارشناسان کار بلد و با سابقه همکاران خوبی را برای خدمت به فرهنگ و میراث کشور گرد هم آورده است. استاد محمد حسن سمسار، استاد برجسته تاریخ و باستان شناسی که دانشجویان زیادی را تربیت کرده و آثار و تألیفات ارزنده ای چون سیمای تهران، کاخ گلستان را در کارنامه خود دارد و سالیان طولانی در مدیریت موزه ها به کشور خدمت کرده است و هم اکنون از استادان و مشاوران برجسته در حوزه میراث فرهنگی است نیز در زمان بازدید در کاخ حضور داشت و درباره آثار ماندگار، فرهنگی، نسخ خطی، آلبوم های عکس و... ساعاتی با هم به گفتگو گذراندیم و من در مقام شاگردی سؤالاتی را پرسیدم و مسحور ادب و دانش استاد بودم.
در کاخ از خیابان ناصرخسرو پس از 60 سال بازگشایی و مردم از این در هم می توانند به کاخ مراجعه کنند. کاخ گلستان دارای بیش از 500 تابلو نفیس و منحصر بفرد است از نقاشی های هنرمندان بزرگی چون: صنیع الملک، کمال الملک و... را در خود جای داده است. بخش هایی از کاخ به سرعت در حال مرمت و بازسازی است. اگر کسی تا کنون کاخ گلستان را ندیده است خیلی چیز مهمی را از دست داده است. ساعت بازدید از کاخ همه روزه از ساعت 9 صبح تا 16 می باشد. برنامه های جدیدی برای حضورمردم وبازدید ازکاخ ها وموزه ها رادردست داریم.